Magazin "Ben değil biz kazandık"

"Ben değil biz kazandık"

21.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yılın Spor Adamı ödülünü Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in elinden alan Cüneyt Çakır duygularını paylaştı.

Ben değil biz kazandık

Dünya Kupası’nda 40 yıl sonra maç yöneten ilk Türk hakemi olan Çakır, Milliyet ve tüm spor severlere teşekkür etti, “Ben sahaların yalnız adamları olan hakemlerin temsilcisi olarak buradayım. Bu ödülü sahada emek verdiğim, birlikte ter döktüğüm hakem arkadaşlarım adına ve bizlerde çok büyük emekleri bulunan gözlemci hocalarımız adına alıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin gururu Cüneyt Çakır, Milliyet 61. Yılın Sporcusu ödül töreninde kürsüye çıktı. “Yılın Spor Adamı” kategorisinde ciddi bir farkla birincilik ipini göğüslemeyi başaran FIFA kokartlı hakemimize ödülünü, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören takdim etti.

Brezilya’da düzenlenen 2014 Dünya Kupası’nda yarı final yöneten ve Dünya Kupası’nda tam 40 yıl sonra boy gösteren ilk Türk hakemi olan Cüney Çakır, Yılın Spor Adamı ödülüne layık görüldüğü için çok gururlu ve heyecanlı olduğunu söyledi.

Yıldırım Demirören’in sarılarak tebrik ettiği Çakır, “Şu an inanılmaz heyecanlıyım. Hakemler maçlara çıkarken heyecanlarını yenebilen insanlardır. Yoksa siz maçı değil, maç sizi yönetir. Ama ben bugün anın tadını çıkarmak istiyorum. Bu yüzden heyecanıma hiç gem vurmayacağım” diye konuştu.

Haberin Devamı

Emek vurgusu

Cüneyt Çakır olarak değil, hakem camiası adına ödülü teslim aldığına vurgu yapan Cüneyt Çakır, “Sahaların yalnız adamları olan hakemlerin temsilcisi olarak buradayım. Beni bu anlamlı ödüle aday gösteren Milliyet Gazetesi’ne, oylarıyla ödülü almamı sağlayan Milliyet okurlarına ve tüm Türk halkına çok teşekkür ediyorum. Bu ödülü sahada emek verdiğim, birlikte ter döktüğüm hakem arkadaşlarım adına ve bizlerde çok büyük emekleri bulunan gözlemci hocalarımız adına alıyorum. Herkese tekrar çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

‘Çok önemli bir görev üstleniyoruz’

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila, törenin açılış konuşmasını yaparken, geleneksel bir görevi yerine getirdiklerinin altını çizdi.

Milliyet Yılın Sporcusu yarışmasının sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en eski spor ödülü törenlerinden biri olduğunu hatırlatan Bila, “Bu yarışma kurumsallaşmış ve geleneksel bir hale gelmiştir. Sporun teşviki konusunda çok önemli bir işleve sahiptir. 1954’ten bu yana bu görevi sürdürüyoruz. Bu yıl da her zaman olduğu gibi çok tatlı ve tatlı olduğu kadar çekişmeli bir yarışma sonucunda yılın sporcularını spor severler belirlediler. İnternetin de katılımıyla 300 bini aşkın spor sever oy kullandı. Gayet demokratik bir seçim oldu. Bu heyecan ortaokul ve liselere kadar taşındı. Milliyet’in her faaliyetinde olduğu gibi teröre kurban verdiğimiz Genel Yayın Yönetmenimiz Abdi İpekçi’yi, spor basınına öncülük etmiş Namık Sevik’i, her zaman büyük bir keyifle okuduğum İslam Çupi’yi ve yine Necmi Tanyolaç gibi ustalarımızı huzurlarınızda rahmet ve saygıyla anıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Dostluğun zemini

Fikret Bila şöyle devam etti: “Spor, sürekli çatışma halinde olan dünyamızda dostluk ve kardeşliğin en önemli zemini, en önemli aracıdır. Her türlü problemin aşılmasında, insan bedeninin, kabiliyetlerinin azami noktaya ulaşmasında vazgeçilmez bir etkendir. Bu duygu ve düşünceler içinde yarışmaya katılan ve ödül alan tüm sporcularımızı kutluyorum.”

