Futbol Beşiktaş Galatasaray maçı ne zaman derbi saat kaçta?

Beşiktaş Galatasaray maçı ne zaman derbi saat kaçta?

02.01.2015 - 09:06 | Son Güncellenme:

Büyük derbi için nefesler tutuldu. Beşiktaş Galatasaray derbisi saat kaçta ve nerede oynanacak merak konusu. Heyecan dorukta Beşiktaş Galatasaray maçı ile ilgili son detaylar ve takımlardan son haberler Skorer'de...

Beşiktaş Galatasaray maçı ne zaman derbi saat kaçta

Beşiktaş Galatasaray arasında oynanacak derbi maçı merakla bekleniyor. Beşiktaş Galatasaray bu sezon ligin son haftlarında karşılaşıyor. Beşiktaş Galatasaray derbisi hakkında tüm detayları haberimizde derledik.

Haberin Devamı

Beşiktaş - Galatasaray derbisi Cüneyt Çakır'ın
Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında oynanacak olan Beşiktaş - Galatasaray derbisini Cüneyt Çakır yönetecek.

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, 4 Ocak Pazar günü oynanacak Beşiktaş-Galatasaray derbisini, hakem Cüneyt Çakır yönetecek.

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasındaki Gençlerbirliği-Kardemir Karabükspor maçı sırasında geçiridiği rahatsızlık sonrası hastaneye kaldırılan ve akciğerindeki hava birikmesi nedeniyle cerrahi operasyon geçiren FIFA kokartlı hakemlerden Cüneyt Çakır, 33 gün aradan sonra geride kalan haftada İstanbul Başakşehir-Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçını yöneterek yeniden sahalara dönmüştü.

Haberin Devamı

Maç: Beşiktaş-Galatasaray
Yayın: Lig TV

Hafta: Spor Toto Süper Lig 16. Hafta
Gün: 04.01.2015
Saat: 19:00

Muhtemel 11'ler

Beşiktaş: Tolga Zengin, Serdar Kurtuluş, İsmail Köybaşı, Pedro Franco, Ersan Gülüm, Jose Sosa, Gökhan Töre, Veli Kavlak, Olcay Şahan, Oğuzhan, Demba Ba.

Galatasaray: Muslera, Alex Telles, Hakan Balta, Semih Kaya, Sabri Sarıoğlu, Hamit Altıntop, Selçuk İnan, Sneijder, Melo, Burak Yılmaz, Umut Bulut.

Olimpiyat Stadı şölene hazır
Beşiktaş ile Galatasaray arasında pazar günü oynanacak 2015’in ilk derbisi öncesinde Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki tüm eksikler giderildi. Çimlerin kış bakımı yapılırken, elektrik kesintisi yaşanmaması için saha aydınlatmaları doğrudan jeneratöre bağlandı.

Atatürk Olimpiyat Stadı yoğun çalışmalar sonunda dev derbiye hazırlandı.

Beşiktaş ile Galatasaray arasında pazar günü oynanacak 2015 yılının ilk derbisi öncesinde herkesin aklında Atatürk Olimpiyat Stadı’nın son durumu vardı. Asteras maçındaki yoğun yağış sonrasında bozulan zemin, Tottenham karşılaşmasındaki elektrik kesintileri kafalarda soru işareti yaratmıştı. Ancak yapılan çalışmaların ardından tüm eksikler giderildi.

Beşiktaş’ın, Galatasaray ve Liverpool ile oynayacağı karşılaşmalar için yürütülen çalışmalar kapsamında çimlerin kış bakımı gerçekleştirildi, şehir şebekesinden kaynaklanan sorunun bir daha yaşanmaması için de jeneratör takviyesi yapıldı. Buna göre saha içi aydınlatmaları direkt jeneratöre, stat aydınlatması ise şebekeye bağlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi de derbi öncesinde olası bir kar yağışı nedeniyle araçlarını Olimpiyat Parkı’na konuşlandırdı ve trafiğe acil müdahale edilebilecek duruma getirdi. Çim bakımıyla ilgilenen firma ise 10 kişilik ekiple maç süresince hazır bekleyecek.

