Beşiktaş Beşiktaş'tan 37 bin kilometre!

Beşiktaş'tan 37 bin kilometre!

23.02.2015 - 09:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaşlı futbolcular, bu sezon şehirler ve ülkeler arası mekik dokudu, şu ana dek 37 bin kilometre kat edip yorgun düştü.

Beşiktaştan 37 bin kilometre

Onur Dinçer/Skorer

Haberin Devamı

Süper Lig'de 21. haftaya lider olarak giren Beşiktaş, Eskişehir deplasmanında aldığı yenilgi ile zirveyi kaptırdı. Bir çok oyuncunun iştahsız bir görüntü çizdiği siyah-beyazlılarda, karşılaşmanın ardından Slaven Bilic'ten yorgunluk itirafı geldi. Sadece son bir ay içinde 10 bin kilometrelik bir mesafede seyahat eden Kara Kartal, Ağustos ayından bu yana ise muazzam bir rakama ulaştı. Beşiktaşlı futbolcular, yedi ayda 37 bin 250 kilometre yol kat etti. Stadın inşa halinde olması, iç saha maçlarının da bir bölümünün de İstanbul dışında oynanması yolculukları daha da artırdı.

Sezonu Feyenoord maçıyla açan siyah-beyazlılar, o tarihten bu yana mücadelesini sürdürüyor. Ligde 21, Avrupa'da 11 ve kupada 7 olmak üzere bu süreçte toplam 39 maça çıkan Beşiktaş'ta tehlike sinyalleri çalmaya başladı. Kayserispor'a yenilerek kupaya veda eden, Liverpool karşısında kaybeden siyah-beyazlılar şimdi de ligde Eskişehir karşısında mağlup oldu.

Haberin Devamı

Birçok takımın sezon sonunda vardığı yolculuk rakamlarına siyah-beyazlılar daha sezonun ilk yarısı bile sona ermeden ulaşmıştı. O süreçte 25 bin km'ye yakın mesafe kat eden Beşiktaşlı futbolcular, uzun yolculuklar ve sıkışık maç takvimine karşın performanslarını diri tutsa da, mesafeler daha da arttıkça yavaş yavaş etkilenmeye başladıkları dikkatlerden kaçmadı.

Karşılaşılan takımlar ve İstanbul dışındaki şehirler şöyle:

Feyenoord-ROTTERDAM

Arsenal-LONDRA

Mersin İY-MERSİN

Bursaspor-BURSA

Tottenham-LONDRA

Balıkesirspor-BALIKESİR

Sivasspor-ANKARA

Partizan-BELGRAD

Erciyes-KAYSERİ

Asteras-TRIPOLI

Karabükspor-KARABÜK

Trabzonspor-KONYA

Adana Demir-ADANA

Gaziantepspor-GAZİANTEP

Ç. Rizespor-RİZE

Liverpool-LIVERPOOL

Eskişehirspor-ESKİŞEHİR