Kılıç’tan mesaj

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda önceki akşam gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu Toplantısı nedeniyle geceye katılamadı. Bakan Kılıç mesajında Milliyet ve yarışmaya katılan tüm sporcuları tebrik etti:

Haberin Devamı

“Ülkemizin çok daha güçlü bir sportif geleceğe ulaşması adına son yıllarda atılan adımların her alanda kazanılan başarılarla taçlanması en büyük dileğimizdir. Sportif başarıların ülkemizin çok önemli kurum ve kuruluşlarınca ödüllendirilmesini son derece önemli buluyorum. Unutmamak gerekir ki marifet iltifata tabidir. Bu anlamlı geceyi organize eden Milliyet Gazetesi’nin de sporcularımıza iltifat noktasında çok önemli bir görev üstlendiğini vurgulamak isterim. Namık Sevik gibi değerli bir ismin 61 yıl önce başlattığı anlamlı organizasyonda halkımızın teveccühüyle ödül almaya hak kazanan isimleri ve tüm adayları kutluyorum. Bu duygularla yılın sporcusu ödül töreninin daha nice yıllara ulaşmasını temenni ediyor, geceye katılan herkese en derin sevgi ve saygılarımı iletiyorum.”

‘Sonsuza kadar sürsün’

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın önderliğinde Türkiye’de sporun en iyi ve en modern noktalara gelmesi için büyük çaba harcadıklarını dile getirdi. Sözlerine, “Bu müthiş ambians ve sahne için Milliyet ailesine teşekkür etmek istiyorum” diyerek başlayan Baykan şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Geçen yıl yine bu törende, ‘60 yıl, dile kolay. Spor dünyamızın, sporcularımızın hakkını teslim etme adına bu zaman dilimi her türlü taktir ve teşekkürün üstündedir’ derken Milliyet Gazetesi’nin sahibi olan Sayın Demirören Ailesi’ne de teşekkür etmiştim. Bu yıl aynı sözlerimi tekrarlamak istiyorum. Allah sağlık verdiği ve spor ortamlarında bir şeyler söyleme imkanı elde ettiğimiz müddetçe bu düşüncelerimizi sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Devletin sporu yönetmekle görevlendirdiği insanlar olarak bizler elimizden gelen çabayı gösteriyoruz ve bundan sonra da göstereceğiz.”

‘Fenerbahçe’ye sonsuz teşekkürler’

Fenerbahçe’nin başında geçtiğimiz sezon Spor Toto Süper Lig şampiyonluğu yaşayan Ersun Yanal, “Yılın Antrenörü” ödülünü kazandı.

Süper Lig Kulüpler Birliği Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, birçok önemli rakibini geride bırakarak kürsüye çıkan sarı-lacivertli takımın eski teknik direktörüne ödülünü teslim etti.

Alkışlar arasında kürsüye gelen Trabzonspor’un teknik patronu, teşekkür konuşmasında Fenerbahçe Yönetimi’ni de unutmadı. Başarılı çalıştırıcı, “Milliyet ailesi başta olmak üzere herkese teşekkür ederim. Emeği geçen herkese, Fenerbahçe camiasına, yönetim kuruluna, çalışma arkadaşlarıma ve futbolcu kardeşlerime sonsuz teşekkür ediyorum. Bu, onların emeğiyle alınmış bir ödül. Onlar adına bu ödülü aldığım için çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

‘Kolay olsaydı bize vermezlerdi’

Fenerbahçe eski Başkanı Ali Şen gecede Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat’la samimi bir şekilde sohbet etti. Şen, basın mensuplarına açıklama yaptığı sırada Yarsuvat’ın yanına gelerek, “En zor anda geldiğin için seni tebrik ederim” dedi.

Yarsuvat’ın, “Zaten bu görev kolay olsaydı bize vermezlerdi Ali Bey” sözleri üzerine ise Şen, “Yalnız bizde değil, bütün kulüplerde işler zor. Zor bir dönemde Türk sporuna hizmet ediyorsa, o kişiye saygı gösterilmesi gerekir” yorumunu yaptı.

Başkan Duygun Yarsuvat’ın, “Esas iki büyük kulübün bir araya gelip bazı şeyleri halletmesi gerekiyor. Ona ön ayak olmak lazım” sözleri üzerine de Ali Şen, “Çok güzel açıklamalarda bulunuyorsunuz. Her şey olur” ifadelerini kullandı.

Antikacıoğlu kürsüye çıktı

2014 Namık Sevik Onur Ödülü, Tankut Antikacıoğlu’na verildi. Antikacıoğlu’nun ödülünü kızı Aysu Antikacıoğlu’na, Milliyet Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila teslim etti. Davetlilere hitap eden Antikacıoğlu, “Babam adına bu değerli ödülü almaktan onur duyuyorum. Çok anlamlı bir ödül olduğunu düşünüyorum, herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, salonun girişinde karşıladığı Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat’la sohbet etti. UEFA Hakem Komitesi Üyesi Jaap Uilenberg, TFF Hakem İşleri Müdürü Burçin Keskin ve babası Serdar Çakır törende Cüneyt Çakır’ın yanında yer aldı. Yıldırım Demirören ile Ersun Yanal’ın keyifli sohbetine Acun Ilıcalı da katıldı.

FOTOĞRAFLAR: FEHİM KAYACAN, ÖNDER GÜLEN, OZAN GÜZELCE

Ben değil biz kazandık

Ben değil biz kazandık

Ben değil biz kazandık