Beşiktaş Beşiktaş'ta Şenol Güneş etkisi! Mert Günok detayı

Beşiktaş'ta Şenol Güneş etkisi! Mert Günok detayı

31.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Beşiktaş’ın başarılı file bekçisi Mert Günok her geçen maç yükselen performansıyla siyah-beyazlılara güven veriyor. Yaşadığı uzun sakatlığın ardından Şenol Güneş’le beraber yeniden eldivenleri giyen 33 yaşındaki kaleci alkışları topluyor.

Beşiktaşta Şenol Güneş etkisi Mert Günok detayı

Süper Lig’de 16. haftada Adana Demirspor’u sahasında 1-0 yenerek moral bulan Beşiktaş’ta kaleci Mert Günok’un yükselen performansı da yüzleri güldürüyor. Geçen sezon yaşadığı talihsiz sakatlık sonrası uzun süre sahalardan ayrı kalan tecrübeli file bekçisi, bu sezon da Valerien Ismael döneminde forma giyememişti. Şenol Güneş’in gelmesiyle beraber kaleyi devralan 33 yaşındaki file bekçisi, her geçen hafta performansını geliştirdi ve takımın tartışmasız 1 numarası oldu. Ligde son oynanan Adana Demirspor maçında da kritik galibiyetin gelmesinde önemli rol oynadı. Adana Demirspor önünde 3 önemli kurtarışa imza atan Mert, takımının 3 puana ulaşmasına yardımcı oldu.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta sonu Gaziantep deplasmanında da Maxim’in frikiğini çıkararak yenilgiyi önleyen milli kaleci, camianın desteğini kazanmış durumda. Ayaklarına da çok hakim olduğu için geriden topla çıkabilen deneyimli eldiven adeta bir libero gibi attığı paslarla takımının oyununu da yönlendiriyor. Bu özelliğiyle de takım arkadaşlarına ve teknik heyete güven veriyor. Tecrübeli kaleci ayrıca Beşiktaş taraftarlarının da saygı ve sevgi gösterdiği isimlerin başında geliyor. Mert Günok bu sezon Şenol Güneş’le beraber 4 resmi maçta forma giydi, kalesinde 5 gol gördü ve 360 dakika sahada kaldı.

Beşiktaşta Şenol Güneş etkisi Mert Günok detayı

KRİTİK GALİBİYET

Beşiktaş’ta Adana Demirspor karşısında gelen galibiyetin sevinci yaşanıyor. Süper Lig’de 16. haftada sahasında aldığı zaferle zirve yarışında yeniden iddiasını güçlendiren siyah-beyazlılar önemli bir virajı kayıpsız atlattı. Adana Demirspor galibiyeti hem puan anlamında hem de mental bakımdan takımı ve teknik heyeti rahatlattı. Futbolcular ve teknik heyet yeni yıla mutlu başladı.

Haberin Devamı

Beşiktaşta Şenol Güneş etkisi Mert Günok detayı

SAİSS GERİ DÖNÜYOR

Siyah-beyazlılarda takıma 3 gün izin verildi. Beşiktaş’ta 7 Aralık Cumartesi günü oynanacak Kasımpaşa maçının hazırlıkları 2 Ocak Pazartesi günü başlayacak. Dünya Kupası’nda Fas Milli Takımı’nda sakatlanan Romain Saiss’in de takıma katılacağı belirtildi. Saiss’in Kasımpaşa maçında da oynaması bekleniyor.

ALKIŞLAR MASUAKU’YA

Adana Demirspor maçında attığı şık frikik golüyle galibiyette büyük rol oynayan Arthur Masuaku büyük beğeni topladı. Dünya Kupası arasında iyi çalışan ve takıma güçlü dönen tecrübeli sol bek takım artık duran topları kullanan isim olacak. Sol ayağını başarıyla kullanan 29 yaşındaki futbolcunun tekrar formasını alması da takdir aldı.

Beşiktaşta Şenol Güneş etkisi Mert Günok detayı

TAYFUR BİNGÖL GÖREVE HAZIR

Sarı kart cezalısı durumuna düşen Valentin Rosier’in yokluğunda sağ bekte Tayfur Bingöl yer alacak. Ligin 17. haftasında oynanacak Kasımpaşa mücadelesinde forma Tayfur’un olacak. Adeta bir joker gibi tüm mevkiilerde oynayabilen tecrübeli futbolcuya teknik heyet de güveniyor.