Beşiktaş Beşiktaş - Kasımpaşa: 0-3

Beşiktaş - Kasımpaşa: 0-3

25.04.2022 - 22:28 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında Kasımpaşa, Vodafone Park'ta Beşiktaş'ı 3-0 mağlup etti. Attığı 2 golle takımına galibiyeti getiren Muleka maça damgasını vurdu.

Beşiktaş - Kasımpaşa: 0-3

Spor Toto Süper Lig'in 34. hafta mücadelesinde Beşiktaş, Dolmabahçe'de Kasımpaşa'yı ağırladı.

Haberin Devamı

Vodafone Park'ta oynanan saat 20.30'da başlayan mücadeleye hızlı başlayan Kasımpaşa 28. dakiakda Muleka ile 1-0 öne geçti. 45+1. dakikada topu Ersin'in üzerinden ağlara gönderen Ben Ouannes farkı 2'ye çıkardı. İlk yarı da bu skorla sona erdi. 

İkinci yarıda Beşiktaş temposunu arttırsa da 82. dakikada Muleka ile bir gol daha bulan Kasımpaşa sahada 3-0'lık galibiyetle ayrılan taraf oldu.

Bu sonuçla Kasımpaşa puanını 47'ye yükseltirken, Beşiktaş 51 puanda kaldı.

BEŞİKTAŞ - KASIMPAŞA: 0-3

GOL: 28', 82' Muleka, 45+1 Ben Ouannes  (Kasımpaşa)

MAÇTAN DAKİKALAR

20’nci dakikada sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Rıdvan Yılmaz ortasını yaptı. Batshuayi’nin kafayla arkaya aşırttığı topu önünde bulan Welinton’un şutunda top üstten dışarı gitti.
28’inci dakikada Kasımpaşa öne geçti. Paslaşarak kullanılan korner sonrasında Doğucan Haspolat ortasını yaptı. Ceza sahasında iyi yükselen Spajic’in altıpasa indirdiği topa Muleka ayak koydu ve meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 0-1.

Haberin Devamı

32’nci dakikada Beşiktaş gole yaklaştı. Çalımlarla ceza sahasına giren Güven topu yerden içeri çevirdi. Altıpasın hemen gerisinde Ghezzal’ın şutunda Kasımpaşa savunması topu çizgiden çıkardı.
45+1’inci dakikada Kasımpaşa farkı 2’ye çıkardı. Hadergjonaj’ın uzaklaştırmak istediği top savunma arkasına sarkan Ben Ouanes’e pas oldu. Kaleci Ersin’in önde olduğu gören Ben Ouanes aşırtma bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 0-2.
Mücadelenin ilk yarısı Kasımpaşa’nın 2-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.
50’nci dakikada Josef’in pasıyla sol çaprazdan ceza sahasına giren Umut Meraş’ın vuruşunda top üstten auta gitti.
82’nci dakikada Kasımpaşa bir gol daha buldu. Umut Meraş’a yaptığı baskı sonrasında topu kapan Hajradinovic’in pasıyla topla buluşan Muleka, kaleci Ersin ile karşı karşıya durumdayken yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 0-3.
Karşılaşmada başka gol olmadı ve Kasımpaşa deplasmanda Beşiktaş’ı 3-0 mağlup etti.

 

MAÇTAN NOTLAR

Spor Toto Süper Lig'in 34'üncü haftasında Beşiktaş sahasında Kasımpaşa'yı konuk etti. Vodafone Park'ta saat 20.30'da başlayan karşılaşmada hakem Yasin Kol düdük çaldı. Kol'un yardımcılıklarını ise Serkan Olguncan ve Aleks Taşçıoğlu üstlendi.

Haberin Devamı

Beşiktaş Teknik Direktörü Valerien Ismael, Süper Lig'in 33'üncü haftasında deplasmanda 0-0 sona eren GZT Giresunspor maçının 11'inde 3 değişiklik yaparak Kasımpaşa karşılaşmasında takımını sahaya sürdü. Ismael; Can Bozdoğan, Necip Uysal ve Alex Teixeira’nın yerine Welinton, Pjanic ve Güven Yalçın’ı görevlendirdi. 

