Futbol Beşiktaş Gençlerbirliği maç sonucu: 1-0

Beşiktaş Gençlerbirliği maç sonucu: 1-0

22.02.2016 - 18:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Gençlerbirliği maçında heyecan doruktaydı. Fenerbahçe'nin puan kaybettiği haftada Beşiktaş, Gençlerbirliği maçından 3 puan alarak liderliğe yükseldi. Beşiktaş Gençlerbirliği maçının detayları haberimizde..

Beşiktaş Gençlerbirliği maç sonucu: 1-0

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasının kapanış mücadelesinde Beşiktaş, taraftarı önünde son haftaların formda takımı Gençlerbirliği'ni konuk etti. Beşiktaş, 90 dakika sonunda rakibi karşısında sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrılmayı başardı. Bu sonucun ardından bir maçı eksik olan Beşiktaş, puanını 51'e çıkardı ve haftayı Fenerbahçe'nin 1 puan önünde lider kapattı. Gençlerbirliği ise 25 puanda kaldı. Beşiktaş'ın karşılaşmadaki tek golünü 64. dakikada Mario Gomez kaydetti.

Haberin Devamı

GÖKHAN SAKATLIĞI NEDENİYLE YOK

Gençlerbirliği'ni konuk eden Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, Mersin İdmanyurdu maçının 11'inde 3 değişiklik yaptı. Güneş, siyah-beyazlıların Süper Lig'de geride kalan hafta Mersin İdmanyurdu ile oynadığı ve 1-0 kazandığı 18. haftanın erteleme müsabakasının 11'inde görev alan Gökhan Töre, Necip Uysal ve Dusko Tosic'in yerine Olcay Şahan, Alexis Delgado ve Marcelo Guedes'e şans verdi.

OLCAY ŞAHAN DİREĞİ GEÇEMEDİ...

Karşılaşma oldukça hareketli başlarken, iki takım da rakip alanda etkili olmaya çalıştı. Siyah-beyazlı takım, ilk 5 dakikalık bölümün ardından topu kontrolüne almayı da başarırken, Gençlerbirliği daha çok hızlı hücumlarla etkili olmaya çalıştı. Ev sahibi Beşiktaş, 17. dakikada sol kanattan İsmail Köybaşı ile etkili bir şekilde hücuma çıktı. İsmail'in sol kanattan açtığı ortaya ceza sahası içerisinde Olcay Şahan kafa vurdu ancak Olcay'ın bu kafa vuruşunda top üst direkten geri geldi. Pozisyonun devamında savunma topu kornere gönderdi. Sol kanattan Jose Sosa'nın kullandığı kornerde ise top doğrudan auta çıktı.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ BASKISI DEVAM ETTİ...

Beşiktaş, ilerleyen dakikalarda oyundaki üstünülüğünü daha fazla hissettirmeye başladı. Siyah-beyazlılar, özellikle Oğuzhan Özyakup ve Mario Gomez ile rakip ceza sahası önünde etkili olmaya çalıştı.

Mücadelenin 35. dakikasında sol kanattan başlayan atakta, Beşiktaş kısa paslarla bir anda ceza sahasına girdi. Ceza sahası içerisinde son olarak topla buluşan Oğuzhan Özyakup, plase bir şutla kaleyi düşündü ancak Oğuzhan'ın etkisiz şutunu kaleci Hopf kurtarmayı başardı.

Gençlerbirliği, maç başından bu yana en etkili atağını karşılaşmanın 43. dakikasında gerçekleştirdi. Sol kanattan gelişen Gençlerbirliği atağında Uğur topla birlikte ceza sahası içerisine girdi. Uğur aut çizgisine yakın noktadan kaleye sert bir şut gönderdi ancak top kaleye paralel bir şekilde gitti. İlk yarının kalan bölümünde her iki ekip de gol bulamadı ve ilk 45 dakika 0-0 sona erdi.

JOHANNES HOPF KALESİNDE DEVLEŞTİ

İki teknik direktör de karşılaşmanın ikinci yarısına ilk yarıdaki 11'leriyle başladı. Beşiktaş, ikinci yarıya da baskılı başlayan taraf oldu. 55. dakikada gelişen Beşiktaş atağında Ricardo Quaresma sağ kanattan ceza sahasına etkili bir orta gönderdi. Quaresma'nın ortasına Mario Gomez uçarak bir kafa vuruşu yaptı ancak kaleci Hopf topu kontrolü altına almayı başardı.

Haberin Devamı

MARIO GOMEZ BU KEZ GOLÜ YAPTI

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, karşılaşmaya ilk müdahalesini 60. dakikada gerçekleştirdi. Gol arayan Beşiktaş'ta oyuna forvet oyuncusu Cenk Tosun girerken, kenara Olcay Şahan geldi. Siyah-beyazlı ekip, aradığı golü 64. dakikada buldu. Sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Jose Sosa Cenk'in pasıyla ceza sahasına hareketlendi. Sosa, aut çizgisine inerken ceza sahası içindeki Mario Gomez'e pasını çıkardı. Gomez ilk rakibinden kurtulduktan sonra sert ve düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Beşiktaş, bu golle 64. dakikada Gençlerbirliği karşısında 1-0 öne geçti.

BU KEZ GENÇLERBİRLİĞİ DİREĞİ GEÇEMEDİ

Karşılaşmanın 69. dakikasında Gençlerbirliği, ikinci yarıdaki en etkili atağını gerçekleştirdi. Gençlerbirliği sol kanattan Uğur ile hücuma çıkarken, Uğur ceza sahasına etkili bir orta gönderdi. Uğur'un ortasına El-Kabir dokundu ancak El-Kabir'in şutu üstten auta çıktı. Beraberlik için rakip alanda daha fazla görünmeye başlayan Gençlerbirliği, bu kez Uğur Çiftçi ile gole çok yaklaştı. Ceza sahası dışında kısa paslar yapan Gençlerbirliği'nde Uğur Çiftçi yaklaşık 30 metreden sol ayağıyla mükemmel bir şut çıkardı ancak Uğur2un bu güzel şutu üst direkten geri döndü.

Haberin Devamı

Gelecek hafta Fenerbahçe ile karşılaşacak Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, 76. dakikada sarı kart sınırında bulunan Mario Gomez'i kenara alırken, oyuna Necip Uysal girdi. 85. dakikada Beşiktaş'ta bu kez kenara Oğuzhan gelirken, oyuna Kerim Frei dahil oldu. Gençlerbirliği kalan sürede beraberlik için zaman zaman rakip alanda etkili olmaya çalışsa da, siyah-beyazlı takım savunmada hata yapmadı.

Kalan dakikalarda her iki ekip de gol bulamadı. 90 dakika sonunda Beşiktaş, Gençlerbirliği'nin Mario Gomez'in golüyle 1-0 mağlup etmeyi başardı.