Beşiktaş Beşiktaş'ın yeni mühendisi Fernando Santos! İşte tüm bilinmeyenleri

Beşiktaş'ın yeni mühendisi Fernando Santos! İşte tüm bilinmeyenleri

08.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Beşiktaş’ın yeni teknik direktörü olan diplomalı mühendis Fernando Santos, savunmayı ve hücumu birlikte yapan bütün halinde takımlar yaratıyor. Geleneksel 6 ve 9 numaraları önemseyen taktik anlayışıyla, eldeki oyuncu havuzunu iyi kullanıyor.

Beşiktaşın yeni mühendisi Fernando Santos İşte tüm bilinmeyenleri

Beşiktaş’ta Rıza Çalımbay’dan boşalan teknik direktörlük görevine Fernando Santos getirildi. Ülkesinde Benfica, Sporting, Porto gibi kulüpleri çalıştıran Portekizli çalıştırıcı, Yunannistan’da AEK ve PAOK’un da başında bulundu.

Haberin Devamı

Yunanistan ve son olarak Polonya Milli Takımı’nı çalıştıran Santos, ilk Avrupa şampiyonluğuna ulaştırdığı Portekiz Milli Takımı’nın ise tarihindeki en başarılı teknik adam olarak görülüyor.

Fernando Santos iş disiplini üst düzey olan ve sıkı çalışan bir futbol adamı. Cristiano Ronaldo ile sonradan arasının bozulduğu meşhur tartışma dışında, futbolcularla iyi ilişkisi olan ve oyuncuları tarafından sevilen bir hoca olarak biliniyor. Yönettiği takımlar defansif sağlamlığıyla öne çıksa da, kontratak oyunu sevmiyor ve pozisyonel bir oyun oynatmayı tercih ediyor. Takımları göze hoş gelen futboldan ziyade, istediği sonucu almaya odaklı hareket ediyor.

Futbol dünyasının mühendisi, elindeki oyuncu havuzunu iyi kullanabilen yönüyle dikkat çekiyor. Bu yönüyle Beşiktaş’ın mevcut durumunda uygun bir tercih gibi görünen Santos’un öncelikle takımı defansif olarak sağlam bir yapıya kavuşturması bekleniyor. 11 futbolcunun sahada bir bütün olarak hareket ettiği bir Beşiktaş’ı inşa etmek de öncelikli hedeflerinden olacak.

Haberin Devamı

Fernando Santos’un hücum kurgusunda da tüm oyuncuların katıldığı ataklar yer alıyor. Birlikte savunup birlikte hücum eden takım mentalitesi öne çıkıyor. Taktik anlayışında değişiklikleri sevmeyen, 4-3-3 formasyonunda geleneksel 6 ve geleneksel 9 numaraları tercih eden kurt çalıştırıcı için siyah-beyazlılarda bu pozisyonların büyük önemi olacak.

Lizbon Yüksek Mühendislik Enstitüsü’nden mezun olan Fernando Santos, futbol camiasında bu yüzden ‘mühendis’ lakabıyla anılıyor.

YARDIMCILARI BELLİ OLDU

Beşiktaş kulübü yeni hocasını ‘Futbol A Takımımızın Teknik Direktörlüğüne Portekizli Sayın Fernando Santos getirilmiştir. Kendisine yeni evine hoş geldin diyoruz’ açıklamasıyla duyurdu. Santos’un yardımcılıklarını yapacak isimler şöyle sıralandı: Joao Carlos Viana Cunha Costa, Paulo Jose Ramos Mendes, Justino Fernando, Ricardo Miguel Candido de Sousa Santos, Jorge Manuel Caetano do Rosario.

ONANA, MARSİLYA'DA

Kadro dışı kalan 5 futbolcudan biri olan Jean Onana, Fransa Ligi takımlarından Marsilya’ya kiralandı. Beşiktaş’ın istediği verimi alamadığı Kamerunlu orta saha, satın alma opsiyonuyla kiralık olarak görderildi. Fransız kulübünün sezon sonunda istemesi durumunda bonservisiyle birlikte alacağı belirtildi. Onana dün Marsilya’ya imza atmaya gitti.

Haberin Devamı

Göndereceklerinin yanında gelecek futbolcular için de çalışma yapan Beşiktaş’ta üç yabancı kontenjanı boşalmış olacak. Sakatlığı nedeniyle uzun süre takımdan kalacağı için sözleşmesi askıya alınacak Chamberlain, takımdan ayrılan Eric Bailly, kiralanacak Onana ile birlikte Aboubakar da giderse dört yabancı için yer açılacak.