Beşiktaş Beşiktaş baht, Fenerbahçe taht peşinde!

Beşiktaş baht, Fenerbahçe taht peşinde!

09.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bugüne kadar 357 kez birbirlerine rakip olan iki takımın mücadelesinde, bugün Beşiktaş’ın da Fenerbahçe’nin de amaçları farklı olacak.

Beşiktaş baht, Fenerbahçe taht peşinde

Trendyol Süper Lig’de 37 puanla zirvede yer alan sarı-lacivertliler, koltuğunu korumak ve kırılgan yapısından kurtulmak için mücadele edecek. Beşiktaş’ın amaçları ise çok daha farklı...

Haberin Devamı

26 puanı bulunan siyah-beyazlılar, rakiplerinden alacağı bir galibiyetle şampiyonluk yolundaki puan farkını azaltmak, yeni yönetimle ilk derbi zaferini kazanmak, kısacası bu sezonki kötü kaderini değiştirmek için sahaya çıkacak.

358'İNCİ RANDEVU

Beşiktaş ile F.Bahçe’nin 357 kez karşı karşıya geldiği ezeli rekabette, sarı-lacivertliler 133 kez galip gelirken, siyah-beyazlılar da 127 defa kazandı. Bugün 358. randevuda karşı karşıya gelecek iki ekip, 97 karşılaşmayı ise beraberlikle tamamladı. Kadıköy ekibi ligde 47 karşılaşmadan galip ayrılırken, Kartal ise 42 kez üstünlük sağladı. 45 lig müsabakası ise beraberlikle sonuçlandı.

4 YILDIR YENİLMİYOR

Kartal, Fenerbahçe’ye karşı 4 yıldır mağlup olmuyor. Beşiktaş, içerde ve dışarda oynadığı son 7 maçın 3’ünü kazanırken, 4 karşılaşma beraberlikle sonuçlandı. 22 Aralık 2019’da Kadıköy’deki 3-1’lik mağlubiyetin ardından 4 yıldır mağlup olmayan siyah-beyazlılar, iç sahadaki lig maçlarında Fenerbahçe’ye karşı son mağlubiyetini de 9 yıl önce 2 Kasım 2014’de 2-0’lık skorla aldı.

Haberin Devamı

DIŞ SAHADA GOL YEMEDİ

Bu sezon deplasmanda 6 kez mücadele eden Fenerbahçe; bu karşılaşmalarda gol bile yemedi. Samsunspor, MKE Ankaragücü, Alanyaspor, Kasımpaşa ve Pendikspor’u mağlup eden Fenerbahçe, Adana Demirspor ile berabere kaldı. Sarı-lacivertliler, bu süreçte rakip filelere 11 gol gönderdi. Fenerbahçe, ligde oynadığı 14 maçın 8’inde de rakiplerine gol izni vermedi.

Yazarlar