Beşiktaş Beşiktaş'tan milli yıldıza transfer kancası! Sezon sonunda boşa çıkacak

Beşiktaş'tan milli yıldıza transfer kancası! Sezon sonunda boşa çıkacak

15.12.2023 - 19:05 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ta ara transfer dönemi için çalışmalarına hız veren kurmayların milli yıldızı gündemine aldığı iddia edildi. Siyah-beyazlıların ilgilendiği tecrübeli futbolcunun sezon sonunda sözleşmesinin biteceği aktarıldı.

Beşiktaştan milli yıldıza transfer kancası Sezon sonunda boşa çıkacak

Rıza Çalımbay yönetimindeki Beşiktaş'ta kurmaylar ara transfer dönemi için çalışmalarına başladı. Feyyaz Uçar, Samet Aybaba ve Rıza Çalımbay'ın ortak raporu doğrultusunda hareket eden siyah-beyazlıların ara transfer dönemi için sürpriz bir hamlede bulunacağı iddia edildi.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ın ara transfer döneminde milli yıldızı renklerine bağlamak istediği vurgulandı. Ajansspor'un haberine göre; Beşiktaş, Lille forması giyen Yusuf Yazıcı'yı gündemine aldı.

Siyah-beyazlıların, Lille'le sözleşmesi sezon sonunda bitecek Yusuf Yazıcı'yı ara transfer döneminde kadrosuna katmayı planladığı aktarıldı. 26 yaşındaki on numara bu sezon Lille formasını 21 müsabakada giydi. Yusuf Yazıcı bu karşılaşmalarda 7 gol attı ve 1 asist üretti.

Fransa Ligue 1 temsilcisiyle sözleşmesi 30 Haziran 2024'te sona erecek Yusuf Yazıcı'nın güncel piyasa değeri 9 milyon euro.

DEV BEDELLE İMZA ATTI

Trabzonspor altyapısında yetişen Yusuf Yazıcı, 2019-2020 sezonunda 18 milyon 500 bin euro bedelle Lille'e transfer oldu. Burak Yılmaz ve Zeki Çelik'le birlikte Ligue 1 şampiyonluğu yaşayan Yusuf Yazıcı, daha sonra teknik direktör değişimiyle birlikte düşüşe geçti. 2021-2022 sezonunun ikinci yarısını kiralık olacak CSKA Moskova'da geçiren Yusuf Yazıcı, 2022-2023 sezonunda ise kiralık olarak Trabzonspor forması giydi. Yusuf Yazıcı, sezon başında geri döndüğü Lille'de yeniden formasını kazanma başarısı gösterdi.

Haberin Devamı

Lille'le Trabzonspor arasındaki anlaşmada Fransız temsilcisi, Yusuf Yazıcı'nın herhangi bir Türk kulübüne kiralanmayacağını veya satılmayacağını taahhüt etmişti. Lille'in bu taahhüdü ihlal etmesi halinde Trabzonspor'a 20 milyon euro tazminat bedeli ödeyeceği açıklanmıştı.

Yusuf Yazıcı, A Milli Futbol Takımı'nda 41 maçta şans buldu ve 3 kez gol sevinci yaşadı. 26 yaşındaki on numara daha önce Fransa Ligue 1 ve Fransa Süper Kupası'nda şampiyonluğa ulaştı.