Skorer Bıçak kemiğe dayandı

Bıçak kemiğe dayandı

22.02.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bıçak kemiğe dayandı

Bıçak kemiğe dayandı


Beşiktaş yönetimi, Altay maçından sonra taraftarların gösterdiği tepki nedeniyle adeta isyan etti. Başkan Süleyman Seba, hakaretler yüzünden bıçağın kemiğe dayandığını belirtti, "Kimsenin kişiliği ile oynanamaz. Bir gün bu silah geri teper" dedi. Asbaşkan Fahrettin Curoğlu'nun istifanın eşiğinde olduğu da ifade edildi
BEŞİKTAŞLI taraftarların, Altay maçından sonra yönetim aleyhine yaptıkları protesto ve istifa çağrısı büyük tepkiye neden oldu.
Başkan Süleyman Seba, eleştirilere her zaman saygılı olduklarını hatırlatarak, "Ancak eleştirinin de bir sınırı vardır. Eleştiri hakaret değildir. Takım sahaya çıkıyor, oynuyor yeniliyor ya da berabere kalıyor. Hemen ardından hakaretler başlıyor. Tek suçlu yönetim gösteriliyor. Bıçak kemiğe dayandı. Hiç kimsenin şahsiyeti ile oynanamaz. Bir gün bu silah geri teper. Önemli olan kötü günde takıma sahip çıkmaktır. Başarı taraftarın desteğiyle olur. Kaldı ki, futbol sürprizler oyunudur. Her an, her şey değişir"diye konuştu.
Siyah - Beyazlı taraftarların protestoları nedeniyle bazı yöneticilerin istifanın eşiğine geldiği belirtilirken, Asbaşkan Fahrettin Çuroğlu, "Maddi ve manevi olarak herşeyimizi verdik. Kaldı ki, hiç bir şeyin de peşinde değilim. Buraya elimizden geldiğince hizmet etmeye geldik, karşılığında küfür yiyoruz. Hiç kimsenin kimseye hakeret etmeye hakkı yoktur. Sabredelim, birşeyler yapalım dedik. Her fırsatta istifa diye bağırıyorlar. Dayanacak gücüm kalmadı" ifadesini kullandı. Çuroğlu, dün öğleden sonra kulübe giderek, Başkan Süleyman Seba ile görüştü ve mali kongreden sonra istifa edeceğini söyledi. Seba'nın, Curoğlu'nu bu düşüncesinden vazgeçirmek yoğun uğraş verdiği de kaydedildi.
Bu arada Altay maçı sonrasında bazı yöneticilerin takımla ilgili yansıttıkları farklı görüşleri de huzursuzluk yarattı. Bazı yöneticiler, "Seçilmiş insanlar konuşmalarında daha dikkatli olmak zorundadır" diye görüş belirttiler.
Öte yandan Seba başkanlığında bugün yapılacak yönetim toplantısında Siyah - Beyazlı takım masaya yatırılacak ve alınacak önlemler görüşülecek. Yönetimin ayrıca Teknik Direktör Toshack ile de bir görüşme yapması bekleniyor.

Toshack'tan moral

Beşiktaş Teknik Direktörü, Altay beraberliğinin ardından oyuncularına moral verdi. Galli hoca, oyuncularından kafalarını kaldırmalarınıistedi ve "Henüz herşey bitmedi. Ligde çok şey değişecek" dedi. Antrenör Fuat Yaman da, taraftarların protestosuna anlam veremediğini belirtti
BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü John Toshack, Altay beraberliği sonrası soyunma odasında oyuncularına tepki yerine moral verdi.
Galli hoca, üzüntüden kafaları önlerinde olan futbolcularına seslenerek, "Herkes kafasını kaldırsın, henüz hiçbirşey bitmedi. İyice düşünün ve kendinizi toparlayın. Özellikle ikinci yarı iyi oynadınız. Ligde çok şey değişecek" diye konuştu.
Bu arada maç sonrası futbolcuları Beşiktaş'ı sabote etmekle suçlayan taraftarlara anlam veremediğini söyleyen Antrenör Fuat Yaman, "Niçin futbolcular takımlarını sabote etsin ? Onlar başarı için ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. Başarıda olduğu gibi başarısızlıkta da herkesin payı var" dedi.
Öte yandan yabancı futbolcular Amokachi ve Sellami, milli takımlarının maçları için dün sabah erken saatlerde ülkelerine gittiler.