GÜVENLİK ZİNCİRİ

Beşiktaş ile Galatasaray arasında Atatürk Olimpiyat Stadı’nda geçmişte oynanan derbilerde yaşanan olaylardan ders çıkaran emniyet güçleri, tribünlerde ilk dört sırayı boş bırakacak. 5. sırada polislerden oluşan bir güvenlik zinciri yer alacak. Emniyet güçleri ve özel güvenlik elemanları derbi maç sırasında ve sonunda hiçbir taraftarın sahaya girmesine izin vermeyecek.

Haberin Devamı

Beşiktaş Galatasaray maçlarının tarihi analizi

Organizasyon Maç Beşiktaş Galibiyeti Beraberlik Galatasaray Galibiyeti BJK Goller GS Goller
Süper Lig 112 30 41 41 118 136
Türkiye Kupası 15 2 6 7 11 18
Türkiye Süper Kupası 7 3 0 4 6 9
Federasyon Kupası 4 3 0 1 4 2
İstanbul Futbol Ligi (1923-1951) 47 25 7 15 92 73
İstanbul Profesyonel ligi 16 6 4 6 22 27
Milli Küme 20 6 7 7 31 39
Spor Toto Kupası 1 0 1 0 0 0
Atatürk Kupası 1 1 0 0 2 1
Diğer 111 34 38 39 146 167
Toplam 334 110 104 120 432 472

İşte Beşiktaş-Galatasaray maçının bilet fiyatları..

Beşiktaş ile Galatasaray arasında Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında yapılacak derbi maç Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak.

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, 4 Ocak 2015 Pazar günü Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak karşılaşmanın biletleri satışa çıktığı bildirildi.

Açıklamada, saat 14.00 itibarıyla Passolig kart sahipleri için satışa sunulacak biletleri almak isteyen Passolig kart sahiplerinin, biletleri Passolig internet sitesinden, Kolay satış noktaları ve Vodafone Arena Kombine Satış Merkezi'nden kartlarına yükleyebilecekleri kaydedildi.

Passolig kartı olup, kartı henüz eline ulaşmayan taraftarların, Galatasaray karşılaşmasına bilet yüklemeleri halinde tek seferlik geçici kartlarını Vodafone Arena Kombine Satış Merkezi'nden teslim alabilecekleri belirtildi.

Maç günü saat 11.00 itibarıyla Atatürk Olimpiyat Stadı bilet satış gişesinden Passolig kart sahiplerine bilet yüklemesi ve tek maçlık giriş kartı dağıtımlarının başlayacağı, yüzde 50 ve üzeri engelli taraftarların, maç günü bilet satış gişesinden Passolig kartlarına ücretsiz olarak bilet yüklemesi yaptırabilecekleri bildirildi.

Derbinin bilet fiyatları şöyle:
Batı VIP: 120 TL
Batı Tribün: 60TL
Doğu Tribün: 50 TL
Kuzey Tribün: 25 TL
Güney Tribün: 20 TL


Beşiktaş Galatasaray derbileri tarihe nasıl yansıdı?
Beşiktaş-Galatasaray derbisi, İstanbul merkezli iki Türk spor kulübü olan Beşiktaş ile Galatasaray'ın futbol takımlarının karşılaştığı maçları tanımlayan bir ifadedir. Süper Lig'de mücadele eden iki takımdan Beşiktaş iç saha maçlarını Başakşehir'deki Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynarken, Galatasaray'ın iç saha maçlarına Sarıyer'deki Türk Telekom Arena ev sahipliği yapmaktadır.

1903'te kurulan Beşiktaş ile 1905'de kurulan Galatasaray ilk olarak 22 Ağustos 1924 tarihinde, bir İstanbul Futbol Ligi maçında karşı karşıya geldi. Taksim Stadyumu'ndaki bu ilk maç 2-0'lık Beşiktaş galibiyetiyle sonuçlanmıştı. 31 Temmuz 1925'te iki takım arasında oynanan ikinci maçı 6-1 kazanan Galatasaray, derbi tarihindeki ilk galibiyetini elde etti. İki takım arasında günümüze kadar oynanan 334 maçın 120'sinde kazanan taraf Galatasaray, 110'unda Beşiktaş olurken, 104 maç beraberlikle sonuçlandı. 30 Haziran 1940'taki 9-2'lik maç Galatasaray'ın, 18 Mart 1933 ve 29 Aralık 1940 tarihlerindeki 5-0'lık maçlar ise Beşiktaş'ın aldığı en farklı galibiyetlerdi. İki takım en son 22 Şubat 2014 tarihinde, Süper Lig maçında Türk Telekom Arena'da karşı karşıya geldi. Maç, Galatasaray'ın 1-0'lık galibiyetiyle sona erdi.

