Beşiktaş Beşiktaş'ta Ahmet Nur Çebi yeniden aday! Şenol Güneş sözleri

Beşiktaş'ta Ahmet Nur Çebi yeniden aday! Şenol Güneş sözleri

14.01.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Başkan Ahmet Nur Çebi, Beşiktaş’ı özkaynak modeliyle yeni başarılara taşımak istediğinin altını çizdi, “Mayıs ayındaki kongrede adayım. Evet yoruldum ama yapacak daha çok iş var. 2,5 sene ağır temizlik yaptım. Artık proje uygulama zamanı” dedi.

Beşiktaşta Ahmet Nur Çebi yeniden aday Şenol Güneş sözleri

SERDAR SARIDAĞ

Haberin Devamı

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Vodafone Park’ta Önder Karaveli ve Ceyhun Kazancı ile birlikte düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Karaveli ile teknik direktör olarak yola devam ettiklerini aktaran Çebi, Beşiktaş Futbol A.Ş. Genel Müdürü Kazancı’nın aynı zamanda sportif direktörlük görevine getirildiğini duyurdu. Başkan Çebi şunları söyledi:

- Artık yüksek kurlarla ve faizlerle bu işi taşımak imkansız hale gelmiştir. Bunu gördük ve düğmeye bastık. Teknik direktörümüzün varlığı işimizi kolaylaştırmıştır. Altyapıdaki çocuklara süre vermek bizim asli görevimiz olacaktır. Bu durum ekonomimize büyük katkı sağlayacaktır.

- Benim için asıl olan Beşiktaş’tır. Buradan klavye şövalyelerine taviz verecek tarzda fikrimi, zikrimi değiştirmeyeceğim. Takdiri genel kurul yapar. Beni ilgilendiren genel kurulun takdiridir. Ben Beşiktaş genel kurulunun ekonomiyi önemseyeceğini düşünüyorum.

Haberin Devamı

- Mayıs ayındaki kongrede yeniden adayım. Evet yoruldum ama aday olacağım. Tek başıma aday olursam üzülürüm. Ancak düğünlerde takılan 5’i 1 yerde gibi, 5’i birleşip gelmesinler. Tek tek gelsinler ve aday olsunlar. Seçimi kazanırsam, böyle büyük bir kulübün başkanı olmaktan gurur duyarım.

- Başkan adayı oldum ve yapacak çok işim var. 2,5 sene ağır temizlik yaptım. Bu saatten sonra proje uygulama zamanı. Yönetimdeki arkadaşlarımdan memnunum ama göreve devam etmek istemeyen olursa, ufak tefek bir değişiklik olabilir. Önceliğimiz özkaynak olacak.

- Biz göreve geldikten sonra oyuncu satamadık fakat bugün takımdan gitmeyenleri de biz almadık. Bir futbolcuya hak etmediği 3-4 milyon euroyu verirseniz böyle olur. Bizden önceki 2 yılda transfere bakanlar uçağa binip fotoğraf çektiriyorlardı. Kötü transferin bedelini ağır ödersiniz.

- Vida ve Larin şu anda oynuyorlar. Sözleşmeleri bittiğinde burada oynamak istiyorlarsa ve verdiğimiz parayı da kabul ederlerse takımda kalırlar. Bugünden kimin kalıp, kalmayacağını söyleyemem. Larin çok katkı verdi, Vida da ağabeylik yaptı. Ancak alınan para 1 yıllık, aldığımız karşılık 6 ay olmaz.

Haberin Devamı

‘Şenol Güneş planlamada yok’

Başkan Ahmet Nur Çebi, Şenol Güneş’in gündemlerinde yer almadığını aktardı. Güneş’in deneyimli ve başarılı bir teknik adam olduğunu dile getiren Çebi, “Şenol Güneş bizim planlamamız içinde olmamıştır. Kendisi bu kulübe 2 kupa kazandırmış değerli bir hocadır. Avrupa’da da başarılı olmuştur. Yaptıkları için kendisine minnettarız ama bugün benim hocam Önder Karaveli. Kendisiyle yola çıktık ve devam da edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kazancı, sportif direktör oldu

