Beşiktaş Beşiktaş o altı takım arasına girdi!

Beşiktaş o altı takım arasına girdi!

12.12.2014 - 14:26 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Ligi'nde tur atlayan Beşiktaş, grup maçlarında yenilmeyen 6 takım arasında yer aldı.

Beşiktaş o altı takım arasına girdi

UEFA Avrupa Ligi'nde 12 grupta 6 hafta sonunda toplam 144 maç yapıldı. Gruplarda mücadele eden 48 takımdan Beşiktaş, Salzburg, Borussia Mönchengladbach, Club Brugge, Dinamo Moskova ve Inter gruplarını namağlup lider tamamlandı.

Haberin Devamı

Beşiktaş, C Grubu'nda Yunan ekibi Asteras ile oynadığı iki maçtan beraberlikle ayrılırken, Sırp temsilcisi Partizan'ı her iki karşılaşmada da mağlup etti. İngiltere'nin Tottenham ekibiyle deplasmanda 1-1 berabere kalan siyah-beyazlı takım, rakibini İstanbul'da 1-0'lık skorla geçti ve 12 puanla C Grubu'nu lider bitirdi. Rakip fileleri 11 kez havalandıran Beşiktaş, kalesinde ise 5 gol gördü.

Beşiktaş'ın Senegalli futbolcusu Demba Ba, 4 maçta attığı 5 golle siyah-beyazlı takımın en skorer futbolcusu oldu. Gökhan Töre de 3 gol ve 4 asistle takımına katkı sağladı.

En golcü takım

UEFA Avrupa Ligi grup aşamasının "en golcü" takımı sıralamasında zirvede Avusturya'dan Salzburg yer aldı.

Gruplarda 21 golle maç başına 3,5 gol ortalaması yakalayan Salzburg'u, Villarreal 15, Wolfsburg ve Borussia Mönchengladbach da 14'er golle izledi.

Haberin Devamı

Partizan ve Bratislava ise gruplarda sadece bir gol bulabildi. Sırp temsilcisi Partizan, tek golünü Beşiktaş'a 2-1 yenildiği maçta attı.

Grup maçlarının en golcü futbolcusu ise Salzburg'tan Alan Carvalho oldu. Görev aldığı 5 maçta rakip fileleri 8 kez sarsan Brezilyalı futbolcunun ardından 6 golle PAOK'tan Stefanos Athanasiadis sıralandı.

Asist lideri tanıdık

Hollanda temsilcisi Feyenoord'un orta saha oyuncusu Colin Kazım Richards, takımının G Grubu'nu lider tamamlamasında önemli pay sahibi oldu.

Türkiye'de daha önce Fenerbahçe ve Galatasaray formalarını giyen milli futbolcu, arkadaşlarına verdiği 5 gol pasıyla grupların "en fazla asist yapan" ismi olmayı başardı.

Bu sezon istikrarlı performansıyla dikkatleri çeken Beşiktaş'ın kanat oyuncusu Gökhan Töre ile Steaua Bükreşli Alexandru Chipciu, Dinamo Kiev'in başarılı oyuncusu Andriy Yarmolenko ve Salzburg'tan Kevin Kampl da 4'er asist yaptı.

Kart raporu

Grup etabında en fazla sarı kartı Ukrayna'nın Dnipro takımı gördü. Hakemler, 6 maçta sarı kartını 22 kez Dniprolu futbolculara çıkardı.

Trabzonspor, Dinamo Minsk, Tottenham ve Kopenhag da ikişer kırmızı kartla futbolcuları en çok oyun dışında kalan takımlar oldu.

Haberin Devamı

En yüksek isabetli pas oranı yüzde 92

UEFA Avrupa Ligi gruplarında en fazla isabetli pas yüzdesine Borussia Mönchengladbach ve Kopenhag ulaştı.

Alman temsilcisi Borussia Mönchengladbach, 3 bin 689 pas girişiminin 3 bin 401'ini, Danimarka ekibi Kopenhag ise 2 bin 905 pas denemesinin 2 bin 668'inde isabet kaydetti ve yüzde 92'lik oran yakaladı.

Gruplarından çıkmayı başaran Türk temsilerinden Beşiktaş yüzde 88, Trabzonspor ise yüzde 87'lik isabetli pas oranına ulaştı.

Yazarlar