Eurocup Belgrad tehlikesi!

Belgrad tehlikesi!

09.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Buducnost-Banvit maçında yaşanan olaylar, gelecek hafta oynanacak Kızılyıldız-Galatasaray maçı öncesinde Sırbistan ve Karadağ’da gerginliği tırmandırdı

Belgrad tehlikesi

EuroCup’ta önceki gün oynanan Buducnost-Banvit maçı büyük olaylara sahne olurken, yaşananların yankıları dün de sürdü. Podgorica’da Banvit’in 74-68 kazandığı karşılaşmanın bitmesine 2 dakika 17 saniye kala bir taraftar sahaya girmiş, Banvitli Meija’ya saldırmış ardından koşarak gelen Rowland, taraftara yumruk atmıştı.

Rowland-Meija’nın diskalifiye edildikleri mücadelenin ardından ev sahibi ekibin hocası açıklamalarda bulundu. Coach Igor Jovovic, “Maç Banvit’in hakkıydı. Çıkan olaylar ise kabul edilir değil. Rakip takım oyuncuları da düşüncesizce hareket ettiler” dedi.
Karadağ ve Sırp internet sitelerinde bu olayla ilgili haberlere yapılan yorumlar dikkat çekti. THY Euroleague’de gelecek hafta oynanacak, Kızılyıldız-Galatasaray Liv Hospital maçı öncesinde tehlike çanlarının çaldığı görüldü. Banvitlilerin sahaya giren taraftara davranışına tepki gösteren yorumlarda, Galatasaray maçında da benzer olayların yaşanabileceği görüşleri dikkatlerden kaçmadı. Sırp sitelerinde ayrıca Ergin Ataman ile ilgili provokatif yorumlara da rastlandı. Bu arada Galatasaray Başkanı Yarsuvat, basketbol takımı ile 16 Ocak’taki kritik Kızılyıldız maçına gitme kararı aldı.

Yazarlar