Türkiye Kupası Beşiktaş - Kayserispor: 2-1 / İşte maçın özeti

Beşiktaş - Kayserispor: 2-1 / İşte maçın özeti

14.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ziraat Türkiye Kupası D Grubu'nun 2. hafta maçında Beşiktaş sahasında Kayserispor'u 2-1 yendi. Beşiktaş 6 puana yükselirken Kayserispor 3 puanda kaldı. İşte Beşiktaş Kayserispor maçının özeti

Beşiktaş - Kayserispor: 2-1 / İşte maçın özeti

Ziraat Türkiye Kupası D Grubu'nun 2. hafta maçında Beşiktaş sahasında Kayserispor'u 2-1 mağlup etti. Bu sonucun ardından grupta Beşiktaş 6 puana yükseldi, Kayserispor ise 3 puanda kaldı. Grubun ilk hafta maçlarında Beşiktaş deplasmanda Darıca Gençlerbilrliği'ni 2-1 yenerken, Kayserispor ise sahasında Boluspor'u 3-0 mağlup etmişti.

Haberin Devamı

Goller: Dk. 71 Kerim Frei Koyunlu, Dk. 85 Vincent Aboubakar (Beşiktaş); Dk. 83 Furkan Yaman (Kayserispor)

DAKİKA DAKİKA MAÇ ÖZETİ İÇİN TIKLAYIN

İLK YARI

23. dakikada Quaresma çalımlarla ceza sahası sol çaprazına gelip, sert vurdu ancak kaleci Muammer topu kornere çeldi.
28. dakikada Gökhan İnler'in uzak mesafeden sert şutunda, top kaleci Muammer'de kaldı.
29. dakikada Quaresma çalımlarla ceza sahası önüne geldi. Kerim Frei ile paslaşan Portekizli oyuncunun sol çaprazdan vuruşunda, top üstten az farkla dışarı gitti.
39. dakikada Mert Özyıldırım'ın kullandığı serbest vuruşta Levent Gülen, altıpas içinde topa vurdu ancak meşin yuvarlak auta çıktı.
45. dakikada Olcay Şahan'ın ceza sahası içinde soldan yaptığı ortada Aboubakar gelişine vurdu ancak top üstten dışarı gitti.
Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 berabere sona erdi.

Haberin Devamı

İKİNCİ YARI

71. dakikada Beşiktaş 1-0 öne geçti. Kerim Frei'in uzaktan sert şutunda, top filelere gitti: 1-0
83. dakikada Kayserispor eşitliği yakaladı. Orta sahada Gökhan İnler'den kaptığı topla hareketlenen Furkan Yaman'ın ceza sahası dışından çektiği şutta top ağlarla buluştu: 1-1
85. dakikada Beşiktaş skoru 2-1 yaptı. Fatih Aksoy'un pasıyla topla buluşan Aboubakar, rakibinden sıyrılarak sert bir şutla topu filelere gönderdi: 2-1
87. dakikada Aboubakar kendi yarı alanından aldığı topu ceza yayı üzerine kadar sürerek, sert bir şut çekti ancak meşin yuvarlak direkten geri geldi.
Beşiktaş karşılamadan 2-1 galip ayrıldı.

BEŞİKTAŞ: 2 - KAYSERİSPOR: 1

Stat: Vodafone Arena
Hakemler: Arda Kardeşler, Kerem Ersoy, Hakan Yemişken

Beşiktaş: Tolga Zengin, Beck, Rhodolfo, Atınç Nukan, Olcay Şahan, Ömer Şişmanoğlu (Dk. 46 Eslem Öztürk), Marcelo, Gökhan İnler, Kerim Frei (Dk. 88 Muhammed Enes Durmuş), Quaresma (Dk. 60 Fatih Aksoy), Aboubakar
Teknik Direktör: Şenol Güneş

Kayserispor: Muammer Zülfikar Yıldırım, Stevanovic, Levent Gülen, Anıl Karaer, Ufuk Budak, Kubilay Sönmez (Dk. 81 Furkan Yaman), Umut Sönmez (Dk. 68 Traore), Mijailovic, Mert Özyıldırım (Dk. 56 Sow), Mert Ilıman, Umut Bulut
Teknik Sorumlu: Ertuğrul Seçme

