Beşiktaş Beşiktaş - Balıkesirspor: 2-2

Beşiktaş - Balıkesirspor: 2-2

01.03.2015 - 20:45 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 22. hafta maçında Beşiktaş sahasında Balıkesirspor ile 2-2 berabere kaldı.

Beşiktaş - Balıkesirspor: 2-2

Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 22. hafta maçında Beşiktaş ile Balıkesirspor karşı karşıya geldi. Ankara Osmanlı Stadı'nda oynanan mücadele 2-2 beraberlikle sona erdi.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ın gollerini 35. dakikada (penaltıdan) Demba Ba ve 53. dakikada Daniel Opare atarken, Balıkesirspor'un gollerini ise 50. dakikada Ermin Zec ve 83. dakikada (penaltıdan) Ronald Vargas kaydetti. Maçın 90+1. dakikasında Beşiktaş'ta Pedro Franco direkt kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

Bu sonucun ardından ligde 2. sıradaki Beşiktaş 48 puana, 18. ve son sıradaki Balıkesirspor da 14 puana yükseldi. Ligin 23. haftasında Beşiktaş deplasmanda Sivasspor'a konuk olacak, Balıkesirspor ise sahasında Çaykur Rizespor'u ağırlayacak.

İLK YARI

6. dakikada Sosa'nın pasıyla sol çaprazdan ceza alanına giren Gökhan Töre'nin vuruşunda, top uzak kale direğinin yanından auta gitti.

13. dakikada Gomes'in ceza alanı dışından yaptığı vuruşta top Gökhan Ünal'a çarptı. Bu futbolcunun dönerek yaptığı vuruşta, kaleci Cenk Gönen'den dönen top, bir kez daha Gökhan Ünal'a çarparak auta çıktı.

Haberin Devamı

14. dakikada Uğur Akdemir'in sağ taraftan yaptığı ortada ceza alanı içinde uygun durumda topla buluşan Zec'in vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

17. dakikada Opare'nin pasında, Gökhan Töre'nin ceza alanı dışından yaptığı sert vuruşta, top kaleci Vukovic'te kaldı.

19. dakikada Beşiktaş tehlikeli geldi. Sol taraftan ceza alanına giren Opare, topu Olcay Şahan'a çıkardı. Bu futbolcu, meşin yuvarlağı daha müsait durumdaki Hutchinson'a aktardı. Hutchinson'ın vuruşunda kaleci Vukovic, topu kornere tokatladı.

31. dakikada Serdar Kurtuluş'un sağ taraftan yaptığı ortada, ceza alanı içindeki Demba Ba, topa kafayla vurdu. Kaleciden dönen topu önünde bulan Veli Kavlak'ın şutunda Vukovic, gole izin vermedi.

35. dakikada sağ taraftan ceza alanına giren Gökhan Töre'nın yaptığı ortada hakem Halis Özkahya, Aykut Çeviker'in topa eliyle müdahale ettiği gerekçesiyle penaltı noktasını gösterdi. 35. dakikada penaltı atışını kullanan Demba Ba, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0

Karşılaşmanın ilk yarısı Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İKİNCİ YARI

50. dakikada Balıkesirspor beraberliği yakaladı. Ceza alanı ön çizgisinde topla buluşan Eray Ataseven'in vuruşunda savunmaya çarpan top Zec'in önünde kaldı. Bu futbolcu, yaptığı vuruşla takımına beraberliği getiren golü kaydetti: 1-1

Haberin Devamı

53. dakikada Beşiktaş bir kez daha öne geçti. Demba Ba'nın pasıyla sol çaprazdan ceza alanına giren Opare, yaptığı sert ve düzgün vuruşla takımına üstünlüğü getiren golü kaydetti: 2-1

59. dakikada ceza alanı ön çizgisinde topla buluşan Opare'nin sert şutunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

68. dakikada Hutchinson'ın yaklaşık 25 metreden yaptığı vuruşta, top kaleci Vukovic'te kaldı.

71. dakikada Demba Ba'nın pasıyla topu önüne alan Kerim Frei'ın vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla üstten dışarı çıktı.

82. dakikada gelişen Balıkesirspor atağında Berkan Emir, ceza alanı içinde Gökhan Töre tarafından düşürülünce hakem penaltı noktasını gösterdi. 83. dakikada topun başına geçen Vargas, skora denge getirdi: 2-2

90+2. dakikada Balıkesirspor serbest vuruş kazandı. Atışı kullanan Vargas'ın şutunda top, yan direkten döndü.

