Beşiktaş Beşiktaş - Antalyaspor: 4-2: Süper Kupa şampiyonu Beşiktaş: (Normal süre 1-1)

Beşiktaş - Antalyaspor: 4-2: Süper Kupa şampiyonu Beşiktaş: (Normal süre 1-1)

05.01.2022 - 18:15 | Son Güncellenme:

Beşiktaş, Turkcell Süper Kupa'da 120 dakikası 1-1 biten maçta, penaltı atışları sonucunda Fraport TAV Antalyaspor'u 4-2 mağlup ederek kupanın sahibi oldu.

15. kez düzenlenen Turkcell Süper Kupa mücadelesinde 2020-2021 Yılı Spor Toto Süper Lig şampiyonu Beşiktaş ile Ziraat Türkiye Kupası finalisti Antalyaspor, Katar’ın başkenti Doha’da karşı karşıya geldi.

Haberin Devamı

Beşiktaş, Atiba'nın attığı gol ile 33. dakikada 1-0 öne geçti. Maçın ilk yarısı da bu skorla sona erdi. Mücadelenin 74. dakikasında topa ters bir vuruş yapan ilk golün sahibi Atiba, bu kez de topu kendi kalesine gönderdi. 

Normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 eşitlikle tamamlanan maçta siyah-beyazlılar penaltı atışları sonucunda rakibini 4-2 mağlup ederek kupanın sahibi oldu.

Beşiktaş kupasını aldı

Mücadelenin ardından düzenlenen kupa seremonisinde Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ve iki kulübün yöneticileri yer aldı.

İlk olarak karşılaşmayı kaybeden Fraport TAV Antalyasporlu oyunculara ve teknik heyete plaket ve madalyaları takdim edildi. Ardından ise şampiyon olan Beşiktaşlı oyuncular ve teknik ekibe madalya ve plaketleri verildi. Beşiktaş’ın takım kaptanları Atiba Hutchinson ve Domagoj Vida; Turkcell Süper Kupa’yı, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve TFF Başkanı Nihat Özdemir’in elinden aldı. Siyah-beyazlı oyuncular, kupayı kaldırdıktan sonra büyük sevinç yaşadı.

Haberin Devamı

MAÇIN OYUNCUSU ÖDÜLÜ ATIBA HUTCHINSON’A
Öte yandan Turkcell Süper Kupa’da maçın oyuncusu ödülü ise Beşiktaş’ın Kanadalı oyuncusu Atiba Hutchinson’ın oldu. Hutchinson ödülünü Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Serhat Demir'den aldı. 38 yaşındaki oyuncu, 120 dakika boyunca sahada kalırken, mücadelede Beşiktaş’ı öne geçiren golü kaydetti. Tecrübeli oyuncu, penaltı atışlarında da hata yapmayarak takımının kupayı kazanmasında önemli rol oynadı.

PENALTI ATIŞLARI: BEŞİKTAŞ 4 - 2 ANTALYASPOR 

- Antalyaspor'un 2. penaltısını Ersin kurtardı

- Antalyaspor'un 4. penaltısında Floranus topu direğe nişanladı

BEŞİKTAŞ - ANTALYASPOR: 1-1 (NORMAL SÜRE SONUCU)

GOL: 33' Atiba (Beşiktaş) - 74' Atiba (kk) (Antalyaspor)

MAÇTAN DAKİKALAR 

9. dakikada ceza sahası içinde savunmanın uzaklaştırmaya çalıştığı topla buluşan Josef'in şutu yandan dışarı çıktı.
28. dakikada ceza yayı üzerinden Ghacha şutunu çekti, kaleci Ersin köşeye giden topu kontrol etti.
33. dakikada sağ kanattan Rosier’in kale önüne yerden pasında Atiba’nın şutu filelerle buluştu. 1-0
45+1. dakikada Beşiktaş serbest vuruş kazandı. Ceza sahasına gelen ortada Atiba’nın kafa vuruşu az farkla auta gitti.

Haberin Devamı

52. dakikada Kenan’ın pasında kale önünde topla buluşan Larin, bomboş durumda meşin yuvarlağı auta gönderdi.
64. dakikada sağ kanattan ceza sahasına sokulan Atiba’nın pasında sol çaprazdan Josef’in şutunu kaleci Boffin kurtardı.
65. dakikada Güray’ın ortasında penaltı noktası üzerinde Crivelli’nin şutunda top kalenin üstünden dışarı çıktı.
74. dakikada sağ kanattan Hakan Özmert’in kullandığı köşe atışında savunmanın uzaklaştırmaya çalıştığı topla ceza sahası dışında buluşan Güray’ın şutunda Atiba ters bir vuruşta meşin yuvarlağı kendi ağlarına gönderdi. 1-1
110. dakikada Umut’un ön direğe ortasında savunmadan seken topla penaltı noktası üzerinde buluşan Josef’in şutunu kaleci Boffin iki hamlede kontrol etti.

