Beşiktaş Beşiktaş transfer gündemi - 15 Ocak Beşiktaş transfer haberleri

Beşiktaş transfer gündemi - 15 Ocak Beşiktaş transfer haberleri

15.01.2018 - 12:57 | Son Güncellenme:

Beşiktaş transfer çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Birinci santraforu Cenk Tosun'u Everton'a gönderen Beşiktaş teknik patron Şenol Güneş'in raporu doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. İşte 15 Ocak Beşiktaş transfer haberleri...

Beşiktaş transfer gündemi - 15 Ocak Beşiktaş transfer haberleri

Beşiktaş transfer sezonunun hareketli takımlarından biri olarak göze çarpıyor. Kara Kartal forvet bölgesine takviye yapmayı istiyor. Fox Sports’un " Zlatan İbrahimovic, Beşiktaş'a imzayı atıyor" iddiası ise taraftarları heyecanlandırdı. İşte Beşiktaş transfer gündemi...

Haberin Devamı

" Zlatan İbrahimovic, Beşiktaş'a imzayı atıyor"

İlk olarak İtalyan basınının açıkladığı müthiş transfer harekatını şimdi de Fox Sports yazdı. Fox Sports’un, Manchester United’lı yıldızın ara transferde Beşiktaş’a imza atacağını duyurması dünya çapında büyük yankı uyandırdı.

Hücum hattını Larin'le takviye eden Beşiktaş'ta, yönetici Metin Albayrak "Bir golcü daha alacağız" derken bu ismin Zlatan İbrahimovic olacağı iddiası iyice güçlenmeye başladı. Geçen hafta İtalyan medyasının "Beşiktaş, İbrahimovic için menajer Raiola ile görüştü" şeklindeki haberinin yankıları sürerken bu kez de dünyaca ünlü Fox Sports, İsveçli yıldızın ocak ayının sonlarında Beşiktaş'a imza atacağı iddiasında bulundu.

Beşiktaş Zlatan Ibrahimovic için temasa geçti!

Haberin Devamı

Fox Sports'un bu haberi başta İngiltere olmak üzere tüm dünyada büyük ilgiyle karşılandı. Müthiş iddia Brezilya'da bile manşetlere çıktı. Haberlerde, İbrahimovic'in Pepe, Quaresma ve Talisca gibi tanıdığı isimlerin yer aldığı Beşiktaş'a sıcak baktığı kaydedildi. Manchester United ile sözleşmesi sezon sonunda sona erecek olan 36 yaşında ve 1.95 m. boyundaki süper star için başkan Fikret Orman'ın yoğun mesai harcadığı ifade ediliyor.

Galatasaray ile de adı anılan İbrahimovic'in adım adım Beşiktaş'a yaklaştığı belirtildi.

Beşiktaş Larin için çözümü buldu
Orlando City takımının mukavelesini tek taraflı uzattığı 22 yaşındaki oyuncunun lisansı MLS’ten gelmezse Kara Kartal, FIFA’ya gidecek ve genç santrfora siyah-beyazlı formayı geçici lisans çıkartarak giydirecek.
Cyle Larin transferi şu an baş ağrıtıyor gibi gözükse de Beşiktaş bu konuda rahat. Yönetime göre, genç oyuncu sezonun ikinci yarısında sorunsuz şekilde siyah-beyazlı formayı giyecek.
Bilindiği gibi Larin, cuma akşamı İstanbul'a gelmişti, cumartesi sabahı da sağlık kontrolünden geçti ve Beşiktaş, 22 yaşındaki futbolcunun transferi için görüşmelere başlandığını KAP'a bildirdi. Diğer taraftan oyuncunun sözleşmesini tek taraflı 1 yıl uzatan Orlando City'nin Larin'i bırakmaya niyeti yok. Fakat bu durum Beşiktaş yönetimini hiç endişelendirmiyor.
'ENGEL ÇIKMAZ'
Vatan Gazetesi'ne konuşan Beşiktaş'ın hukuk işlerinden sorumlu yöneticisi Şafak Mahmutyazıcıoğlu, "Orlando City, futbolcunun sözleşmesini bizimle görüştüğünü öğrenince, oyuncudan habersiz tek taraflı 1 yıl uzatmış. FIFA bunu kabul etmez. Oyuncu bizde oynamak istiyor ve FIFA bu zamana kadar bu durumlarda hep oyuncudan yana karar aldı.
MLS'TEN oyuncunun lisansı gelmezse biz FIFA'ya gider ve ilk etapta geçici lisans çıkartarak Larin'e formamızı giydiririz. Orlando City dava açacaktır. Ancak kazanamazlar. Dava onların lehine sonuçlansa bile oyuncunun bizde oynamasına engel bir durum ortaya çıkmaz. Sadece bir maddi yükümlülük doğabilir. Onu da Larin ile yaptığımız sözleşmeye koyduğumuz madde gereği Beşiktaş değil, Larin ödeyecek. Ancak bunun da olacağını sanmıyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ya Slimani ya da Sakho
Cenk’in maçını izlemek için Ada’ya giden siyah-beyazlılar, Sakho için West Ham, Slimani için de Leicester City ile tekrar masaya oturdu. Sezon sonuna kadar kiralama teklifleri yapan Beşiktaş, iki isimden birini bitirecek.
Cyle Larin transferine rağmen kadrosuna bir golcü daha katacak olan Beşiktaş, işi iyice sıkı tutmaya başladı. Bir yandan dünya yıldızı Zlatan İbrahimovic isminin ağırlık kazandığı siyah-beyazlı kulübün listesine pek çok forvet de dahil olmuştu. Bunlardan bazılarıyla temasa geçen Beşiktaş, adayların sayısını düşürüp transfer girişimlerine ciddiyet kazandırdı ve Kartal'ın iki isim üzerinde durduğu bildirildi.
Buna göre Cenk'in Premier Lig'de çıktığı ilk maçı izlemek için İngiltere'ye giden yöneticilerin burada Leicester City'li Islam Slimani ve West Ham United'dan Diafro Sakho konusunda görüşmeler yaptığı kaydedildi.
ÖNCEDEN DE İSTEDİ
Gelen haberlere göre siyah- beyazlıların ilk olarak West Ham'la masaya oturup Sakho'nun kiralanması konsunda teklif yaptığı ve birkaç gün içinde haber beklediği kaydedildi. Sonrasında da Leicester yönetimi ile bir araya gelip aynı şekilde Slimani için sezon sonuna kadar kiralama talebi yapıldığı bildirildi. Beşiktaş, 29 yaşındaki Cezayirliyi daha önce de kiralamak istemiş ancak İngilizler ancak bonvervisiyle verebileceklerini iletmişti.
Tosic için Fransa iddiası
Kartal’ın Sırp savunmacısı Tosic’in talipleri artıyor.
Vida transferinden sonra yedek kulübesine çekilmesi beklenen Tosic'e Trabzonspor ve ABD Ligi ekibi Chicago'nun talip olduğu yazıldı. Fransız Mercato'nun iddiasına göre Saint-Etienne'in Tosic için 1.5 milyon euro önerdiği belirtildi. Sırp basınına da yansıyan haberlerde Beşiktaş yönetiminin uygun bir teklif gelmesi tecrübeli stoperi satabileceği kaydedildi.