Eurocup Beşiktaş, EuroCup'ta yarı finalde! İnanılmaz geri dönüş

Beşiktaş, EuroCup'ta yarı finalde! İnanılmaz geri dönüş

13.03.2024 - 22:48 | Son Güncellenme:

Beşiktaş, EuroCup çeyrek finalinde Hapoel Tel Aviv ile karşı karşıya geldi. Siyah-beyazlılar maçta 18 sayı geri düşmesine rağmen pes etmedi ve parkeden 94-89'luk skorla galip ayrılarak adını yarı finale yazdırdı.

Beşiktaş, EuroCupta yarı finalde İnanılmaz geri dönüş

EuroCup çeyrek finalinde Beşiktaş Emlakjet, Hapoel Tel Aviv'i 18 sayı geriden gelerek 94-89'luk skorla mağlup etti ve adını yarı finalde yazdırdı.

Haberin Devamı

İNANILMAZ GERİ DÖNÜŞ

Beşiktaş bir ara 18 sayı geriye düştüğü maçta ikinci yarıda müthiş bir geri dönüşe imza attı. Siyah-beyazlılar rakibi karşısında bitime 3 dakika kala skorda 88-92’yle üstünlüğü ele geçirdi. Beşiktaş rakibi karşısında skor üstünlüğünü kalan bölümde korudu ve sahadan 89-94 galip ayrıldı.

BEŞİKTAŞ TARİHİNDE BİR İLK

Bu sonuçla Beşiktaş Emlakjet, tarihinde ilk kez EuroCup yarı finaline çıktı. Siyah-beyazlılar, yarı finalde Fransız ekibi JL Bourg ile mücadele edecek.

Beşiktaş, EuroCupta yarı finalde İnanılmaz geri dönüş

MATHEWS VE MİTCHELL'DAN DEV KATKI

Beşiktaş’ta Jonah Mathews 28 sayı, 5 asist, 3 ribaund ile galibiyette önemli rol oynarken Matt Mitchell da 22 sayı ve 6 ribaundla ön plana çıktı.

'GURUR DUYUYORUM'

Beşiktaş‘ta başantrenör Dusan Alimpijevic, maçın ardından şuı açıklamaları yaptı:

Haberin Devamı

“Muhtemelen koçluk kariyerinin en iyi devrelerinden birini oynadık. 20 sayı geri düştükten sonra ikinci yarıyı bu şekilde oynamak gerçekten çok özel bir şey. İkinci yarıda kendi oyunumuzu oynamaya başladık, geri dönüşün sırrı sahaya karakter koymak, fiziksellik ve agresiflikti. İkinci yarıda gerçek kimliğimizi gösterdik, oyuncularımla gerçekten çok gurur duyuyorum. Gerçekten çok özel bir oyuncu grubumuz var.”

ALIMPIJEVIC FIRTINASI

Beşiktaş bu sezon Dusan Alimpijevic yönetiminde adeta EuroCup'a damgasını vuruyor. Hapoel Tel Aviv galibiyeti öncesi siyah-beyazlı ekip Paris Basketball'un yenilmezlik serisine bitirirken son şampiyon Gran Canaria'yı da kupanın dışına itmeyi başarmıştı.

SALON: Avia Solutions Group Arena

HAKEMLER: Emilio Perez, Joseph Bissang, Vasiliki Tsaroucha

HAPOEL TEL AVIV: Cummings 28, Holland, Munford 6, Alexander 3, Timor 13, Angola 7, Hoard 16, Zalmanson, Ginat 13, Wells 1, Brown 2

BEŞİKTAŞ: Mathews 28, Allman 4, Needham 14, Berk Uğurlu 7, Yiğit Arslan, Berkan Durmaz, Mitchell 22, Simonovic 8, Kerem Konan, Delgado 11

1'İNCİ PERİYOT: 25-15

DEVRE: 57-39

3'ÜNCÜ PERİYOT: 76-68