Beşiktaş Beşiktaş'ta Francisco Montero'nun maaşı sorun yarattı! Cenk Tosun, Salih Uçan ve Mert Günok'a bedel

Beşiktaş'ta Francisco Montero'nun maaşı sorun yarattı! Cenk Tosun, Salih Uçan ve Mert Günok'a bedel

26.07.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Kartal’da Cenk Tosun, Mert Günok ve Salih Uçan yeni sözleşme ve acil iyileştirme bekliyor. Yıllık garanti ücreti 850 bin euro (25 milyon lira) olan Montero, üç futbolcunun toplamı kadar kazanıyor.

Beşiktaşta Francisco Monteronun maaşı sorun yarattı Cenk Tosun, Salih Uçan ve Mert Günoka bedel

Beşiktaş’ta kaptan Cenk Tosun, kaleci Mert Günok ve orta sahanın başarılı ismi Salih Uçan’ın yeni sözleşme ve iyileştirme bekleyişi sürüyor.

Haberin Devamı

Siyah-beyazlı yönetim sözleşmeleri Türk Lirası cinsinden olan milli oyuncuların yıllık garanti ücretlerine iyileştirme yapılması konusunda harekete geçmişti. Ancak yüksek enflasyona rağmen Cenk, Mert ve Salih’e henüz iyileştirme yapılmadı.

Geçen sezon düzenli olarak ilk 11’de görev yapan üç oyuncunun sözleşmesi de 2024’te bitecek. Takım kaptanı Cenk Tosun 10 milyon lira, Mert ve Salih 8’er milyon lira garanti ücret alıyor. Güncel kurla Cenk’in kazancı 335 bin euroya, Mert ve Salih’in kazançları ise 266 bin euroya denk geliyor.

Buna karşılık sürekli yedek bekleyen Francisco Montero ise üç milli oyuncunun toplamı kadar gelir elde ediyor. Siyah-beyazlılar, İspanyol stopere 850 bin euro (25 milyon lira) yıllık ücret ödüyor.

Haberin Devamı

Cenk Tosun, Mert Günok ve Salih Uçan’ın yönetim tarafından kendilerine verilen sözlerin en kısa sürede tutulmasını bekledikleri aktarıldı. Siyah-beyazlıların da yeni sözleşme ve iyileştirme konusunda kararlı oldukları bildirildi. Cenk, Mert ve Salih’in yıllık garanti ücretlerinin yaklaşık 20 milyon lira seviyesine çıkarılmasının planladığı ifade edildi.

GÜNEŞ TURU RÖVANŞA BIRAKMAK İSTEMİYOR

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, kamuoyunun aksine UEFA Konferans Ligi 2. ön eleme turundaki rakipleri KF Tirana’yı hafife almıyor. Siyah-beyazlı hoca, agresif bir futbol anlayışına sahip olan Arnavut ekibine karşı ilk maçta tur kapısını aralamaları gerektiğini düşünüyor.

KF Tirana’nın ilk turda Dinamo Tiflis’le oynadığı maçları yardımcılarıyla birlikte mercek altına alan Güneş’in bir dizi değerlendirmede bulunduğu belirlendi. Deneyimli teknik adamın, “Evimizde oynayacağımız ilk maçı gol yemeden kazanmalıyız. Turu rövanşa bırakırsak rakibimizi umutlandırırız. Kadro olarak iki takım arasında büyük bir fark olsa da sahamızdaki maçta tur biletini cebimize koymamazı gerekiyor” yorumunu yaptığı öğrenildi. KF Tirana ilk turda sahasında 1-1 berabere kaldığı Dinamo Tiflis’i deplasmanda 2-1 yenerek Beşiktaş’ın rakibi olmayı başarmıştı.

UMUT MERAŞ KORKUTTU

Kartal’da Emrecan Uzunhan’ın ardından Umut Meraş da trafik kazası geçirdi. Kulüpten yapılan açıklamada Çekmeköy’de maddi hasarlı trafik kazası geçiren Umut’un sağlık durumunun iyi olduğu duyuruldu. Deneyimli oyuncu akşam yapılan idmanda yer aldı.

Haberin Devamı

UEFA Konferans Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında yarın KF Tirana’yı konuk edecek Beşiktaş hazırlıklarını sürdürdü. Siyah-beyazlı futbolcuların, ısınma koşusu ve pas programından sonra taktik çalışmalar üzerinde durduğu aktarıldı. 1,5 saat süren idmanın çift kale maçla tamamlandığı bildirildi.

Bu arada Emrecan Uzunhan dün Acıbadem Altunizade Hastanesi’nde ameliyat oldu. Karıştığı kazanın ardından trafik magandasının saldırısına uğrayan Emrecan’a hamstring tendon onarımı uygulandığı bildirildi.