Beşiktaş Beşiktaş'ta Fikret Orman’a ibra ve ihraç şoku

Beşiktaş'ta Fikret Orman’a ibra ve ihraç şoku

26.12.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Beşiktaş’ta 2019 Yılı Olağan İdari ve Mali Genel Kurul toplantısı dün gerçekleşirken eski başkan Fikret Orman’ın kesin ihracı için sunulan önerge oy çokluğuyla kabul edildi. Orman ve yönetiminin son iki dönemini kapsayan oylama da hem idari hem mali yönden ibrasızlıkla sonuçlandı.

Beşiktaşta Fikret Orman’a ibra ve ihraç şoku

SERDAR SARIDAĞ

Haberin Devamı

Beşiktaş Kulübü’nün pandemi nedeniyle ertelenen 2019 Yılı Olağan İdari ve Mali Genel Kurul toplantısı Akatlar Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantının başında eski başkan Fikret Orman için kesin ihraç talebiyle verilen önerge oy çokluğuyla kabul edildi. 121 imzayla sunulan önerge için lehte ve aleyhte konuşmalardan sonra oylamaya geçildi. Oy çokluğu ile kabul edilen önerge, yönetim kurulunun uygun görmesi halinde disiplin kuruluna sevk edilecek. Disiplin kurulunun yapacağı değerlendirmeden sonra yönetim, Fikret Orman’ın kulüp üyeliğinden çıkarılması hakkında kararını verecek.

Yönetim Kurulu İdari ve Mali Faaliyet Raporlarını açıklamak üzere kürsüye gelen Genel Sekreter Mesut Urgancılar, KPMG’ye hazırlatılan 2009-2019 dönemini kapsayan raporla ilgili bilgilendirmede bulundu. Toplantıda daha sonra Fikret Orman ve yönetiminin görevde olduğu son iki dönem için ibra oylaması yapıldı. Gerçekleşen oylamada 1 Ocak 2019-12 Mayıs 2019 tarihleri ile 12 Mayıs 2019-20 Ekim 2019 tarihleri arasında görev yapan Fikret Orman ve yönetim kurulu, idari ve mali açıdan oy çokluğuyla ibra edilmedi.

Çebi ve yönetimi ibra oldu

Fikret Orman’ın ardından Başkan Ahmet Nur Çebi ve yönetimi için ibra oylaması yapıldı. Çebi başkanlığında 20 Ekim 2019-31 Aralık 2019 döneminde görev yapan yönetim kurulu oy çokluğuyla idari ve mali yönden ibra edildi. Salonda bulunan bazı üyeler alınan kararlar sonrası tezahüratta bulundu.

İbra oylamalarının ardından kürsüye gelen yönetim kurulu üyesi Berkan Gocay, 2020 Mali Yılı Konsolide Bütçesi’ni kongre üyelerine sundu. 2020 yılı bütçesi oy birliğiyle kabul edildi.

Haberin Devamı

Başkan Çebi: Bedeli neyse ödeyeceğim

Başkan Ahmet Nur Çebi, Fikret Orman dönemiyle ilgili eleştirilerde bulunurken, çarpıcı ifadeler kullandı
.
Çebi, “Bizden evvelki başkan ve yönetim kurulunun ‘Paralar nerede’ denirken aday olduğunu biliyorsunuz. Sonra bunlar ekim ayında bırakıp gittiler. Biraz garip değil mi? İki ayda ne değişti de gittiniz? Sürekli ‘Altımızı oyuyorlar’ dediler, kim oyuyor, çıkın açıklayın. Ben kimsenin altını oymadım. Taraftarı ‘Paralar nerede’ diye bağırtan ben değilim. Mayıs ile ekim ayı arasında ne oldu? Eskiler bir kuruş alacaklı gitmediler. Elli bin lira da mı bırakamadınız? Alacağı olan herkes loca alıp gitti. Locaları da başkalarına sattılar” dedi.

