UEFA Avrupa Ligi (Benfica Fenerbahçe) muhtemel 11'ler

(Benfica Fenerbahçe) muhtemel 11'ler

02.05.2013 - 12:01 | Son Güncellenme:

F.Bahçe, Benfica ile 106 yıllık tarihinin en önemli maçına çıkıyor. Avrupa Ligi'nin 15 Mayıs'taki finaline 90 dakika uzağız. Sarı-Lacivertliler'in ışıltısı, Luz Stadı'nı karanlığa gömecek, tarih kitapları bu gece yeni baştan yazılacak.

(Benfica Fenerbahçe) muhtemel 11ler

Benfica Fenerbahçe

UEFA Avrupa Ligi Yarı Final rövanş karşılaşmasında temsilcimiz Fenerbahçe, Portekiz ekibi Benfica ile bugün final için mücadele verecek.

Estadio da Luz'da oynanacak mücadeleyi Fransız hakem Stephane Laurent Lannoy yönetecek. Saat 22.05'te başlayacak mücadeleyi skorer.com farkıyla canlı takip edebilirsiniz.

Benfica Fenerbahçe maçı saat kaçta

MUHTEMEL 11'LER

Benfica: Moraes, Almeida, Garay, Jardel, Pereira, Matic, Perez, Salvio, Gaitan, Cardozo, Lima

Benfica Fenerbahçe maçı hangi kanalda

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Yobo, Egemen, Ziegler, Selçuk, Cristian, Kuyt, Salih, Caner, Sow

Saat: 22.05
Stat: Estadio da Luz
Hakem: Stephane Laurent Lannoy

DEV KARŞILAŞMA HANGİ KANALDA?

Pierre Webo, Moussa Sow'uyla, orta saha Salih Uçan'la, ceza alan taraftarla gidiyoruz Amsterdam'a... F.Bahçeli taraftarlar, bu marşı söylemeye başladığı günlerde Avrupa Ligi finali adeta bir hayal gibiydi. Taraftar inandı, Aykut Kocaman ve öğrencilerinin önünde rüyayı gerçeğe dönüştürmek için sadece bir 90 dakika kaldı.

BU AVANTAJ KAÇAR MI!

ŞAKA değil, F.Bahçe Kadıköy'de Egemen Korkmaz'ın golüyle 1-0 yendiği Benfica'ya bu gece iki farklı yenilmezse adını 106 yıllık tarihinde ilk kez Avrupa Ligi'nde finale yazdıracak. Hiç ihtimal vermiyoruz ama Portekiz temsilcisi 1-0 kazanırsa maç uzatmaya, gerekirse penaltılara gidecek. 2-1, 3-2 gibi gollü yenilgilerde bile tur Fener'in.

GEL BAKALIM CHELSEA

F.BAHÇE her türlü beraberlik ve galibiyette, 15 Mayıs'ta Amsterdam'da oynanacak finalde İngiliz Chelsea ya da Murat Yakın'ın İsviçreli takımı Basel'in rakibi olacak. İngilizler ilk maçı deplasmanda 2-1 kazandı. Stamford Bridge'teki karşılaşmadan Chelsea galip çıkarsa F.Bahçe, 2-1'lik galibiyet ve 2-0'lık yenilgiyle kaybedilen 2008'deki Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinin rövanşını alma fırsatını eline geçirecek.

TAKIMDA ÜÇ EKSİK VAR

TARAFTAR, "Pierre Webo, Moussa Sow'uyla, orta saha Salih Uçan'la" dese de Webo ve Mehmet Topal sarı kart cezaları nedeniyle bu gece forma giyemeyecek. Meireles de sakat. Ceza sınırındaki Volkan Demirel, Egemen Korkmaz, Ziegler ve Cristian da kart görürse final maçını kaçıracaklar.

Sow: Kupayı neden kazanmayalım

Senegalli futbolcu, "Yarı finalde Benfica ile eşleşmek olağanüstü. Final için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Sow, UEFA'nın internet sitesinde Benfica karşısında alınan galibiyetin ateşli ve tutkulu taraftarlar ile Türk futbolu için öneminin büyük olduğunu söyledi. Senegalli golcü, "Yarı finalde Benfica ile eşleşmek olağanüstüydü ve finale kalmak için elimizden geleni yapacağız. Kupayı neden kazanmayalım" diye konuştu.

