Beşiktaş Beşiktaş'ta Dele Alli için sözleşmeye özel madde! Rakam belli oldu

Beşiktaş'ta Dele Alli için sözleşmeye özel madde! Rakam belli oldu

25.08.2022 - 13:37 | Son Güncellenme:

Beşiktaş rüya gibi bir transfere imza attı, 26 yaşındaki dünyaca ünlü İngiliz yıldızı renklerine bağladı. Kartal, Dele Alli için Everton’a kiralama bedeli ödemeyecek. Başarılı futbolcunun bugün sağlık kontrolünden sonra imza atması bekleniyor. Öte yandan yıldız futbolcunun sözleşmesinde yer alan özel madde ortaya çıktı.

Beşiktaşta Dele Alli için sözleşmeye özel madde Rakam belli oldu

Beşiktaş, Dele Alli operasyonunu mutlu sonla noktaladı. Siyah-beyazlılar, Everton’da top koşturan 26 yaşındaki dünyaca ünlü İngiliz orta saha oyuncusunu kiralık olarak kadrosuna kattı.

Haberin Devamı

TARAFTARA ÜÇLÜ ÇEKTİRDİ
Siyah beyazlıların Everton'dan transfer ettiği İngiliz futbolcu İstanbul'a geldi. Dele Alli'yi taşıyan özel uçak, çarşambayı perşembeye bağlayan gece 01:44'te İstanbul'a iniş yaptı. Beşiktaş'ın 26 yaşındaki yeni transferi Dele Alli, Atatürk Havalimanı'nda Beşiktaş taraftarına üçlü çektirdi.

Beşiktaşta Dele Alli için sözleşmeye özel madde Rakam belli oldu

LAMPARD AÇIKLAMIŞTI
Lampard Carabao Cup'ta oynadıkları ve 1-0 kazandıkları Fletwood karşılaşması öncesinde Beşiktaş'a transfer olan Dele Alli'yle ilgili konuşmuştu. İngiliz menajer açıklamasında, "Dele Alli'nin Beşiktaş'a transferi çok ilerledi. Henüz tamamlanmadı ancak anlaşma çok ileri düzeyde" sözlerini kullanmıştı.

Geçen yılın Ocak ayında Tottenham'dan Everton'a bedelsiz transfer olan 26 yaşındaki oyuncu Premier Lig'de bu sezon 2 maçta 38 dakika forma giydi.

Haberin Devamı

KARİYERİNDE YENİ BİR SAYFA AÇMAK İSTİYOR
İngiliz yıldızın siyah-beyazlı yöneticilerle yaptığı görüşmede kariyerinde yeni bir sayfa açmak için Beşiktaş’a gelmek istediğini söylediği öğrenildi. Bazı teklifler almasına rağmen bir süre için İngiltere’den ayrılmak istediğini aktaran başarılı futbolcunun, “İngiltere’den ayrılmaya karar verdim. Çünkü düzenli futbol oynamak, eski günlerime dönmek ve yeniden doğmak istiyorum. Beşiktaş’a üst seviyede katkı yapabileceğimi düşünüyorum. Beşiktaş’ın da bana çok iyi geleceğine inanıyorum” ifadelerini kullandığı belirlendi.

Beşiktaşta Dele Alli için sözleşmeye özel madde Rakam belli oldu

KİRALAMA BEDELİ YOK
İngiltere’den ayrılarak kariyerinde yeni bir sayfa açmak için Beşiktaş’ın teklifini kabul eden Dele Alli yapılan görüşmelerin ardından Everton’la maddi konulardaki tüm pürüzleri giderdi. Bu gelişmenin ardından yıldız futbolcunun Beşiktaş’a transferinin önünde hiçbir engel kalmadı. Beşiktaş, Dele Alli için Everton’a kiralama bedeli ödemeyecek.

DEVRE ARASINA ÖZEL MADDE: 6 MİLYON EURO
İngiliz oyuncunun yıllık ücreti ise iki kulüp tarafından karşılanacak. Kartal’ın Dele Alli’ye yapacağı garanti ödemenin 2.5 milyon euro civarında olduğu öğrenildi. Beşiktaş, Dele Alli ve Everton arasında varılan anlaşmaya göre siyah-beyazlı kulüp devre arası transfer döneminde 6 milyon euro ödeyerek, İngiliz futbolcunun bonservisini satın alabilecek.

Haberin Devamı

Beşiktaşta Dele Alli için sözleşmeye özel madde Rakam belli oldu

SEZON SONU 8 MİLYON EURO
Kartal bu hakkını sezon sonu kullanmak isterse rakam 8 milyon euroya çıkacak. Siyah-beyazlılar, yıldız futbolcunun ortaya koyacağı performansa göre bonservis konusunda bir yol çizecek. Kontrolden geçecek Dele Alli dün gece geç saatlerde İstanbul’a geldi. Yıldız futbolcu, İngiltere’deki işlerini tamamladıktan sonra siyah-beyazlı kulübün Londra’ya gönderdiği özel uçağa binerek İstanbul’a hareket etti. Başarılı oyuncu bugün sağlık kontrolünden geçtikten sonra imzayı atacak.

