Skorer Beşiktaş USA Derneği, şampiyonluğu kutladı

Beşiktaş USA Derneği, şampiyonluğu kutladı

20.06.2009 - 19:51 | Son Güncellenme:

ABD'de yaşayan Beşiktaş taraftarlarının çatısı altında toplanan Beşiktaş USA Derneği, sezonu Türkiye şampiyonluğunu kazanarak bitiren takımlarının başarısını New York’ta coşkuyla kutladı

Beşiktaş USA Derneği, şampiyonluğu kutladı

Türkcell Süper Ligi’nde sampiyonluk ipini göğüsleyenn Beşiktaş’ın başarısı New York’ta 200’ü aşkın Beşiktaş taraftarını bir araya getirdi. Beşiktaş USA Derneği tarafından düzenlenen şampiyonluk balosu kutlaması New York’un Manhattan semtindeki Roosevelt Oteli’nde yapıldı.

Haberin Devamı

Bülent Kayabaş, Tamer Pınarbaşı, İsmail Lumanovski’den oluşan grubun çaldığı canlı müzikle coşan taraftarlar takımlarının sampiyonluğunu şarkılara eşlik ederek kutladı. Gecede birbirinden güzel şarkılarını söyleyen sanatçı Sertab Erener’e taraftarlar hem sarkılarla hem danslarla eşlik etti.

New York Başkonsolosu Mehmet Samsar da yaptığı konuşmada, 6 yıl aradan sonra şampiyonluğu yakalaşan Beşiktaş'ı kutladı. Beşiktaş Kulübü Altyapı Grubu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyesi Halim Aydın, Türk- Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) Başkanı Kaya Boztepe, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın Amerika’daki dernek başkanlarının da katıldığı gecede konusma yapan Beşiktaş USA Derneği Başkanı gazeteci Razi Canikligil de 2001 yılında kurulan derneklerinin Amerika’da Beşiktaş sevgisini yaymak ve çocukların Türkiye ile olan bağlarını güçlendirmek amacını taşıdığını söyledi. Canikligil, bu çerçevede ilk defa ABD’de çocuklar için Türk futbol takımı kurduklarını belirtti.

Haberin Devamı

Beşiktaşlı üç futbolcunun imzalı formaları derneğe gelir getirmesi amacıyla açık artırmada satıldı. Açık artırmada Beşiktaşlı Holosko’nun imzalı forması 2 bin dolara Sahara Restoranın sahibi Hüseyin Koçak’a gitti. Nobre’nin imzalı forması ise 1500 dolara Halil Bilgin isimli Beşiktaş taraftarına satıldı. Beşiktaş’ın Alman oyuncu Ernest’in imzalı forması da açık artırmada 1000 dolara Halil Türe’ye satıldı.

Yazarlar