Beşiktaş Beşiktaş'ta kale emin ellerde

Beşiktaş'ta kale emin ellerde

24.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli takımların her yaş kategorisinde en az bir Beşiktaşlı kaleci bulunuyor. Siyah-beyazlıların akademi kaleci departmanı, UEFA pro-lisans sahibi antrenörler eşliğinde genç yetenekleri Türk futboluna kazandırmaya devam ediyor

Beşiktaşta kale emin ellerde

Kartal’ın milli takımların her yaş kategorisinde en az bir kalecisi bulunuyor. Bu isimler Ümraniye BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde A takım kalecileri Mert Günok, Ersin Destanoğlu ve Emre Bilgin’le bir araya geldi. Beşiktaş’ın akademi takımlarında forma giyen genç eldivenler Mert, Ersin ve Emre’nin deneyimlerden faydalanma imkanı buldu.

Haberin Devamı

Altyapıdan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Fidan, oyuncu yetiştirmenin sabır ve emek gerektiren bir süreç olduğuna vurgu yaptı. Fidan, “Beşiktaş’ın DNA’sında bulunan özkaynak kültürünün sürdürülebilir olması için gereken tüm çalışmaları yapıyoruz. Burada altyapı hocalarımızın kalitesini görüyoruz.

Bir altyapıda tüm yaş kategorilerindeki kalecilerimiz eğer milli takım kalecisi oluyorsa bu şans değildir; çalışma, azim ve disiplinin getirisidir” dedi.
Futbol Akademi Direktörü Mehmet Ekşi ise “Beşiktaş Akademi olarak çok değerli eğitmenlere sahibiz. Pro-Lisans sahibi 7 antrenörümüz var. Ekrem Köse, Ergün Fettahoğlu, Yunus Yücel, Ercan Aykanat’ın yetiştirdiği kaleciler şu anda Türkiye’de rekor kırmış durumdalar” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Bilimsel çalışıyoruz’

Akademi kaleci departmanı sorumlusu Ekrem Köse şu an 5 kalecinin milli takımların farklı kategorilerinde görev aldığını açıkladı. Köse, “Misyonumuz her yaş grubunda bulunan kalecilerimizle Türk futboluna nitelikli sporcular kazandırmaktır. Son 5 yılda Beşiktaş tarihinde bir ilk olarak 3 özkaynak kalecisi şu an Beşiktaş A takım formasını terletmektedir. Beşi milli olmak üzere toplam 30 kalecimize bilimsel yollarla eğitim veriyoruz” dedi.