2018’DE DÜNYANIN EN PAHALI ORTA SAHASIYDI
Dele Alli profesyonel futbolculuğunun ilk dönemlerinde kendi jenerasyonunun en iyi orta saha oyuncularından biri olarak değerlendiriliyordu. 2018’de CIES tarafından yapılan araştırmada dünyanın en pahalı orta saha oyuncusu olarak gösterilmişti. Orta sahanın ortasında, kanatta ya da forvet arkasında görev yapan futbolcunun özellikle ikinci forvet olarak oynadığı dönemde bu çok yönlü becerileri ve gol yollarındaki kabiliyeti çokça övgü aldı. Alli’nin oyun anlayışıyla ilgili en özetleyici yorumu Tottenham’daki hocası Mauricio Pochettino yapmıştı. Arjantinli teknik adam öğrencisinin futbolunu “Dele Alli ceza sahası içinde bir santrfor gibidir. Ceza sahası dışındaysa bir orta saha gibi oynar” sözleriyle tanımlamıştı.

Haberin Devamı

Beşiktaşta Dele Alli için sözleşmeye özel madde Rakam belli oldu

TYLER BOYD'LA YOLLAR AYRILIYOR

Siriki Dembele ile anlaşan Beşiktaş’ta Tyler Boyd veya Ajdin Hasic’le yolların ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Siyah-beyazlıların şimdiye kadar bulduğu şansları iyi kullanamayan ABD’li sol kanat oyuncusu Boyd’u kısa süre içinde elden çıkaracağı ifade edildi. Deneyimli futbolcunun bir kez daha kiralık olarak Sivasspor’a gideceği öğrenildi. Tyler Boyd’un yanı sıra forma şansı bulamayan Ajdin Hasic’in de kiralık olarak gönderebileceği belirtildi. Teknik Direktör Valerien Ismael’in düzenli oynayarak deneyim kazanması için Hasic’in kiralanmasına sıcak baktığı kaydedildi.

TRANSFER GENİŞ YANKI BULDU

Öte yandan Dele Alli'nin Beşiktaş'la anlaşması, dış basında geniş yer buldu. Brezilya basınından Somosfanaticos'ta yer alan haberde, "İngiliz futbolunun en seçkin oyuncularından biri olan orta saha oyuncusu Dele Alli, Premier Lig'den ayrılıyor. Dele Alli, dünya futboluna Tottenham formasıyla çıktı. Mauricio Pochettino'nun takımında parladı" ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

"YENİ BİR MEYDAN OKUMA ARIYOR"

Dele Alli'nin Beşiktaş için İstanbul'a gelmesini Goal de manşete taşıdı. Almanya hesabında yer alan haberde, "Dele Alli, Premier Lig'in en büyük yeteneklerinden biri olarak kabul ediliyordu, ancak eski milli oyuncunun performansı son sezonlarda düştü. Orta saha oyuncusu Türkiye'de yeni bir meydan okuma arıyor" denildi.

"BAŞKA BİR TAKIM ARAMAK İÇİN SERBEST BIRAKILDI"

İspanyol basınının önde gelen kuruluşlarından ESPN'in Brezilya temsilciliğinde, Dele Alli'nin Beşiktaş'a transfer olmasıyla ilgili, "Dele Alli, Everton'da çok az öne çıktı. Beklentilerin altında bir performansla, başka bir takım aramak için serbest bırakıldı" ifadeleri kullanıldı.

"KARİYERİNDE GERİYE DOĞRU BİR ADIM DAHA ATIYOR"

Dele Alli'nin Beşiktaş'a imza atması sonrası Litvanya basınında şoke eden bir başlık atıldı. Eurofootball'da yer alan haberde, "Dele Alli kariyerinde geriye doğru bir adım daha atıyor" denildi.

"GARANTİ ALDI"

26 yaşındaki orta sahanın Everton'dan Beşiktaş'a transfer olması Afrika basınında da geniş yer buldu. Actucameroon'da yer alan haberde, 26 yaşındaki oyuncunun Beşiktaş'a transfer olması halinde forma şansı bulmakta zorlanmayacağı kaydedildi.

"İLK YURT DIŞI TRANSFERİ OLACAK"

Dele Alli'nin Beşiktaş'a transferi Transferyinfo tarafından da gündeme alındı. İngiliz orta sahanın yeni imzasıyla ilgili yurt dışına ilk kez transfer olacağı bilgisinin altı çizildi.

"BAŞKA TEKLİF GELMEDİ"

Sırp basını, Dele Alli'nin İngiliz futbolcunun Tottenham'daki etkileyici performansı döneminde Real Madrid tarafından da istendiğini ve performansındaki düşüşün etkilerini belirttiği haberde çarpıcı ifadelere yer verdi. Sportske'de yer alan haberde, Dele Alli'nin Beşiktaş'a imza atmadan önce Everton'dan izin aldığı ancak herhangi bir teklif gelmediği kaydedildi. "Başka teklif gelmedi, bu yüzden Dele Alli artık Süper Lig'de" denildi.

Yazarlar