Eurocup Beşiktaş'ta hedef EuroCup şampiyonluğu! 'EuroLeague'e otomatik olarak geçmiş oluyoruz'

Beşiktaş'ta hedef EuroCup şampiyonluğu! 'EuroLeague'e otomatik olarak geçmiş oluyoruz'

10.11.2023 - 18:53 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ın basketboldan sorumlu yöneticisi Umut Tahir Güneş, siyah-beyazlıların EuroCup'ta şampiyonluk hedeflediğini dile getirdi. Taraftarlara mesaj veren Güneş, Bursaspor maçı sonrası yaşananlarla ilgili soruyu cevapladı.

Beşiktaşta hedef EuroCup şampiyonluğu EuroLeaguee otomatik olarak geçmiş oluyoruz

Beşiktaş'ın basketboldan sorumlu yönetim kurulu üyesi Umut Tahir Güneş, siyah-beyazlıların güncel durumu hakkında açıklamalarda bulundu. EuroCup'ta şampiyonluk hedeflediklerini vurgulayan Umut Tahir Güneş, gelecek sezon EuroLeague'de mücadele edecekmiş gibi yapılanma hazırladıklarını vurguladı.

Haberin Devamı

Radyospor'a verdiği röportajda Beşiktaş'ın basketbolda bu sezon oluşturduğu yapılanmaya dikkat çeken Umut Tahir Güneş, "Şu anda Beşiktaş basketbolda gördüğünüz üzere başarının en önemli faktörü tamamen aile ortamında, her şeyin ortak kararla ilerlediği, maç öncesi ve sonrası tek yumruk olduğumuz tek bir şube haline gelmemiz oldu. Bunun için çok mutluyum, benim öncelikle istediğim buydu. Dusan Alimpijevic ve Nedim Yücel'in katılmasıyla bu voltranı hep beraber oluşturduk" dedi.

Beşiktaş taraftarının Akatlar'a ilgi göstermesini beklediğini vurgulayan Umut Tahir Güneş, "Büyük Beşiktaş taraftarından ricam bundan sonraki süreçte ben olayım, olmayayım hiç önemi yok ama bu takımı yalnız bırakmasınlar. Bu takımla birlikte yürümek, bir olmak her şeyden önemli. Beşiktaş taraftarının Akatlar'daki evimizi, salonu doldurması gerekiyor. Bu takımın ilerleyişinin bir karşılığı olması gerektiğini düşünüyorum. Bunun için her şeyi yapıyoruz. Ringleri koyuyoruz, biletlerimiz zaten herkesin bütçesinin çok ve çok altında. Bilet ihtiyacı olanlara, durumu elvermeyenlere kendi bütçemle destek olmaya çalışıyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

Beşiktaş Emlakjet'in EuroLeague'de mücadele edeceğini belirten Umut Tahir Güneş, "Beşiktaş EmlakJet takımı bu sene EuroCup'ın en ama en güçlü şampiyonluk adayıdır! Bu süreçten sonra EuroLeague'e otomatik olarak geçmiş oluyoruz. EuroLeague'in bütçesi, planlaması tamamen farklı olacak. O dönemin planlarını şu andan itibaren hazırlamaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Siyah-beyazlıların genç oyuncuları Kerem Konan Kuthan ve Samet Yiğitoğlu'na dair gelen soruyu cevaplayan Umut Tahir Güneş, "Ben yönetime geldiğimde Kerem Konan Kuthan ve Samet Yiğitoğlu maalesef yurt dışındaydılar. Takımdan ayrılmış vaziyetteydiler. Bunlar bizim oyuncularımızdı. Tekrar menajerleri ile bir araya gelip ilk işimiz onları takıma kazandırmak oldu. Bunu da başardığım için çok ama çok mutluyum. Kerem ve Samet'le ilişkim çok farklı. Bir abi, bir baba diyaloğum vardır. Hatta onlara sık sık onları kendi ellerimle NBA'e yollayacağımı söylerim" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Demir Doğan'a destek verdiklerini dile getiren Umut Tahir Güneş, "Demir Doğan'ı da getirdik. Burada ilk kez söylüyorum. Kendisinin ciddi bir sağlık sorunu çıktı. Buradan Demir kardeşime kaygılanmaması gerektiğinin, süreci hep birlikte temiz bir şekilde atlatacağımızın mesajını vermek istiyorum. Ben abi olarak, Umut Tahir Güneş olarak her zaman onun yanında olacağımı sizlerin aracılığı ile iletmek istiyorum" dedi.

Bursaspor İnfo Yatırım maçının ardından yaşananlarla ilgili konuşan Umut Tahir Güneş, "Orada ismini vermeyeceğim iki yerli arkadaş kendilerine yakışmayan hareketler yaptılar. Hiç yakıştırmadım. Son sirenle karşılaşmanın bitmesinin ardından el sıkışmak varken, hocanın yanına gidip tahrik etmeyi tercih ettiler. Çok üzüldüm, çok kırıldım. Ama hocaya da Nedim kardeşime de gerekli konuşmaları yaptık. Konuyu kapattık. Bizim hedeflerimiz Bursaspor'la aynı değil. Bizim hedeflerimiz büyük bu sene. Biz takılmayacağız. Yolumuza bakacağız" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Beşiktaş'taki seçimlerle ilgili de konuşan Umut Tahir Güneş, "Değerli başkanıma teşekkür ediyorum. Elinden geleni yaptı. Gerekli özveriyi maddi, manevi gösterdi. Özellikle maddi anlamda kulübün bütün çıkarlarını biz yönetim kurulu üyeleri olarak korumaya çalıştık. Basketbol şubesi için de, ben olayım olmayayım biz bir süreçteyiz. Dışarıda kalıp kalmamanın hiçbir önemi yok. Beşiktaş her zaman bizim camiamızdır, rengimizdir. Kalbimizin bir parçasıdır. Biz hiçbir türlü yalnız bırakmayacağız" diye konuştu.