Beşiktaş Beşiktaş - Galatasaray maçının kararı 25 Eylül'de verilecek!

Beşiktaş - Galatasaray maçının kararı 25 Eylül'de verilecek!

23.09.2013 - 13:20 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında dün akşam oynanan ve yarıda kalan Beşiktaş - Galatasaray derbisiyle ilgili kararı Futbol Federasyonu yönetim kurulu 25 Eylül Çarşamba günü yapacağı toplantıda verecek.

Beşiktaş - Galatasaray maçının kararı 25 Eylülde verilecek

Futbol Federasyonu 1. Başkanvekili ve İcra Kurulu Üyesi Mehmet Ufuk Özerten yaptığı açıklamada, yaşananların çok çirkin ve üzücü olduğunu belirterek, "Beşiktaş - Galatasaray maçıyla ilgili kararı Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyelerimiz 25 Eylül Çarşamba günü yapacağı olağan toplantısında verecek. Zaten PTT 1. Lig'de 2. haftada oynanan Fethiyespor - Balıkesirspor maçı da yarıda kalmıştı, onun kararı da aynı gün verilecek." dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Vekili Ufuk Özerten, Beşiktaş-Galatasaray maçının son dakikalarında yaşanan olaylarla ilgili açıklama yaptı. İstinye'deki TFF binası önünde olayları değerlendiren Özerten dünü "Utanç gecesi" olarak nitelendirdi.

Haberin Devamı

"SAHAYA GİRMENİN CEZASI HAPİS OLMALI"

Derbiyle ilgili incelemelerin devam ettiğini dile getiren Özerten, “Maçın üç temsilcisini dinledik, görüntüleri izledik. Disiplin müfettişlerimiz inceleyecek. Gerekli sevkler yapılacak. Disiplin ve tahkim süreci olacak” dedi.

Yönetim kurulunun gerekli incelemelerini yaparak kararını vereceğini kaydeden Özerten, "Şurada maça geldiğimde tüylerim diken diken oldu. Ama niye güzel başladığımızı güzel bitiremiyoruz ona yanıyorum. 6222 sayılı yasanın bazı bölümlerinde aksaklıklar yaşanmaktadır. Sayın Adalet Bakanlığı'ndan, İçişleri Bakanlığı'ndan ve Spor Bakanlığı'yla gerekli görüşmeleri yapacağız. Artık bunlar ülke meselesi oldu. Yapanın yanına kar kalıyor. O yeşil sahaya inmenin bir cezası olması lazım ve ben bunun hapis cezası olmasını istiyorum. Federasyonumuz da bunu destekliyor. Bu cezanın da ertelenmesi olmamalı. Buna yüce meclis ve yargı karar verecektir. Biz olayların üzerine gidilmesinden yanayız. Biz atamaları yapar, gerekli yazışmaları yaparız. Bizim kolluk kuvvetimiz yok. En büyük desteği kulüplerimizin vermesi lazım" diye konuştu.

Haberin Devamı

Çarşamba günü olağan yönetim kurulu toplantıları olduğunu belirten Özerten, "Ceza verilip verilmeyeceğni bilmiyorum. Ancak adli yargı süreci var. Öncelikle konu Disiplin Kurulu'na gidecek. Biz ihsası reyde bulunuruz. Disiplin Kurulu etkimiz altında kalır. Disiplin Kurulu kararını verdikten sonra olay Tahkim Kurulu'na gider. Daha sonra kesin karar verilir. Ne ceza verileceğine dair en yakın örneğini söylersem, geçenlerde Fethiye'de de bir maç yarım kalmıştı. Onun da kararı verilmedi. Onun da kararı Çarşamba günü verilecektir. Biz Demirören yönetimi olarak olaylara adil bir şekilde yanaşmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Dün geceyi utanç gecesi olarak nitelendiren Özerten, "Neden bunlar oldu. Tıklım tıklım ve sadece Beaşiktaş seyircisinin olduğu stat. Maç kalitesi de yüksek bir maçtı. Buna Beşiktaşlılar da çok üzülmüştür" diye sözlerini bitirdi.

Bilindiği gibi Beşiktaş ile Galatasaray arasında dün akşam Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan ve 76 bin 127 kişinin izlediği maçın 90+3. dakikasında siyah - beyazlı taraftarlar sahaya girmiş, maçın hakemi Fırat Aydınus da müsabakayı tatil ettiğini açıklamıştı.

Haberin Devamı

Karşılaşmada Beşiktaş, 18. dakikada Almeida'nın golüyle 1 - 0 öne geçmiş, ardında da Drogba'nın 60 ve 72. dakikalarda attığı gollerle sarı - kırmızılı ekip 2 - 1 öne geçmişti.