Beşiktaş Beşiktaş'ta Semih Kılıçsoy gerçekleri! Scoutlardan pozisyon eleştirisi

Beşiktaş'ta Semih Kılıçsoy gerçekleri! Scoutlardan pozisyon eleştirisi

07.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Arsenal, Tottenham, Aston Villa, Lille, Leipzig, Leverkusen ve Lyon’a bağlı scoutlar, G.Saray derbisinde statta izledikleri Beşiktaşlı golcünün santrfor pozisyonu yerine sol kanatta oynatılmasına eleştiri getirdi.

Beşiktaşta Semih Kılıçsoy gerçekleri Scoutlardan pozisyon eleştirisi

Semih Kılıçsoy, Galatasaray derbisine santrforda başlarken kısa süre sonra Fernando Santos tarafından sol kanada kaydırılmıştı. İlk yarının ortalarında Cenk Tosun’la yer değiştiren Semih, Beşiktaş formasıyla çıktığı ilk derbiyi gol pozisyonuna giremeden noktaladı.

Haberin Devamı

Semih derbide Avrupa’nın önde gelen birçok kulübü tarafından yakından takip edildi. Arsenal, Tottenham, Aston Villa, Lille, Leipzig, Leverkusen ve Lyon’a bağlı scoutlar dev maç için İstanbul’a gelerek genç golcüyü statta izledi. Ancak Semih’in derbinin büyük bölümünde sol kanatta görev yapması scoutları şaşkınlığa uğrattı.

Yabancı scoutların, golcü futbolcunun merkez santrfor pozisyonunda oynarken çok daha faydalı olduğuna vurgu yaptıkları aktarıldı.

Sol kanatta yoğun markaj altında kalan Semih Kılıçsoy’un hücum hattından uzaklaşıp sürekli savunmaya yardım ettiğinin altını çizen scoutlar, genç yıldızın bu nedenle yeteneklerini sahaya yansıtamadığını dile getirdi.

Semih derbide Barış Alper ile Kaan Ayhan’ın yoğun markajı altında kalmış ve beklentilere yanıt verememişti.

Haberin Devamı

Kartal’ın Trabzonspor, Konyaspor ve İstanbulspor’u aynı skorla 2-0 yendiği lig maçlarında 4 gol atmayı başaran Semih Kılıçsoy bu karşılaşmalarda santrfor pozisyonunda görev yapmıştı.

Bu maçlarda sol kanatta yer alan Cenk Tosun da iyi performans sergilemiş ve 1 gol, 2 asiste imza atmıştı.

10 MAÇIN 8'İ İSTANBUL'DA

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig’de kalan 10 maçın 8’ini İstanbul’da oynayacak. Kartal bu süreçte Antalyaspor, Samsunspor, Ankaragücü, Çaykur Rizespor ve Hatayspor’u Tüpraş Stadı’nda konuk edecek. Siyah-beyazlı ekip ligin son virajında sadece Gaziantep ve Alanyaspor maçları için İstanbul dışına çıkacak.

Deplasmandaki Başakşehir, Fenerbahçe ve Kasımpaşa karşılaşmaları yine İstanbul’da yapılacak. Beşiktaş bu sezon evinde oynadığı 18 maçta 10 galibiyet, 2 beraberlik ve 6 yenilgi aldı.

Yazarlar