Haberin Devamı

Goller: Dk. 71 Kerim Frei Koyunlu, Dk. 85 Vincent Aboubakar (Beşiktaş); Dk. 83 Furkan Yaman (Kayserispor)
Sarı Kartlar: Dk. 80 Eslem Öztürk (Beşiktaş); Dk. 80 Kubilay Sönmez (Kayserispor)

MAÇTAN NOTLAR

Dolmabahçe'de şehitler için tek yürek

Ziraat Türkiye Kupası'nda Beşiktaş ile Kayserispor arasında oynanan karşılaşma, tüm futbolseverleri birleştirdi. Vodafone Arena'da oynanan karşılaşma, 10 Aralık Cumartesi günü Beşiktaş'ta meydana gelen terör saldırısının ardından duygusal anların yaşanmasına neden olurken, uzun zamandır bir arada olmayan taraftarları da bir araya getirdi. Beşiktaş Kulübünün organizasyonuyla geliri şehit ailelerine verilecek maça farklı takımların taraftarları ilgi gösterdi. Beşiktaşlısı, Fenerbahçelisi, Galatasaraylısı, Trabzonsporlusu başta olmak üzere farklı renkte ve formada taraftarlar, Dolmabahçe'ye akın etti. Maçlarda ve statlarda uzun zamandır olmayan görüntüler ortaya çıkarken, farklı formadaki taraftarlar el ele kola maç izleyerek şehitleri andı. Stat çevresinde birlikte maçın başlamasını bekleyen farklı takımların taraftarları, stat içinde de birlik mesajı verdi.

Haberin Devamı

"Şehitler ölmez, vatan bölünmez"

Taraftarlar, ayrıca "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Vatan sana canım feda" ve "Ne mutlu Türküm diyene" tezahüratı yaptı. Kendi takımlarının formalarıyla maça gelen taraftarların bazıları, Türk bayraklarıyla maçı izlerken ayrıca "Unutursak kanımız kurusun" yazılı pankart açtılar. Futbolseverler ayrıca zaman zaman terör örgütü PKK aleyhine tezahüratta bulundu. Karşılaşma öncesinde AA muhabirine açıklamada bulunan Galatasaraylı taraftar Hasan Kanat, şehitler için Vodafone Arena'ya geldiklerini belirterek, "Türkiye'nin başı sağolsun. Hepimiz kardeşiz. İnşallah bu badireleri bir şekilde atlatacağız." dedi. Beşiktaşlı Muhammet Muşlu ise şehitleri rahmetle andıklarını vurgulayarak, "Birlik beraberliğimizi tüm Türkiye'ye duyuruyoruz. Her zaman böyle olmayı diliyoruz." ifadelerini kullandı. Fenerbahçeli taraftar Mahmut Hakan Özbayrak da "Aramız bozuk, kanımız değil." değerlendirmesinde bulundu. Taraftarlar, bundan sonra da birlik ve beraberlik içinde olacakları mesajını verdi.

Haberin Devamı

Beşiktaş'tan şehitler için çelenk ve çicek

Genelde dördüncü hakemin bulunduğu yere Türk bayrağı konulurken, terör saldırısında şehit düşen Özel Güvenlik Şube Müdürü ve Beşiktaş kongre üyesi Vefa Karakurdu ile diğer emniyet mensupları da anıldı. Maç öncesi Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ile takım kaptanı Tolga Zengin, saha kenarında şehitler için kurulan bölüme çiçek ve çelenk bıraktı. Bu bölümde ayrıca Vefa Karakurdu anısına hazırlanan akreditasyon kartının yanı sıra saldırıda şehit düşen çevik kuvvet polisleri için de bir akreditasyon kartı yer aldı.

Sahada içinde de birlik mesajı

Karşılaşma öncesinde oluşan birlik beraberlik saha içinde de yaşandı. Tribündeki futbolseverler, sahaya çıkan her iki takım oyuncularını da alkışladı. Futbolcular el ele tribünleri selamladı. Her iki ekibin oyuncuları, maçtan hemen önce taraftarların isteği üzerine bir kez daha birlikte taraftarı alkışladı. Isınmak için sahaya çıkan Beşiktaşlı futbolcu Olcay Şahan, taraftarların isteği üzerine iki çevik kuvvet polisini yanına alarak tribünlere yöneldi. Olcay ve çevik kuvvet polisleri birlikte tribünleri selamladıktan sonra taraftarlara üçlü çektirdi. Beşiktaşlı futbolcular, sahaya "Tek renk tek yürek" yazılı pankartla çıktı.