FUTBOL BİR TUTKU

TÜRKİYE'DE futbolun büyük bir tutkuyla izlendiğine değinen 27 yaşındaki yıldız, "İstanbul'da insanlar futbolu gerçekten çok seviyor. Bunu günlük yaşamda da görebiliyorsunuz. Akşam yürüyüşe veya yemeğe çıktığımda insanların futbol sevgisini ve bizi nasıl desteklediğini görüyorum. Taraftarın futbol tutkusunu hissedebiliyorsunuz ve bu gerçekten müthiş bir duygu" dedi.

Eskişehir maçına ertelemeye ret

F.Bahçe, kupa maçının ertelenmesini talep etti. TFF, 3 yarı inaliste sordu. Trabzon, Eskişehir ve Sivas kabul etmedi.

F.Bahçe, Benfica karşısında bu akşam 59. maçını oynayacak. 3 Süper Lig ve 1 de Türkiye Kupası yarı finali olmak üzere 4 maça daha çıkması garanti. Avrupa Ligi ve Türkiye Kupası'nda da final gelirse F.Bahçe, 65 maçla bir sezonda en çok resmi karşılaşmaya çıkan takım rekorunu kıracak.

ÜÇÜ DE İSTEMEDİ

SARI-Lacivertli yönetim, bu yoğun trafikte, TFF'den büyük ihtimalle 8 Mayıs'ta yapılması planlanan Eskişehir ile oynanacak yarı final rövanş maçının ertelenmesini istedi. Federasyon, F.Bahçe'nin bu talebini yarı finaldeki diğer üç takıma iletti. Bu üç takım olur verse Türkiye Kupası yarı final dolayısıyla da final maçı sezon sonuna ertelenecekti. Ancak Trabzon, Eskişehir ve Sivas, F.Bahçe'nin erteleme talebini kabul etmedi.

F.Bahçe grup maçlarından sonra yenilmeyen tek takım. Bu 7 maçta 4 galibiyet 3 beraberlik aldı. Son 7 Avrupa kupası maçının 5 tanesinde rakiplerine gol attırmadı. Toplamda sadece 2 gol yedi.

Finale inanıyoruz

Selçuk Şahin, takımın final inancının tam olduğunu söyledi:

"Lazio'ya giderken turu atlamak istediğimizi belirtmiştim öyle de oldu. İnşallah Portekiz'de de öyle olur. Çok inanıyoruz final için. Küçük bir avantajımız var ama dikkatli olmalıyız. Günümüzde olmamız gerekiyor çünkü çok kolay değil. Herkes, tüm camia ve oyuncular inandı. Türkiye'nin çok büyük bir kısmı inandı. İnşallah finale kalır ardından da kupayı alır, döneriz."

Hayatta bir kez olur

Volkan Demirel: "Hissettiğimiz şeyleri kelimelerle anlatmak zor. Bir futbolcunun hayatında bu tip yarı finaller, finaller az gelir. İnşallah bu şansı yakaladığımız gibi iyi de kullanmasını bileceğiz. Bütün takım, camiası kenetlenmiş durumda."

Benfica bu sezon sahasındaki 22 resmi maçta 18 galibiyet 3 beraberlik 1 yenilgi aldı. Benfica sahasında oynadığı 22 maçın 21 tanesinde gol atarken sadece Barcelona karşısında gol bulamadı.

Kadıköy'den KOPYA!..

F.Bahçeli taraftarların yaptığı, "Fly High to Glory" (Zafere yüksek uçuş) koreografisine Benficalı taraftarlar bugün "Road to Amsterdam (Amsterdam yolu) koreografisiyle misilleme yapacak. Tribünde 50 bin taraftar olacak.

Önemli 'An' değil!

BENFİCA Teknik Direktörü Jorge Jesus: F.Bahçe'nin eksikleri bizi ilgilendirmiyor. 1-0'lık dezavantaj var. Tecrübemizle üstesinden gelebiliriz. F.Bahçe'nin gücünü iyi biliyoruz. Evimizde iyi bir takımız.

KARİYERİMİN en önemli anı değil. Benfica için de değil. Kupaya bir maç kaldı. Lig şampiyonluğu Avrupa Ligi'nden daha önemli bir hedef değil." Cardozo da "Kendimize güveniyoruz ve taraftarlarımızın desteğini bekliyoruz" dedi.