Beşiktaş Bilal Meşe, Aboubakar'ı yere göğe sığdıramadı: Golcü değil sanatçı!

Bilal Meşe, Aboubakar'ı yere göğe sığdıramadı: Golcü değil sanatçı!

01.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Beşiktaş, UEFA Konferans Ligi play-off turu rövanş maçında Dinamo Kiev'i Aboubakar'ın golüyle 1-0 mağlup etti. Milliyet'in usta kalemlerinden Bilal Meşe, Kamerunlu yıldızı yere göğe sığdıramadı.

Bilal Meşe, Aboubakarı yere göğe sığdıramadı: Golcü değil sanatçı

UEFA Konferans Ligi'nde mücadele eden temsilcilerimizden Beşiktaş, 3-2 sona eren ilk maçın ardından Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev'i İstanbul'da konuk etti. Siyah-beyazlılar, Vincent Aboubakar'ın muhteşem golüyle Dinamo Kiev'i 1-0 mağlup etti ve adını Konferans Ligi gruplarına yazdırdı.

Haberin Devamı

Milliyet'in usta kalemlerinden Bilal Meşe, Beşiktaş'ın Dinamo Kiev'i saf dışı bıraktığı mücadeleyi değerlendirirken Vincent Aboubakar'a övgüler yağdırdı.

Haberin Devamı

İşte Bilal Meşe'nin 'Golcü değil sanatçı' başlıklı yazısı:

"MULEKA KİMİNE GÖRE İYİ KİMİNE GÖRE VASAT"

Muleka kimine göre iyi, kimine göre ise vasat! Valla, Şenol Güneş onu 11’de sahaya sürüyorsa bir bildiği var, yani ondan vazgeçmiyor. Güneş’in düşüncesine aynen katılıyorum, her geçen gün çıtayı yükseltiyor, özgüven duygusu neredeyse tavan yapmış. Baksanıza ilk yarıda Beşiktaş’ın dört pozisyonu var, üçü Muleka’ya ait... Birini kaleciye nişanladı ki zor pozisyondu. İkincisinde top Onur’a çarpmasa kaleyi bulması işten değildi. Bitmedi, bir uzaktan şutunda top direkten geri döndü, bu yarının en ciddi pozisyonuydu bence, daha ne yapsın Muleka. Artı adam kovalıyor, savunmanın sıkıştığı anlarda yardıma koşuyor, atamıyor ama en azından deniyor, geri vites yapmıyor.

Haberin Devamı

Bilal Meşe, Aboubakarı yere göğe sığdıramadı: Golcü değil sanatçı

"KİMSE NECİP'E LAF ETMESİN, ÇARPILIR"

Valla, kaptan Necip Uysal’a kimse laf etmesin, çarpılır, taş kesilir, taş! Her yerin adamı, tam bir joker, yoklukları kapatan isimdir kaptan Necip. Stoper mi sakatlandı göreve hazır, sağ bekte sorun mu var, ilkyardım çantası gibi. Nereye koysanız orada oynuyor, en azından yüreğini ortaya koyuyor, adeta cengaver, bravo kaptan. Onur’u da unutursak, ayıp ederiz, mevki onun için fark etmiyor, nereye koysanız, aslanlar gibi oynuyor, seni de kutluyoruz kardeş.

"MERT'İ GÜÇ DURUMDA BIRAKACAK POZİSYONLARI YOK"

Kartal’ın ilk yarıda kontrollü oyunu tercih etmesinde en büyük faktör, ilk maçta alınan 3-2’lik galibiyettir. Yerinde ayağa paslarla hem oyunu yavaşlattı, soğuttu, hem de gerektiği anlarda presle rakip kaleye yüklendi, üretti, ama atamadı. Rakip mi, valla dişe dokunur, Mert’i güç durumda bırakacak ciddi bir pozisyonu yok desek abartmış olmayız. 23’te Vanat uzaktan denedi, ama top üstten auta gitti. Bir duran topta Popov’un bir girişimi oldu, geç kaldı, hepsi o kadar.

Haberin Devamı

Bilal Meşe, Aboubakarı yere göğe sığdıramadı: Golcü değil sanatçı

"ABOUBAKAR ÇOK ÖZEL BİR GOLCÜ"

Onu, bunu bilmem, Aboubakar gerçekten çok özel bir golcü... Ne zaman, ne yapacağını hiç kimse kestiremez, gerçekten klas bir fotoğraf. Topu ayağına aldığı anda, başlı başına büyük bir tehlike rakipler için. 52’de attığı gol bir Aboubakar klasiğidir, iki savunmacı, bir de kaleci, hadi siz siz olun, o topu filelere gönderin, adam işini mükemmel ötesi yapıyor. Artıları o kadar çok ki, rakip savunmayı çıkarmıyor, takım oyununda hep var, daha ne olsun, sahada olması yetiyor, Kartal’ın gücüne güç katıyor. Bu gol maçtaki olası tehlikeleri ortadan kaldırdı, Kartal, Konferans Lig’inde hedefine ulaştı, gruplara kaldı.

Bilal Meşe, Aboubakarı yere göğe sığdıramadı: Golcü değil sanatçı

"LUCESCU, KENARA ÇEKİLMENİN VAKTİ GELMEDİ Mİ?"

Bakın, elemelerde altılı tutturan Beşiktaş ve Güneş alkışı hak ediyor, helal olsun.Bir bravo da taraftara... Gördük ki, maç süresince Kartal’a müthiş bir destek verdiler, takımın hep yanında oldular. İşte siz busunuz, eyy vefalı, cefakar taraftarlar, aman nazar değmesin. Efendim, Lucescu bizden biri, yaşı olmuş 78, artık kenara çekilmenin zamanı gelmedi mi! Hani bıraksan, torunların varsa, onlarla vakit geçirsen iyi olmaz mı?

Haberin Devamı

Yazarlar