Toplam 850 bin lira gelir elde edildi

Karşılaşmayı yaklaşık 15 bin biletli taraftar izlerken, şehit ailelerine gidecek gelirin toplamda 850 bin lira olduğu bildirildi. Bu gelirin 650 bin lirasının bilet satışından geldiği, 200 bin liranın ise vatandaşlar tarafından şehit ailelerine verilmek üzere Beşiktaş Kulübüne bağışlandığı kaydedildi.

Kartal Yuvası'nda duygusal anlar

Karşılaşmada Vefa Karakurdu'nun yanı sıra terör saldırısında hayatını kaybeden Kartal Yuvası çalışanı Tunç Uncu da unutulmadı. Vefa Karakurdu ile Tunç Uncu'nun isimleri, Beşiktaş Kulübü yönetim kurulunun aldığı karar doğrultusunda iki Kartal Yuvası'nda yer aldı. Siyah-beyazlı yöneticilerin, Tunç Uncu'nun annesi Kadriye Uncu'yu da maça davet ettiği öğrenildi. Kadriye Uncu'nun stada geldiği sırada yolda fenalaştığı ve bu nedenle karşılaşmaya gelemediği kaydedildi. Kartal Yuvası çalışanları da "Mesai arkadaşların seni unutmayacak" yazılı pankartla Tunç Uncu'yu andı.

Beşiktaş'ı takip eden muhabirler de şehitleri unutmadı

Beşiktaş'ı takip eden basın mensupları, gerçekleştirdikleri organizasyonla şehitleri andı. Gazeteciler, şehitler anısına lokma dağıttı. Beşiktaşlı yöneticiler de Kartal Yuvası'nın yanında açılan stantta taraftarlara lokma dağıtımında bulundu. Basın mensupları, yöneticiler ve çevik kuvvet polisleri saldırının olduğu noktaya giderek dua etti.

Ahmet Nur Çebi: "Hep beraber ayaktayız"

Lokma dağıtımı sırasında AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, "Şehitlerimizin mekanları cennet olsun, ruhları şad olsun. Bu bir terör olayıdır. Teröristler şunu beklerler; biz yapalım, kıralım dökelim, toplum rahatsız ve huzursuz olsun, hayat dursun. Böyle olmayacak. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak hep beraber ayaktayız. Hayatımızı devam ettirdiğimizi göstermek zorundayız. Başaramadıklarını göstermek zorundayız." diye konuştu.

Kayserispor ile yaptıkları maçın gelirinin şehit ailelerine bağışlandığını hatırlatan Çebi, "Buraya gelenlere ve katkı verenlere teşekkür ediyorum. Bunun önemi şurada, birlik ve beraberliği sağlayabiliyoruz. Şehitlerimizin yanında oluyoruz, olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Ahmet Nur Çebi, her takımdan taraftarın gelmesi konusunda ise "Sosyal, görsel ve yazılı medyada Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hepsi bu tür tavır ve davranışları bekliyordu. Biz de heyecanla yaptık. Sonuç itibarıyla gelenlere teşekkür ederiz." değerlendirmesinde bulundu.

Güvenlik önlemleri üst seviyede oldu

Karşılaşmada tribün çevresinde ve içinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Stat çevresindeki bazı yollar trafiğe kapatılırken, taraftarlar geniş bir aramanın ardından içeri alındı. Stat etrafına ayrıca bariyerler konuldu. Tribünleri çevreleyen digital reklam panolarında da tüm takımların renkleri yer alırken, "Tek renk, tek yürek" yazısı da kullanıldı.