Kaleyi Ersin Destanoğlu'na emanet eden Ismael, savunma hattını Welinton, Vida ve Montero'dan oluşturdu. Fransız teknik adam; orta alanın sağında Rosier, ortasında Pjanic ve Josef de Souza, solunda ise Rıdvan Yılmaz'ı görevlendirdi. Hücum hattının sağında Ghezzal, solunda Güven Yalçın’ı oynatan Ismael'in gol yollarındaki tercihi ise Batshuayi oldu.

PJANİC 10 MAÇ SONRA İLK 11'DE
Beşiktaş’ın Bosna Hersekli orta saha oyucusu Miralem Pjanic, 10 maçlık aranın ardından ilk 11’de sahaya çıktı. Kart cezalısı olduğu Adana Demirspor maçında takımını yalnız bırakan Pjanic, sakatlığı dolayısıyla Altay, Sivasspor, Başakşehir, Galatasaray ve Hatayspor mücadelelerinde de forma giyemedi. Trabzonspor, Alanyaspor ve Giresunspor maçlarında oyuna sonradan dahil olan Pjanic, Kasımpaşa maçıyla birlikte ilk 11’deki yerini aldı. 

Haberin Devamı

TARAFTARDAN DESTEK
Siyah-beyazlı ekibi, Kasımpaşa karşılaşmasında taraftarları yalnız bırakmadı. Beşiktaşlı taraftarlar karşılaşmaya büyük ilgi gösterdi. 30 bine yakın siyah-beyazlı taraftar tribünlerdeki yerlerini aldı.

JOSEF CEZALI DURUMA DÜŞTÜ
Siyah-beyazlı ekipte, Kasımpaşa maçının 22’nci dakikasında sarı kart gören Josef de Souza cezalı duruma düştü. 
Kasımpaşa mücadelesinin 22’nci dakikasında orta sahada Muleka’yı faulle durduran Josef de Souza, pozisyonun ardından hakem Yasin Kol tarafından sarı kartla cezalandırıldı. Brezilyalı orta saha oyuncusu bu sarı kartla birlikte cezalı duruma düştü. Josef, Süper Lig’in 35’inci haftasında deplasmanda Kayserispor ile oynanacak karşılaşmada takımını yalnız bırakacak.

VIDA VE BATSHUAYI’YE TEPKİ
Beşiktaş’ta karşılaşmanın ikinci yarısında oyundan alınan Domagoj Vida ve Michy Batshuayi, tepkiler eşliğinde kenara geldi. Karşılaşma siyah-beyazlı ekibin, 2-0’lık mağlubiyetiyle devam ederken teknik direktör Valerien Ismael, 62’nci dakikada Vida ve Batshuayi’nin yerine Kenan Karaman ve Kevin N’Koudou’yu sahaya sürdü. İki oyuncu da yedek kulübesine doğru gelirken, siyah-beyazlı taraftarlar oyuncuları ıslıklarla protesto etti.

Haberin Devamı

YÖNETİM İSTİFA SESLERİ
Beşiktaşlı taraftarlar, Kasımpaşa’nın 3’üncü golünün ardından başkan Ahmet Nur Çebi ve yönetimini istifaya davet etti. 
Beşiktaş’ın Kasımpaşa’yı konuk ettiği karşılaşmanın 82’nci dakikasında konuk ekip Muleka’nın golüyle skoru 3-0’a getirdi. Bu golün ardından Beşiktaşlı taraftarlar, ‘Yönetim istifa’ şeklinde bir süre tempo tuttu. Taraftarlar ardından başkan Ahmet Nur Çebi’yi hedef alarak ‘Başkan olsana, başkan olsana Trabzonspor’a başkan olsana’ yönünde tezahüratlarda bulundu.