Beşiktaş BEŞİKTAŞ OTELİ!

BEŞİKTAŞ OTELİ!

17.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş, kulübü yeni İnönü Stadı’na taşıyacak. Akaretler’de boşalacak olan BJK Plaza da bir otele kiralanarak önemli bir gelir kapısı olacak. İnşaat sırasında da stadın isim hakkı peşin olarak satılacak ve stada kaynak oluşturacak

BEŞİKTAŞ OTELİ

SERDAR SARIDAĞ - ÖZEL HABER

Haberin Devamı

Yeni İnönü Stadı projesinde artık geri sayıma geçen Beşiktaş Yönetimi, çok yakında kulübe çağ atlatacak projeler için düğmeye basacak. Siyah-beyazlılar stattan belki para kazanamayacak ama buranın bitmesiyle dolaylı yoldan önemli bir gelir kaleminin sahibi olacak.

Yeni stadı KİPTAŞ’a yaptıracak olan yönetim, inşaatın başlaması için gerekli olan parayı ise yurt dışındaki finans şirketlerinden sağlayacak. Yeni stadın çizimleri ve maketi ise çok yakında kamuoyuna açıklanacak. Yönetim ayrıca, kulüp binasını da yeni stada taşıyacak, Akaretler’de bulunan BJK Plaza’yı da otele çevirip, kulübe önemli bir maddi kaynak sağlayacak. Siyah-beyazlıların burada işletmeci olmayacağı, isim yapmış bir oteller zincirine kiralayacağı ifade edildi.

Haberin Devamı

Başkan Fikret Orman’ın, önceki gün MİLLİYET’te yer alan, “70 Yılın Projesi” kapsamında yer alan yeni stadın başlangıç parasını bulmak üzere yurt dışına açılan Beşiktaş Yönetimi, yeni stadın isim hakkını da peşinen satacak. Buradan gelecek olan parayı stat inşaatında kullanacak olan siyah-beyazlı yönetim, koltuk geliri karşılığında IMG-Doğuş ortaklığından para alacak ve stadın inşaası için para kazanacak.

Tebligat yapacaklar

Otel projesi konusunda ciddi çalışmalar içerisinde olan yönetimin, mevcut kiracılarına önümüzdeki günlerde bir tebligat göndereceği ortaya çıktı. Siyah-beyazlıların adımlarını şimdiden attığı, birkaç yıl sonrasındaki gelişmeleri kiracılarına duyuracağı vurgulandı.

Önümüzdeki günlerde stat incelemeleri için Almanya’ya gidecek olan Başkan Fikret Orman, önümüzdeki günlerde KİPTAŞ ile IMG-Doğuş ortaklığının yetkilileriyle bir bir araya gelerek, bitmek üzere olan stat projesi üzerinde son rötuşları yapacak.

Yazarlar