Beşiktaş kupada 2'de 2 yaptı

Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası D Grubu 2. haftasında sahasında Kayserispor'u 2-1 yendi. Rakibi karşısında ilk yarıyı 0-0 beraberlikle tamamlayan siyah-beyazlı takım, 71. dakikada Kerim Frei'in golüyle 1-0 öne geçmesine rağmen 83. dakikada Beşiktaş altyapısında yetişen Furkan Yaman attığı golle 1-1 beraberliği sağladı. Beşiktaş, son maçların suskun ismi Vincent Aboubakar'ın 85. dakikada kaydettiği golle rakibini mağlup etti. Üst üste ikinci galibiyetini alan Beşiktaş, puanını 6'ya yükseltti. Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş, Vodafone Arena'daki ilk kupa mücadelesinde kalede Tolga Zengin'e şans verirken savunma dörtlüsünü Andreas Beck, Luiz Rhodolfo, Atınç Nukan ile Olcay Şahan'dan oluşturdu. Orta sahada Ömer Şişmanoğlu, Marcelo Guedes, Gökhan İnler ve Kerim Frei şans bulurken Ricardo Quaresma ile Vincent Aboubakar takımları adına gol aradı. Beşiktaş, Vodafone Arena'daki ilk kupa maçını da galibiyetle tamamlamayı başardı. Siyah-beyazlı ekipte ikinci yarıda genç oyunculardan Eslem Öztürk, Muhammed Enes Durmuş ve Fatih Aksoy da şans buldu.

Kupanın golcüsü Kerim Frei

Siyah-beyazlı takımın 71. dakikada golünü atan Kerim Frei, Türkiye Kupası'ndaki gollerini sürdürdü. Beşiktaş'ın Darıca Gençlerbirliği'ni 2-1 yendiği karşılaşmadaki iki golü kaydeden Kerim, kupadaki gol sayısını 3'e çıkardı.

Aboubakar 4 maç sonra gol attı

Beşiktaş'ın ikinci golünü atan Vincent Aboubakar, 4 maçlık suskunluğunu da sonlandırdı. Siyah-beyazlı formayla son olarak UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Benfica ile İstanbul'da oynanan maçta fileleri havalandıran Aboubakar, ardından oynadığı 4 resmi maçta suskun kalmıştı. Süper Lig'de Medipol Başakşehir, Fenerbahçe ve Bursaspor maçlarında gol atma başarısı gösteremeyen Aboubakar, Şampiyonlar Ligi'ndeki Dinamo Kiev mücadelesini de boş geçmişti. Kamerunlu oyuncu, Beşiktaş'taki gol sayısını da 6'ya çıkardı.

Yine ikinci yarıda sonuç aldı

Beşiktaş, Vodafone Arena'daki son maçlarda olduğu gibi Kayserispor karşısında da ikinci yarıda sonuca gitmeyi bildi. Spor Toto Süper Lig'de Medipol Başakşehir karşısında ilk yarıyı 1-0 geride kapayan ve ikinci yarıda bulduğu golle sahadan 1-1 beraberlikle ayrılan siyah-beyazlı takım, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise Benfica karşısında ilk yarıda 3-0 geriye düşüp ikinci devrede 3-3 beraberliği sağlamıştı. Türkiye Kupası'nda Kayserispor mücadelesinde soyunma odasına 0-0 beraberlikle giden Beşiktaş, ikinci 45 dakikada bulduğu 2 golle sahadan 2-1'lik üstünlükle ayrıldı. Karşılaşma sırasında taraftarlar zaman zaman İstanbul'daki terör saldırısında şehit düşenlere yönelik tezahürat yaptı.

Karşılaşmayı Fatih Terim de izledi

Statta Beşiktaş marşlarının çalınmaması ve bunun yerine memleket şarkılarına yer verilmesi dikkati çekti. Taraftarlar, Kerim Frei'in attığı golün ardından "Şehitler ölmez vatan bölünmez" tezahüratı yaptı. Mücadelenin ardından Beşiktaş kalecisi Tolga Zengin, taraftarların isteği üzerine iki çevik kuvvet polisiyle taraftarları alkışladı. Geçmiş haftalarda siyah-beyazlı taraftarların tepkisini çeken Olcay Şahan, karşılaşma sonrası siyah-beyazlıların isteği üzerine üçlü çektirdi. Bu arada kupadaki ilk maçını kazanan ancak Beşiktaş'a 2-1 mağlup olan Kayserispor, 3 puanda kaldı. Karşılaşmayı Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de izledi.