Futbol Beşiktaş transfer haberleri

Beşiktaş transfer haberleri

15.04.2015 - 14:28 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ın yeni sezon transfer etmek istediği isimleri haberimde bulabilirsiniz...

Beşiktaş transfer haberleri

Nani
Beşiktaş'ta Nani operasyonu zora girdi. Siyah-beyazlılar, Portekizli yıldızı kiralamak için düğmeye basarken; Manchester United ise tecrübeli oyuncusunu bonservisiyle elden çıkarmak istiyor. Beşiktaş'tan Nani'yi kiralamak için 1 aylık süre isteyen İngiliz ekibinin, Portekizli oyuncu Nani'yi, Tottenham'ın yeni yıldızı Harry Kane'i almak için kullanmak istemesi Kara Kartal'ın
işini zorlaştırıyor.
Kişisel bilgileri
Tam adı Luís Carlos Almeida da Cunha
Doğum tarihi 17 Kasım 1986 (28 yaşında)
Doğum yeri Praia, Yeşil Burun Adaları
Boyu 1.75 m
Mevkii Kanat
Kulüp bilgileri
Kulübü Sporting Lizbon
Numarası 77
Altyapı kariyeri
2000–2003 Real de Massamá
2003–2005 Sporting Lizbon
Profesyonel kariyeri
Yıllar Takım
2005-2007 Sporting Lizbon
2007- Manchester United
2014- › Sporting Lizbon (kiralık)
Millî takım kariyeri
2006-2007 Portekiz Portekiz U-21
2006- Portekiz Portekiz
Eder Lopes
Yeni sezonda Türkiye’yi UEFA Avrupa Ligi’nde temsil edecek olan Siyah-Beyazlılar, hem Süper Lig’de hem de Kupa 2’de başarı getirecek bir kadro oluşturma konusunda gözünü Portekiz’e çevirdi. Kulübün dış ilişkilerden sorumlu yöneticisi Erdal Torunoğulları’nın, menacerler aracılığıyla önerilen Braga’nın yıldız golcüsü Eder Lopes’i gündemine aldığı öğrenildi. Bu konuda Avrupa’daki gönüllülerden oluşan scout ekibini görevlendiren Torunoğulları’nın, gelecek rapor doğrultusunda resmi temaslara yakın zaman içinde başlayabileceği bildirildi. Ülkenin önde gelen spor gazetelerinden Record’un haberine göre, Eder’in peşinde olan Beşiktaş’ın, bu futbolcu için birkaç İngiliz ekibiyle yarıştığı bildirildi.
Son fiyat 3 milyon Euro
UEFA’yla Finansal Fair-Play Kuralları çerçevesinde yaptığı anlaşma nedeniyle transfer konusunda bir oyuncu için en fazla 3 milyon Euro bonservis bedeli ödeyebilecek olan Siyah-Beyazlılar’ın, bu bedele Portekiz ekibini ikna edebileceği konuşuluyor. Yeni sezon öncesinde kadrosunu güncellemek isteyen Braga’nın; elindeki yıldızlardan; Santos, Andre Pinto, Danilo, Luiz Carlos, Rafa, Ze Luis’le beraber Eder’i de, göndermekte kararlı olduğu bildirildi.
Beşiktaş bu işi bitirebilir
Portekiz Gazetesi Journal De Naticias’ın usta muhabiri Norberto Lopes, Eder transferini FANATİK’e yorumladı
Eder, Portekiz futbolunun önemli golcülerinden birisi. Braga’da geçen sezon ligde attığı 14 golle bunu bir kez daha kanıtladı. Son yıllardaki yükselen form grafiğiyle beraber geçen yıl Brezilya’da düzenlenen Dünya Kupası’nda Portekiz’in kadrosunda yer almıştı. Ancak kulübü Braga, yeni bir yapılanma içerisinde. Teknik direktör Sergio Conceiçao, gelecek sezonda daha genç bir kadro kurmak için yönetimle anlaştı. Bundan dolayı Eder’in ismi de gönderilecekler listesinde yer alıyor. Beşiktaş’a transferi ihtimal dahilinde. Kendi liginde şampiyonluğua oynayan ve Avrupa’da yer alan Beşiktaş gibi bir takıma transfer olabileceğini düşünüyorum.
Kişisel bilgileri
Tam adı Éderzito António Macedo Lopes
Doğum tarihi 22 Aralık 1987 (27 yaşında)
Doğum yeri Bissau, Gine-Bissau
Boyu 1,88 m (6 ft 2 in)
Mevkii Santrafor
Kulüp bilgileri
Kulübü SC Braga
Numarası 17
Altyapı kariyeri
2000-2006 ADC Adémia
Profesyonel kariyeri
Yıllar Takım
2006 Oliveira Hospital
2007-2008 Tourizense
2008-2012 Académica
2012- SC Braga
Millî takım kariyeri
2012- Portekiz Portekiz
Şenol Güneş