Kendisinin de eski yönetimlerde yer aldığı yönündeki eleştirilere yanıt veren Ahmet Nur Çebi, “İbra edilmemek insanlar için önemli olmalı. İnsanların buraya ibra edilmek için gelmesi lazım. Başınız dik geleceksiniz, kulübünüze hizmet etmiş olacaksınız. Kimseye bir garezim yok. Rapor orada. Ben de o dönem varmışım. Ben olmadığımı söylemedim ki. Rapora bir kere müdahale ettim mi? İçinde belki benimle ilgili şeyler de var, bedeli neyse ödeyeceğim. Bundan sonra kulübe geleceklerin, kendilerinden sonra birilerinin denetleme yapacağını bilmesi lazım. Bunun adet haline gelmesini rica ediyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Beşiktaşta Fikret Orman’a ibra ve ihraç şoku

‘Kavganın bile delikanlılığı var’

Fikret Orman düzenlediği basın toplantısında Başkan Çebi’ye sert tepki gösterdi. Ahmet Ürkmezgil, Şafak Mahmutyazıcıoğlu ve Deniz Atalay’la birlikte kameraların karşısına geçen Orman şunları söyledi:

- Niyetim kongreye katılmaktı ama vazgeçtim. Dün (cuma) saat 7’den sonra bu rapor ortaya çıktı. Şafak beni 100 defa uyardı. Son dakika bir dosya çıkar, algı operasyonunu her seferinde beceriyorlar dedi. Son dakikada katılmama kararı verdim.

- İbra olup olmamak çok önemli değil. Bu raporla alakalı yargı yolu somut. Bugüne kadar dedikodular dinliyorduk. Bu rapor aslında kulübe daha evvel geldi, ben biliyorum. Alçakça yapılan bir şey bu.

- Beşiktaş’ın o inanılmaz başarılarına hep beraber imza attık. Stat, tesisler, marka değerimizin yukarı çıkması. Birçok şey yaptık. Bunu Allah da biliyor, Beşiktaşlılar da biliyor. Algı ile bizi itibarsızlaştırmaya çalışmanın kulübe ne faydası var anlamıyorum.

- Ahmet Nur Çebi benim yönetimimde yıllarca icra kurulu başkanlığı yaptı. İmza yetkileri de son karar için Ahmet Bey’de idi. Para işlerinin başındaydı. Ben bu camiaya ne kötülük ettim? Ben bu arkadaşlara hakkımı haram ediyorum. Benim hakkım haram zıkkım olsun.

- Artık hukuki süreç başlayacak. Göreceğiz neler olacağını. Fulya davasında sorumlu kişi Ahmet Nur Çebi idi. O bakıyordu bu işe. Beşiktaş’ın Fulya projesinde zararı var. Raporda niye Fulya davası yok? Kavganın bile delikanlılığı vardır. Böyle bir şey hayatımda görmedim.

Haberin Devamı

Beşiktaşta Fikret Orman’a ibra ve ihraç şoku

Haberin Devamı

2020 yılı kongresi bugün yapılacak

Beşiktaş Kulübü’nün 2020 Yılı Olağan İdari ve Mali Genel Kurul toplantısı bugün gerçekleşecek. BJK Akatlar Spor Kompleksi’nde yapılacak toplantı saat 10.00’da başlayacak. Başkan Ahmet Nur Çebi bugünkü mali kongrede birçok konuda konuşacağını söyledi. Çebi, “Yarın (bugün) benim ilk bir yılımla ilgili genel kurulumuz olacak. Orada futbol, hakemler ve kurullar gibi birçok konu hakkında konuşacağım. Sizleri yine burada görmek istiyorum” dedi.

Baltacı yönetti

Siyah-beyazlı kulübün 2019 yılı mali genel kurulunu Engin Baltacı yönetti. Başkan Ahmet Nur Çebi’nin oturum öncesi önerdiği isim olan Baltacı, oy çokluğu ile kongre divan başkanlığına seçilirken, başarılı yönetimiyle takdir topladı.