Beşiktaş Futbol A.Ş Genel Müdürü Ceyhun Kazancı önümüzdeki dönem sportif direktörlük görevini de yürütecek. Kazancı, özkaynak düzeni çerçevesinde gençlere yatırım yapacaklarını açıkladı. 22 yıllık kongre üyesi olduğunu kaydeden siyah-beyazlı idareci, “Tribünlerden gelen biriyim. Futbolda gelir elde etme tarafında birçok görev aldım. Futbol sahasına inmek, taktiğe karışıp yorum yapmak bizim haddimize değil. Önemli olan hocanın, oyuncuların, futbol tarafının olumlu ve sağlıklı şekilde yürümesini sağlayacak yapıyı oluşturmak” dedi.Beşiktaş Futbol A.Ş Genel Müdürü Ceyhun Kazancı önümüzdeki dönem sportif direktörlük görevini de yürütecek. Kazancı, özkaynak düzeni çerçevesinde gençlere yatırım yapacaklarını açıkladı. 22 yıllık kongre üyesi olduğunu kaydeden siyah-beyazlı idareci, “Tribünlerden gelen biriyim. Futbolda gelir elde etme tarafında birçok görev aldım. Futbol sahasına inmek, taktiğe karışıp yorum yapmak bizim haddimize değil. Önemli olan hocanın, oyuncuların, futbol tarafının olumlu ve sağlıklı şekilde yürümesini sağlayacak yapıyı oluşturmak” dedi.Emirhan İlkhan’ın Ç.Rize maçındaki performansının güzel bir örnek oluşturduğuna vurgu yapan Kazancı, “Türkiye’de oyuncu yetişiyor. Önemli olan doğru zamanda yolu açmak. Pazar günü Emirhan’la tanıştı Türk futbolu. Her oyuncuyla ilgili en az 5 yıllık kariyer planı yapılmalı. Önder hocamız bu projemizde her zaman işin merkezinde olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Kim menfaat elde ediyor?’

Hakemlerle ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulunan Ahmet Nur Çebi, şikayetlerinin sürdüğünü söyledi. TFF ve MHK’ye teslim etmek üzere geniş bir dosya hazırladıklarını aktaran Beşiktaş Başkanı, “F.Bahçe başkanımız konuşuyor, G.Saray başkanımız konuşuyor, ben konuşuyorum, herkes konuşuyor. Herkes hakemlerden şikayet ederken, ben anlamıyorum, bu işten kim menfaat elde ediyor? Menfaat elde edildiği iddia edilen kişilerin de çıkıp, biz bunu kabul etmiyoruz demesi gerekir. Onlardan bunu bekliyorum. Bu saatten sonra Beşiktaş’a yapılacak her türlü hatanın daha şiddetli karşısında duracağız. Artık beni susturamayacaklar. Bir yıl cezaysa bir yıl. Yöneticilik hayatım bitecekse de konuşacağım. Birilerini kollamak adına birilerini yakmamak gerektiğini tüm hakem arkadaşlarımıza ifade ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘Beşiktaş’a adanmış bir hayat’

Beşiktaş Teknik Direktörü Önder Karaveli, özkaynak düzeninin bir parçası olmaktan mutluluk duyduğunu aktardı. Başkan Çebi’ye kendisine duyduğu güven nedeniyle teşekkür eden Karaveli, “Benim Beşiktaş’a adanmış bir hayatım var. Ülkemizde altyapı ya da akademi olarak anılıyor ama benim için her zaman özkaynak düzenidir. 1975’te Serpil Hamdi Tüzün hocanın kurup geliştirdiği, sadece Beşiktaş’a değil, Türk futboluna büyük hizmetler sunmuş bu düzenin bir parçası olmaktan dolayı gurur duyuyorum” dedi.

‘Tıkanıklığı açmak istiyorum’

Gençlerin yeteri kadar fırsat bulamadıklarının altını çizen Önder Karaveli şöyle devam etti: “Beşiktaş artık genç oyuncularıyla çok şey yapacaktır. Akademilerle A takım arasındaki geçiş köprüsünde yıllardır tıkanıklık var. Ben bu tıkanıklığı gidermek istiyorum. Bu bilgi ve birikime sahibim. Benim Beşiktaş ile gönül bağım hiç bitmeyecek. Kendimi ülkenin gençlerine adamaya devam edeceğim. Özkaynakta Emirhan İlkhan gibi başka oyuncularımız da var. Emirhan Delibaş da hazırladığımız oyunculardan biri.”

Yazarlar