Dünyadan Futbol Beckham'ın "denize nazır" stat hayali

Beckham'ın "denize nazır" stat hayali

25.03.2014 - 11:42 | Son Güncellenme:

Eski İngiliz futbolcu, Miami kentinde satın almayı planladığı yeni kulübün stadının deniz kenarında olacağını açıkladı.

Beckhamın denize nazır stat hayali

Eski İngiliz futbolcu David Beckham, satın almayı planladığı ABD'deki yeni futbol kulübüne kazandırmak istediği stadın planlarını açıkladı.

Haberin Devamı

Miami kentinde basın toplantısı düzenleyen Beckham, stadın en iyi yerde olması için yardımcılarından fikirler üretmesini istediğini ve sonucunda bazı kararlar aldıklarını belirterek, "Her ne kadar böyle bir oluşumun ilk evresinde olsak da sadece Miami'de değil, bütün dünyada ses getirecek bir projeye imza atacak vizyonumuz var" şeklinde konuştu.

Yapılması planlanan stadın çevresinde büyük alışveriş merkezleri dahil birçok ticari işletmenin bulunacağını ifade eden eski ünlü futbolcu, "Yine de stadın asıl ilgi noktası yüksek yerlere kurulacak kapalı tribünler olacak. Stadın koltukları manzaralı olacak ve taraftara kendini mükemmel hissettirecek" şeklinde konuştu.

Stadyumun 35 bin kişilik olacağını ve eğik yapıda modern dizayn edilmiş bir çatısı olacağını kaydeden Beckham, stadın NBA takımı Miami Heat'in salonu gibi kentin kıyı kısmında yer alacağını ve bu sayede ticari başarının daha kolay geleceğini tahmin ettiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Beckham, içlerinde Miami Heat'in yıldız basketbolcusu LeBron James'in de bulunduğu bir grup yatırımcının yardımıyla küresel ölçekte tanınacak yeni bir kulüp oluşturmayı planladıklarını ve birçok yıldız oyuncuyu buraya getirmek istediğini söylemişti. ABD 1. Futbol Ligi'nde (MLS) şu an 19 takım bulunurken, bu sayının 2020'ye kadar 24'e çıkacağı öngörülüyor.