Beşiktaş Bilal Meşe: Tutturmuşlar bir Talisca’dır gidiyor!

Bilal Meşe: Tutturmuşlar bir Talisca’dır gidiyor!

17.08.2023 - 07:40 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de ilk hafta maçları geride kalırken Milliyet Gazetesi yazarı Bilal Meşe takımların durumunu değerlendirdi. Meşe'nin Talisca hakkında söyleidkleri dikkat çekti. Öte yandan Abdulkadir Bitigen ve Erkan Özdamar'a eleştiri getirdi.

Bilal Meşe: Tutturmuşlar bir Talisca’dır gidiyor

Süper Lig'de Galatasaray dışında büyük takımlar kayıpsız şekilde haftayı kapattı. Milliyet Gazetesi yazarı Bilal Meşe takımların durumunu değerlendirdi. Meşe'nin Talisca hakkında söyleidkleri dikkat çekti. Öte yandan Abdulkadir Bitigen ve Erkan Özdamar'a eleştiri getirdi

Haberin Devamı

BİLAL MEŞE: TUTTURMUŞLAR BİR TALİSCA’DIR GİDİYOR!
Ya bir durun eyy Beşiktaş sevdalıları! Tutturmuşlar bir Talisca’dır gidiyor! Taraftar kendi penceresinden haklı olabilir, ancak transfere bir de yönetim açısından bakmanız gerekmez mi? Acaba kasa ne diyor? Eee taraftar Messi’yi de ister, Ronaldo’yu da, Talisca gibi yıldızların transferi ekonomiyle doğru orantılıdır, bunu yok sayamayız. Kişisel olarak Beşiktaş yönetiminin bu anlamda doğru yolda olduğuna inanıyorum. Bu para, para! Çakıl taşı değil ki dağıtasınız arkadaş! Artı takım içindeki parasal balansı da sağlamak bu oyunun değişmez kuralıdır.
Yoksa!!!! Yeni yabancılara gelince... Güneş tecrübeli ve de donanımlı bir teknik adamdır, öyle yeni gelene pat diye formayı teslim etmez, bu konuda adaletlidir. Kaldı ki gelenlerin tamamı kendi çapında isim yapmış oyuncular, biraz sabır, biraz destek, gerisini Şenol Güneş’e bırakın. O zor işleri sever, rahat olun arkadaşlar.

Haberin Devamı

ŞENOL GÜNEŞ DE AŞAŞIRDI
Başlangıçlar hep zordur, puan kayıpları yaşanır, doğaldır. Öyle ligin ilk haftasını kantara koyarak, geleceğe dönük öngörülerde bulunamazsınız, yanılgıya düşersiniz.
Büyükleri şöyle bir masaya yatıralım mı? Galatasaray; takıma yıldızlar yağdı, gelin görün ki, Kayserispor deplasmanından bir puanla dönmek zorunda kaldı! Yol kazası mı, değil mi, tartışılır! Ya Fenerbahçe, neredeyse bir takım daha kurdu, etkili kramponlar transfer etti. Gelin görün ki, 23. dakikada Maxim kırmızı kartla oyun dışı kaldı, rakip 10 kişi. Yıldızlar topluluğu Fenerbahçe, Gaziantep’i 2-1 yenerken, zorlandı dersek abartmış olmayız. Ya Beşiktaş? Konferans Ligi’nde takır-takır top oynayan Kartal’ı Karagümrük karşısında ilk yarıda beğenen var mı, sanmıyorum! Ki Güneş hocamız da taraftarlardan ilk yarı için ‘özür’ diledi, o da şaşırdı, haklı.

Keza, Trabzonspor; Antalyaspor engelini bir golle geçebildi, üç puanı ilk haftada cebine koyarken, arkasında soru işaretleri bıraktı! Demem o ki, şöyle 3-4 haftayı bir görelim, bakalım ak mı, kara mı? Eee, biraz da sabır, artı destek gerekir, aksi falcılığa girer!

Haberin Devamı

DAHA İLK HAFTADAN GÖLGE DÜŞÜRDÜLER
Yeni sezon start aldı, MHK ve kurullar değişime uğradı, eyvallah... Güzel ve dostlukların öne çıktığı bir sezon olmasını diliyoruz, hatta istiyoruz. Artık kavga-gürültüden biz de bıktık, gına geldi, şu tatsız tabloya bir sünger çeksek, fena olmaz mı?
Başkanlar, yöneticiler, asıl işlerine odaklansalar, sağa-sola sataşmadan dursunlar lütfen. Yoksa futbolumuzun çıtasını yükseltmeyiz, yerimizde patinaj yapmaya devam ederiz!

Diğer bir dileğimiz ise MHK, hakem ve VAR’ı yönetenlerin öne çıkmadığı, sezonlar burnumuzda tütüyor, hasret kaldık, hasret! Ahh şurada dakika bir Süper Lig’in ilk haftasında yine hakemlerimiz hedef tahtasına döndü, eee alışkanlık yarattılar, huylu huyundan vazgeçmez arkadaş! Örnek mi, Fenerbahçe - Gaziantep maçı Abdulkadir Bitigen, Karagümrük - Beşiktaş maçı Erkan Özdamar. İkisinin de maşallahı var, FIFA kokartı taşıyorlar! Gelin görün ki, daha ilk haftada yönetimlerine gölge düşürdüler!
Bakın, Ferdi’yi beğeniyle izliyorum, çok kaliteli krampon, her takımda olması gereken bir oyuncu, maşallah. Ne var ki, çift sarıdan kızarması gerekirdi, yanılıyor muyum? Gaziantep teknik sorumlusu Erdal Güneş’in bir tespiti var, “En çok faulü yapan Fenerbahçe’nin kartsız maçı tamamlaması şaşırtıcı...” Valla yerden göğe kadar haklı.

Haberin Devamı

Bilal Meşe: Tutturmuşlar bir Talisca’dır gidiyor


Peki, Erkan Özdamar’a ne demeli? Kaptan Necip, hırsı nedeniyle her ikili mücadelede faul yapıyor, sarıya davetiye çıkarıyor! Yapma, etme kaptan biraz daha kontrollü olman gerekir. Çift sarıdan kızarması yolundaki eleştirilere de katılıyorum!
Bakın kokartlısı, kokartsızı eyy hakem arkadaşlar, hiç kimsenin ekmeğiyle oynamaya niyetimiz yok, işinizi iyi yapın, ki her türlü donanıma sahipsiniz. Üstelik arkanızda kapı gibi VAR sistemi duruyor. Sahada adalet dağıtın, adalet! Kulaklarınızı tribünlere tıkayın, takımların renklerine bakarak, kararlar vermeyin, kuralları cesaretle uygulayın ki, biz de sizleri hedef tahtasına dönüştürmeyelim.
Sizlerin de etten-kemikten olduğunuzu biliyoruz, sorumluluklarınız çok yüksek. Elbette bu oyun hatalar oyunudur, önemli olan skor tabelasına etki yapacak hatalar olmasın, diğerleri tolere edilir. Eyyy sahadaki bu oyunun asıl aktörleri sizlere de bu anlamda büyük görevler düşüyor, sakın ha hakemlerimizi baskı altına almayın, vara-yoğa itiraz etmeyin, kurnazlık yapmayın, asıl işinize odaklanın ki, ortaya futbol adına kalite çıksın, yoksa Avrupa seviyesine ulaşamayız, çıtayı yükseltemeyiz, bilesiniz!

Haberin Devamı