Karşılaşma 2-2 berabere tamamlandı.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ: 2 - BALIKESİRSPOR: 2

Stat: Ankara Osmanlı
Hakemler: Halis Özkahya, Serkan Ok, Mehmet Cem Satman

Beşiktaş: Cenk Gönen, Serdar Kurtuluş, Franco, Ersan Gülüm, Opare, Hutchinson, Veli Kavlak, Gökhan Töre, Sosa (Dk. 68 Kerim Frei Koyunlu), Olcay Şahan (Dk. 61 Tolgay Arslan), Demba Ba (Dk. 81 Mustafa Pektemek)
Teknik Direktör: Slaven Bilic

Balıkesirspor: Vukovic, Uğur Akdemir, Hasan Hatipoğlu, Glumac, Berkan Emir, Aykut Çeviker (Dk. 66 Vargas), Gomes, Sercan Yıldırım, Eray Ataseven, Zec (Dk. 90+1 Isaac), Gökhan Ünal (Dk. 80 Muğdat Çelik)
Teknik Direktör: Kemal Özdeş

Goller: Dk. 35 Demba Ba (penaltıdan), Dk. 53 Daniel Opare (Beşiktaş); Dk. 50 Ermin Zec, Dk. 83 Ronald Vargas (Balıkesirspor)
Kırmızı Kart: Dk. 90+1 Pedro Franco (Beşiktaş)

MAÇTAN NOTLAR

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'ndeki Liverpool galibiyetinin ardından Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Balıkesirspor'u Osmanlı Stadı'nda konuk etti. Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, sarı kart cezalısı Ramon Motta'nın yokluğunda sol bekte Liverpool maçında olduğu gibi yine Daniel Opare'yi görevlendirdi. UEFA Avrupa Ligi'nde bulduğu şansı iyi değerlendiren ve ilk 11'deki yerini koruyan Ganalı savunma oyuncusu, Süper Lig'de ilk kez siyah beyazlı formayı giydi. Opare, Liverpool maçı dışında daha önce Ziraat Türkiye Kupası'nda 2 karşılaşmada toplam 132 dakika sahada kalmıştı.

Haberin Devamı

Slaven Bilic kadroyu bozmadı

Hırvat teknik adam, Liverpool ile oynanan rövanş karşılaşmasının ilk 11'inde yer alan futbolculardan 10'unu Balıkesirspor maçında da sahaya sürdü. Kart cezası nedeniyle Liverpool maçında forma giyemeyen Ersan Gülüm, Balıkesirspor'a karşı Pedro Franco ile savunmanın merkezinde görev yaptı. Beşiktaş'ın başkentte kalesini Cenk Gönen korurken, savunma hattını Serdar Kurtuluş, Franco, Ersan Gülüm ve Motta oluşturdu. Savunmanın önünde Veli Kavlak-Atiba Hutchinson ikilisi yer alırken, kanatlarda Gökhan Töre ve Olcay Şahan görev aldı. Forvet arkasında Jose Sosa şans bulmaya devam ederken, en ileri uçta ise tek başına Senegalli golcü futbolcu Demba Ba forma giydi.

Tolgay Arslan yedek soyundu

Beşiktaş'ın, UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turuna kalmasında önemli rol oynayan Tolgay Arslan maça yedek başladı. Bilic, Liverpool maçında 61. dakikada oyuna giren ve 72. dakikada attığı şık golle siyah beyazlı takıma tur kapısını açan Tolgay'ı yedek soyundurmaya devam etti.

Beşiktaş'ta 8 eksik

Siyah beyazlı ekipte sakat ve cezalı toplam 8 futbolcu, Balıkesirspor maçında sahadaki yerini alamadı. Sakatlıkları bulunan Tolga Zengin, Alexander Milosevic, İsmail Köybaşı, Tomas Sivok ve Cenk Tosun ile sarı kart cezalıları Necip Uysal, Motta ve Oğuzhan Özyakup Ankara'ya getirilmedi.

İki tribün kapatıldı

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun (PFDK) Beşiktaş'a, Bursaspor maçındaki kötü tezahürat nedeniyle verdiği tribün kapatma cezası uygulandı. Kuzey kale arkası ve maraton tribünlerine seyirci alınmadı. Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki Bursaspor maçını bu tribünlerden izleyen kombine ve biletli taraftarlara da Balıkesirspor karşılaşması için bilet satılmadı. Osmanlı Stadı'ndaki diğer tribünleri tamamen dolduran siyah beyazlı taraftarlar, "misafir" olarak Ankara'ya gelen takımlarını yalnız bırakmadı. Az sayıdaki Balıkesirspor seyircisi de karşılaşmayı izledi.

Balıkesirspor'da 5 değişiklik

Balıkesirspor Teknik Direktörü Kemal Özdeş, geçen hafta 1-0 yenildikleri Gençlerbirliği maçının kadrosunda 5 değişikliğe gitti. Özdeş, cezalı Ante Kulusic, kaleci Emrullah Şalk, Ronald Vargas, Muğdat Çelik ve Andre Santos'un yerine Andrija Vukovic, Eray Ataseven, Aykut Çeviker, Gökhan Ünal ve Tomislav Glumac'ı tercih etti.