Beşiktaş Beşiktaş'ta Rıza Çalımbay'la yollar ayrılıyor! Dünyaca ünlü teknik adam liste başı

Beşiktaş'ta Rıza Çalımbay'la yollar ayrılıyor! Dünyaca ünlü teknik adam liste başı

11.12.2023 - 09:54 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ta Fenerbahçe derbisinin ardından takımda geniş çaplı operasyon yapılması gündeme geldi. Club Brugge ve derbideki karşısındaki kötü oyun ve alınan yenilgilerin ardından Ocak ayında Rıza Çalımbay'la yolların ayrılması bekleniyor Hasan Arat yönetimi, liste başına dünyaca ünlü teknik adamı aldı.

Beşiktaşta Rıza Çalımbayla yollar ayrılıyor Dünyaca ünlü teknik adam liste başı

Trendyol Süper Lig’in 15. haftasındaki derbide Beşiktaş kötü oyun sonrası ezeli rakibi Fenerbahçe'ye 3-1 mağlup oldu. 18 yıl sonra derbi heyecanı yaşayan Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Deneyimli çalıştırıcı, son derbisinde 18 yıl önce, 18 Eylül 2005 tarihinde İnönü Stadı’nda yine Fenerbahçe ile mücadele etmişti. Kanarya 2-1’lik skorla galip gelen taraftı. Geçici hoca Burak Yılmaz’la yolların ayrılması sonrasında göreve gelen Rıza Çalımbay, ilk etapta camiada olumlu bir hava yaratsa da bu kısa sürdü.

Haberin Devamı

Beşiktaşta Rıza Çalımbayla yollar ayrılıyor Dünyaca ünlü teknik adam liste başı

BARDAĞI TAŞIRAN MAĞLUBİYETLER

Takımın hiçbir iddiasının kalmadığı Konferans Ligi’nde Club Brugge’e hem de Tüpraş Stadı’nda 5-0 kaybetmesi ve ardından Ankaragücü deplasmanında bırakılan 2 puanla beraber, son olarak derbi mağlubiyeti, bardağı taşırdı. Fenerbahçe karşısında sahaya sürdüğü 11 nedeniyle eleştirilere hedef olan Çalımbay, 90 dakika sonunda “Ben sezon başında olsaydım bu takımın yarısı belki de olmazdı” diyerek oyuncularına sert eleştiride bulundu.

Beşiktaşta Rıza Çalımbayla yollar ayrılıyor Dünyaca ünlü teknik adam liste başı

YENİ HOCA GÜNDEME GELDİ

İlk etapta tecrübeli hocayla sezon sonuna kadar yola devam etmeyi planlayan başkan Hasan Arat’ın, son yaşananlarla ilgili olarak yönetimiyle bir araya gelip yeni hoca konusunu değerlendirmeye alacağı bildirildi.

LİSTE BAŞI HANSI FLICK

Haberin Devamı

Takımın şampiyonluk yarışından kopmasının ardından devre arasında geniş kapsamlı bir transfer operasyonu düzenlemeyi gündemine alan siyah-beyazlılar, büyük değişimi yeni teknik direktörüyle yapmaya daha sıcak bakıyor. Seçim sürecinde yaptığı açıklamada, Bayern Münih ve Almanya Milli Takımı eski teknik direktörü Hansi Flick’le görüştüğünü söyleyen başkan Hasan Arat’ın, Alman hocayı listesinin başında tuttuğu kaydedildi. Yerli adaylar konusunda ise camianın geri dönmesini istediği Sergen Yalçın, bir numaralı aday konumunda.

Beşiktaşta Rıza Çalımbayla yollar ayrılıyor Dünyaca ünlü teknik adam liste başı

BAYERN'DE 2020'DE KUPALARA AMBARGO KOYDU

Daha önce Hoffenheim ve Almanya Milli Takımı'nda sportif direktörlük görevinde bulunan 58 yaşındaki teknik adam, 2019-2021 yılları arasında Bayern Münih'i çalıştırdı. Daha sonra Ağustos 2021'de Almanya Milli Takımı'nın başına geçen Flick, Eylül 2023'te görevini Nagelsmann'a devretti. Ünlü teknik adamın, 2 Bundesliga (2019-20, 2020-21), Almanya Kupası (2020), Şampiyonlar Ligi (2020) ve FIFA Kulüpler Dünya Kupası (2020) şampiyonluğu bulunuyor.

 

Yazarlar