Stat: Ahmed Bin Ali
Hakemler: Halil Umut Meler xx, Süleyman Özay xx, Candaş Elbil xx
Beşiktaş: Ersin xx, Rosier xx, Vida xx, Montero xx, Rıdvan xx (Welinton dk. 104 x), Josef xx, Atiba xx, Pjanic xx (Umut Meraş dk. 68 x), Kenan x (Emirhan İlkhan dk. 80 x), Larin xx (Teixeira dk. 80 x), Batshuayi xx
Yedekler: Emre Bilgin, Göktuğ Baytekin, Demir Ege Tıknaz, Emirhan Delibal
Teknik Sorumlu: Önder Karaveli
Antalyaspor: Boffin xx, Bünyamin xx, Veysel xx, Kudriashov xx, Eren xx (Mukairu dk. 46 x), Doğukan xx (Mustafa Erdilman dk. 94 x), Poli xx (Floranus dk. 95 x), Milosevic xx (Hakan Özmert dk. 64 x), Güray xx, Ghacha x (Amilton dk. 64 x), Crivelli xx (Gökdeniz Bayrakdar dk. 75 x)
Yedekler: Dogukan Özkan, Diogo Sousa, Nuri Sahin
Teknik Direktör: Alfons Groenendijk
Goller: Atiba (dk. 33) (Beşiktaş), Atiba (dk. 74 k.k.) (Antalyaspor)
Penaltılar:
Atanlar: Güray, Hakan Özmert (Antalyaspor), Teixeira, Batshuayi, Atiba, Vida (Beşiktaş)
Kaçıranlar: Mustafa Erdilman, Sherel Floranus (Antalyaspor)
Sarı kartlar: Veysel, Boffin (Antalyaspor), Pjanic, Welinton (Beşiktaş)

Haberin Devamı

MAÇTAN NOTLAR

Son 3 günde yaşanan koronavirüs ve grip vakaları yüzünden Beşiktaş 11, Antalyaspor ise 4 eksikle sahaya çıktı.

Haberin Devamı

Siyah beyazlıların kadrosunda A takım düzeyinde ilk 11 haricinde sadece 3 oyuncu bulunurken, diğer 4 futbolcu ise altyapıdan kadroya dahil edildi.
Siyah beyazlılarda kalede Ersin oynarken, defans dörtlüsü Rosier, Vida, Montero ve Rıdvan'dan oluştu. Pjanic, Josef ve Atiba'nın orta sahada bulunduğu takımda, hücum hattında ise Kenan, Larin ve Batshuayi yer aldı.

Antalyaspor ise karşılaşmaya Boffin, Bünyamin, Veysel, Kudryashov, Eren, Doğukan, Poli, Milosevic, Güray, Ghacha, Crivelli ilk 11'iyle çıktı.

AHMED BİN ALİ STADYUMU'NDA DÜNYA KUPASI PROVASI YAPILDI
Katar'ın 2022 Dünya Kupası için yeniden yaptığı Ahmed Bin Ali Stadyumu'nda bu organizasyonun resmi provası da yapıldı.

Tamamen FIFA'nın istediği Dünya Kupası kurallarının geçerli olduğu iki gün boyunca olağanüstü güvenlik tedbirlerinin alındığı görüldü. Arasında oldukça fazla mesafe olan iki ayrı güvenlik bölgesi oluşturulan statta, Katar'ın "HES kodu" olan "Ehteraz" programının onay vermediği kişiler stadın en dış güvenliğinden dahi içeri alınmadı.

Stat içinde de süren güvenlik ve konum hassasiyetlerinin çok fazla üst düzeyde olması Türkiye'den gelen protokol, basın mensubu ve taraftarların zaman zaman sıkıntı yaşamasına sebep oldu.

Tüm stat sınırları içinde tam kapsamlı sigara yasağı olması sebebiyle, güvenlik bölgesinden geçişte yiyecek ve içeceklerin yanı sıra, sigara, çakmak ve kibritlerin de toplandığı dikkat çeken önlemlerden biriydi.

MAÇA İLGİ BEKLENENDEN AZ OLDU
2016 yılında yeniden yapılan ve 40 bin 740 kapasitesi olan statta maça ilgi beklenenin altında kaldı. Maç için satıldığı açıklanan 5 bin bilete ek olarak, gün boyunca Katar'da yaşayan Türk vatandaşlarına da çağrılar yapılarak maç davetiyesi sağlandı.

Yazarlar