Haberin Devamı

Derbide öne geçen kaybetmiyor

Beşiktaş ile Galatasaray arasında en az bir golün atıldığı son 16 lig maçında öne geçen taraf hiç yenilmedi - Söz konusu 16 lig maçından 13'ünde ilk golü atan takım galip geldi, 3'ü berabere sonuçlandı - Beşiktaş-Galatasaray rekabetinde ilk golü atan takımın yenilmediği son 16 lig maçında 10 kez Galatasaray, 6 kez de Beşiktaş öne geçti

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile Galatasaray arasında 4 Ocak Pazar günü yapılacak 2015'in ilk derbisi için geri sayım sürerken, iki takım arasında son dönemde oynanan maçlarda ilk golü atan ekip, derbiyi kaybetmedi.

Geçen sezonun ilk yarısında olaylar nedeniyle yarıda kalan ve Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 3-0 hükmen Galatasaray lehine tescil edilen derbinin değerlendirmeye alınmadığı, iki takım arasında ligde yapılan ve en az bir golün atıldığı son 16 maçtan 13'ünde ilk golü atan takım galip geldi, 3'ü berabere sonuçlandı.

Açılışlar Melo'dan

Beşiktaş-Galatasaray rekabetinde, ilk yarıdaki yarıda kalan derbi haricinde, son 5 maçın 3'ünde ilk golleri Galatasaraylı Felipe Melo attı.

Sarı-kırmızılı takımın Brezilyalı futbolcusu 2011-2012 sezonunda Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda BJK İnönü Stadı'nda 2-0 kazandıkları, Türk Telekom Arena'da 2-2 biten maçlarda ilk gollere imza koydu. Melo, 2012-2013 sezonunda ise BJK İnönü Stadı'nda 3-3 biten derbide bu kez kendi kalesine gol atma şanssızlığını yaşadı.

10 kez Galatasaray, 6 kez Beşiktaş öne geçti

Beşiktaş-Galatasaray rekabetinde ilk golü atan takımın yenilmediği son 16 lig maçında 10 kez Galatasaray, 6 kez de Beşiktaş öne geçti.

Sarı-kırmızılı takım öne geçtiği bu 10 maçtan 8'ini kazandı, 2'sinde berabere kaldı. Beşiktaş ise 1-0'ı yakaladığı 6 maçtan 5'ini kazandı, 1'inde eşitliği bozamadı.

İki gol kendi kalesine

İki takım arasındaki en az bir golün atıldığı son 16 lig maçında (tamamlanamayan derbi hariç) taraflar 2 kez ilk golleri kendi futbolcularından yedi.

BJK İnönü Stadı'nda 24 Mayıs 2009 tarihinde Beşiktaş'ın 2-1 kazandığı maçta Galatasaraylı Mehmet Topal, aynı statta 2012-2013 sezonunun ilk yarısında, 26 Ağustos 2012 tarihinde oynanan ve 3-3 biten derbide ise yine Galatasaray'dan Melo ilk golleri kendi kalelerine attı.

Haberin Devamı

Atiba derbide yok!

Spor Toto Süper Lig'in 15 haftasında Torku Arena'da Konyaspor ile karşılaşan Beşiktaş'ta, Kanadalı futbolcu Atiba Hutchinson, maçın 39. dakikasında sarı kart görmüştü. İkinci yarının 83. dakikasında, Konyaspor'un penaltı atacağı pozisyonda hakem Halis Özkayha'ya itiraz ettiği gerekçesiyle bir sarı kart daha görerek kırmızı kartla oyun dışı kalan Atiba, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak olan Galatasaray derbisinde mücadele edemeyecek.

