Euro2016 Bekle Avrupa bekle kupa!

Bekle Avrupa bekle kupa!

06.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ay-yıldızlı ekibimiz karşılaşmaya fırtına gibi başladı, Burak Yılmaz’ın henüz 5. dakikadaki şık kafasıyla üstünlüğü yakaladı. Golden sonra oyunu kontrol etmekte zorlanan milliler ikinci yarıda toparlandı, Emre Mor ve Volkan Şen’le farkı artırma şansını kaçırsa da Fransa yolculuğu öncesi kazanmayı başardı

Bekle Avrupa bekle kupa

EURO 2016 öncesi son sınavına Slovenya deplasmanında çıkan A Milli Takımımız tek golle güldü: 0-1

Haberin Devamı

İngiltere ve Karadağ maçlarını doğru kadroyu bulma açısından önemli gören Fatih Terim, Slovenya mücadelesiyle de Fransa’daki kupanın provasını yaptı.

Turnuvanın pasa en yatkın takımlarından olan ay-yıldızlılar, Selçuk-Hakan-Arda-Oğuzhan-Ozan gibi çift yönlü isimleriyle sahaya çıktı. Kısa paslarla oynamak isteyen milliler, ilk fırsatta golü buldu. 5’te Hakan’ın usta işi duran topunda, Burak Yılmaz aynı güzellikte kafayı vurdu: 0-1

Milliler, Kampl’ı kontrol etmekte zorluk çekerken, Kurtic’in 11’deki şutunda Volkan devleşti. Golden sonra ev sahibi, ay-yıldızlılara ciddi bir baskı kurdu, özellikle maç eksiği olan Caner’in sol kanadında yaşanan zaaf ve Kampl’ın etkisi dikkat çekti.

Slovenler ilk 30’luk dilimde yüzde 55’le topa daha fazla sahip oldu. 45+1’de yine sol kanadımızdan gelen ortada Beric’in kafası tehlike yarattı.

Haberin Devamı

İkinci yarıda Volkan Şen ve Emre Mor ile oyunu öne yıkan Türkiye rahatladı. 52’de Emre Mor’un ‘Messi’vari çalımıyla heyecan yarattı.

Yan ve duran toplarda savunma zaafı çeken milliler, 67’de Volkan’ın arka arkaya iki kurtarışıyla ayakta kaldı. 70’de Ozan’dan ‘Pirlo’vari bir ara pası çıksa da Volkan Şen boş kaleyi ıskaladı.

Bekle Avrupa bekle kupa
Emre alkışlandı
Ay-yıldızlı ekibimizin genç yeteneği Emre Mor, Slovenya karşısında da sınıfı geçti. Fatih Terim’in, Karadağ maçında olduğu gibi ikinci 45 dakikada forma verdiği 18 yaşındaki gurbetçi futbolcu sağ kanatta başarılı bir performans sergiledi. İkinci yarının başında gole de yaklaşan Emre, kaleci Belec’i geçemedi.
6
Türkiye, EURO 2016 öncesi 7. ve son hazırlık maçını oynadı. Katar (1-2), Yunanistan (3-0 hükmen), İsveç (2-1), Avusturya (1-2) ve Karadağ’ı (1-0) yenen milliler 6. galibiyetine Slovenya karşısında imza attı. Ay-yıldızlılar tek yenilgisini İngiltere deplasmanında 2-1’lik skorla aldı.
Bekle Avrupa bekle kupa
Pembe Panter!
A Milli Takımımız, Fransa yolculuğu öncesi Slovenya’yı yenerek moral depolarken, Volkan Babacan yaptığı birbirinden kritik kurtarışlarla galibiyette büyük pay sahibi oldu.
Karşılaşmaya yine pembe renkli formasıyla çıkan başarılı kaleci ilk yarıda ve ikinci devrede 2’şer kez olmak üzere toplam 4 net kurtarışa imza attı. 17. kez A Milli Takım forması giyen 27 yaşındaki Volkan yaptığı kurtarışların ardından gurbetçilerden büyük alkış aldı.
Kadro değişti
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Slovenya önünde EURO 2016’daki Hırvatistan maçının provasını yaptırırken ilk 11’de revizyona gitti. Terim, Karadağ ile geçen hafta oynanan hazırlık maçında sahaya sürdüğü Şener, Ahmet Çalık, Volkan Şen ve Cenk Tosun’u yedeğe çekerek, Gökhan Gönül, Hakan Balta, Selçuk İnan ve Burak Yılmaz’a ilk 11’de forma verdi. Ay-yıldızlı hocanın, Hırvatistan karşısında dünkü 11’i sahaya sürmesi bekleniyor.
Demirören desteği
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Slovenya deplasmanında da A Milli Takımımız’ın yanında yer aldı. TFF Başkan Vekilleri Servet Yardımcı ve Ali Dürüst ile bazı yönetim kurulu üyeleri de karşılaşmayı protokol tribününden takip etti.
Marsilya çıkarması
A Milli Takımımız, 10 Haziran-10 Temmuz arasında düzenlenecek 2016 Avrupa Şampiyonası finalleri için bugün Fransa’ya geçecek. Ay-yıldızlılar saat 14.00’te Ljubljana’dan özel uçakla Marsilya’ya giderek burada kampa girecek. Finaller boyunca Saint-Cyr-sur-Mer kentinde konaklayacak olan milliler saat 19.30’da basına kapalı yapılacak antrenmanla D Grubu’nda Hırvatistan ile pazar günü Paris’te oynayacağı maçın hazırlıklarına başlayacak.
Gurbetçiler görevde
Ay-yıldızlı taraftarlar dünyanın her yerinde olduğu gibi Slovenya deplasmanında da A Milli Takımımız’ı yalnız bırakmadı.
Almanya ve Avusturya’dan gelen yaklaşık 500 kişilik gurbetçi topluluğu tribündeki yerlerini alarak millileri destekledi. Sloven taraftarların maça ilgisi düşük olurken, 17 bin kişilik Stozice Stadı’nın büyük bölümü boş kaldı.
MAÇIN?KARNESİ
STAT: Stozice
HAKEMLER: Marco Guida, Alessandro Giallatini, Lorenzo Manganelli
SLOVENYA: Belec (5) - Bezjak (4) (Dk.46 Verbic 4), Jokic (4), Aljaz (4), Mevlja (5) - Ilicic (6) (Dk.77 Zajc), Kurtic (6), Vrhovec (4), Struna (4) (Dk.58 Jovic 4) - Kampl (6) (Dk.86 Matjasic), Beric (4) (Dk.46 Novakovic 4)
TÜRKİYE: Volkan (7) - Gökhan (6), Mehmet Topal (5), Hakan Balta (6), Caner (4) (Dk.64 İsmail 4) - Ozan (6), Selçuk (5) (Dk.82 Yunus) - Oğuzhan (4) (Dk.46 Emre Mor 6), Arda (5) (Dk.73 Nuri), Hakan Çalhanoğlu (6) (Dk.46 Volkan Şen 5) - Burak (7) (Dk.90+1 Olcay)
GOL: Burak (Dk.5)
SARI KARTLAR: Jokic, Mevlja, Kurtic, Aljaz (Slovenya), Emre Mor, Volkan Şen (Türkiye)

Yazarlar