Beşiktaş'ın yeni teknik direktörünün Şenol Güneş olmasına artık sayılı günler kaldı. Bursaspor'dan ayrıldıktan sonra Almanya'da Şampiyonlar Ligi final maçını izleyen, pazar günü de İstanbul'a dönen tecrübeli çalıştırıcının, dün Başkan Fikret Orman ve İkinci Başkan Ahmet Çebi ile bir araya geldiği öğrenildi. Son derece samimi bir ortamda gerçekleşen özel görüşmede, Beşiktaşlı yöneticilerin sıcak tavrından mutlu olan Şenol Güneş'in, siyah-beyazlılara prensipte 'evet' yanıtını verdiği ifade edildi.
Ücreti henüz konuşmadılar
Tecrübeli hocanın, Beşiktaşlı yetkililere, "Benim için önemli olan istikrardır. Elbette hedefimiz, mücadele edeceğimiz her kulvarda şampiyonluk olacak. Bu konuda şüpheniz olmasın" dediği öğrenildi. Orman ile Çebi'nin de, "Bu sezon son viraja kadar iyi geldik ama sonunu getiremedik. Sizinle bu konunun da üstesinden geleceğimize eminiz" diyerek Şenol Güneş'e inandıklarını dile getirdikleri belirtildi. Ücret konusunda iki taraf da herhangi bir talep ya da öneride bulunmazken, bu konunun bir sonraki görüşmede yapılarak el sıkışılacağı ifade edildi.
Ne! 3 milyon dolar mı?
Beşiktaş'tan senelik 3 milyon dolar'dan 3 yıllık sözleşme istediği iddia edilen Şenol Güneş'in, bu haberlere çok sinirlendiği öğrenildi. Tecrübeli teknik adamın camiaya 'paragöz' olarak yansıtılıp, Başkan Orman'la sadece para konusunu masaya yatıracakmış gibi algı yaratılmasından rahatsız olduğu ifade edildi.
Bakary Sako
Her iki kanatta görev yapabilen bir oyuncuyu kadrosuna katmak isteyen Beşiktaş Yönetimi, Dnipro ile sözleşmesi biten Konoplyanka ve Dinamo Moskovalı Dzsudzsak’tan sonra Bakary Sako’yu da gündemine aldı.
İngiltere Championship ekiplerinden Wolverhampton’da forma giyen Malili oyuncuyu takip eden siyah-beyazlı yönetim, kulübüyle mukavelesi sona eren bu futbolcunun menajerleriyle temasa geçti. Konoplyanka’nın, İngiltere’ye gitmek istemesi ve Dzsudzsak’ta yaşanan belirsizlik nedeniyle rotayı 27 yaşındaki Sako’ya çeviren siyah-beyazlıların, başarılı futbolcuyla pazarlık masasına oturmaya karar verdi.
Wolverhampton’da çok iyi bir sezon geçiren Bakary Sako’nun kulübüyle sözleşme yenilemediği ve Beşiktaş’a gelmeye çok sıcak baktığı ifade edildi. Malili futbolcu 2012 yılında köklü Fransız ekibi Saint Etienne’den 3,8 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Wolverhampton’a transfer olmuştu.
43 maç
Bakary Sako geride kalan sezon Wolverhampton formasını 43 resmi maçta giyerken 15 gol attı, 10 kez de asist yaptı. Mali Milli Takımı’nda da görev yapan Sako, 9 maçta 4 kez golle buluştu.
Kişisel bilgileri
Tam adı Bakary Sako
Doğum tarihi 26 Nisan 1988 (27 yaşında)
Doğum yeri Ivry-sur-Seine,Paris Fransa
Boyu 1,83 m (6 ft 0 in)
Mevkii Orta Saha
Kulüp bilgileri
Kulübü Wolverhampton Wanderers
Numarası 10
Altyapı kariyeri
2000-2002 US Ivry
2002-2006 Châteauroux
Profesyonel kariyeri
Yıllar Takım
2006-2009 Châteauroux
2009-2012 Saint-Étienne
2012- Wolverhampton Wanderers
Millî takım kariyeri
2009-2010 Fransa Fransa U21
2014- Mali
Iker Casillas
Beşiktaş'ın yeni sezonda kadrosuna katmak istediği Real Madrid'in 1 numarası Casillas'ın, siyah-beyazlıların teklifine olumlu yaklaştığı öğrenildi. İspanyol ekibiyle 2017'ye kadar sözleşmesi bulunan 34 yaşındaki tecrübeli file bekçisinin, bonservisini eline alması durumunda Türkiye'ye gelerek Beşiktaş'ta görev yapmaya sıcak baktığı ifade edildi.
Kişisel bilgileri
Tam adı Iker Casillas Fernández
Doğum tarihi 20 Mayıs 1981 (34 yaşında)
Doğum yeri Móstoles, İspanya
Boyu 1,85 m (6 ft 1 in)
Mevkii Kaleci
Kulüp bilgileri
Kulübü Real Madrid
Numarası 1
Profesyonel kariyeri
Yıllar Takım
1998-1999 Real Madrid C
1999 Real Madrid B
1999- Real Madrid
Millî takım kariyeri
2000- İspanya