Beşiktaş, derbide Demba Ba'ya güveniyor

Siyah-beyazlıların Galatasaray ile oynanacak derbi maçta gol yollarında en güvendiği isim Senegalli yıldız olacak - Beşiktaş, Demba Ba'nın toplam 8 gol attığı 5 lig maçını da kazandı - Tecrübeli futbolcu, Avrupa kupalarında ise attığı gollerle siyah-beyazlı ekibe 3 galibiyet, 2 beraberlik getirdi - Resmi maçlardaki son golünü 7 Aralık'ta Trabzonspor'a atan Demba Ba, 27 günlük suskunluğunu da derbide sonlandırmaya çalışacak

Spor Toto Süper Lig'de 4 Ocak Pazar günü Galatasaray'ı konuk edecek lider Beşiktaş'ta teknik heyet, kritik maçta gol yollarında Demba Ba'ya güveniyor.

Derbi maçta takımının en büyük kozu olacak Senegalli oyuncu, Spor Toto Süper Lig'de gol attığı maçlarda Beşiktaş'a önemli puanlar kazandırdı.

Ligde şu ana dek 5 maçta rakip fileleri havalandıran Demba Ba, toplam 8 gole ulaştı. "Kara Kartallar", tecrübeli oyuncunun gol attığı 5 maçın tamamını da kazanmayı bildi. Beşiktaş, Senegalli oyuncunun gol attığı Sivasspor (3-2), İstanbul Başakşehir (2-1), Kasımpaşa (2-0), Kardemir Karabükspor (2-1) ve Trabzonspor (3-0) maçlarını galibiyetle tamamladı.

Avrupa'da da golleriyle takımı taşıdı

Demba Ba, Süper Lig'de olduğu kadar Avrupa kupalarında da hücumdaki görevini başarıyla yerine getirdi.

UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda Hollanda'nın Feyenoord takımına karşı İstanbul'da hat-trick yaparak başlayan siyah-beyazlı oyuncu, bu kulvarda da yine 5 karşılaşmada gol sevinci yaşadı. Beşiktaş, yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam ederken Demba Ba, attığı kritik gollerle takımının gruptan çıkmasında katkı sağladı. "Kara Kartallar, bu oyuncusunun gol sevinci yaşadığı 5 maçta ise 3 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti.

Siyah-beyazlı takımın Feyenoord'u 3-0 yendiği karşılaşmada 3 gol birden atan Demba Ba, Tottenham'a 1 (1-1), Partizan'a her iki maçta ikişer (4-0, 2-1) ve Asteras'a 1 (2-2) gol kaydetti.

Sakatlık, temposunu düşürdü

Senegalli oyuncu, iyi bir form grafiği yakalamasına rağmen yaşadığı sakatlıkların ardından son maçlarda suskun kaldı.

Demba Ba, sakatlık sonrası ligdeki Gaziantepspor maçında forma giymedi, Akhisar Belediyespor karşılaşmasında ise son anlarda oyuna girdi. İyileşmesinin ardından Torku Konyaspor karşılaşmasıyla takımdaki yerini alan siyah-beyazlı oyuncu, gol sevinci yaşayamadı.

Galatasaray maçında gol hasretine son vermek istiyor

Demba Ba, Galatasaray ile oynanacak maçta yaşadığı gol hasretine de son vermeyi hedefliyor. Siyah-beyazlı formayla resmi maçlardaki son golünü 7 Aralık 2014'te Trabzonspor'a atan tecrübeli isim, 27 günlük suskunluğunu da sonlandırmaya çalışacak.

Tarihçe
İki takım ilk kez 22 Ağustos 1924 tarihinde Taksim Stadı'nda oynanan İstanbul Futbol Ligi maçında karşı karşıya geldi. İlk maçı kazanan takım 2-0'lık skorla Beşiktaş oldu. Bu maçta Beşiktaş'ın gollerini atan Refik Osman Top derbi tarihinin ilk golüne de imza atmış oldu. Galatasaray ise ilk galibiyetini 31 Temmuz 1925'de oynanan İstanbul Futbol Ligi yarı final maçında 6-2'lik skorla aldı. Bu maçta Galatasaray'ın ilk golünü atan Mehmet Leblebi ise derbi tarihinde Galatasaray'ın ilk golünü de atan isim oldu.İki takım en son 22 Şubat 2014 tarihinde Türk Telekom Arena stadyumunda karşı karşıya gelmiş ve bu karşılaşma Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğüyle sonuçlanmıştır. Beşiktaş, rakibine karşı en son galibiyetini 30 Nisan 2011 tarihinde 2-0'lık skorla almıştır.