Bilal Meşe

Bilal Meşe

bmese@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Diyorlar ki Beşiktaş kollanıyor! Kim, kimler tarafından kollanılıyor ben de merak ediyorum? Bir bilen varsa, söylese de rahatlasak!

Sakın ola ortaya çıkıp, hakemler falan demeyin... İç hatlarda Beşiktaş şu hakemlerimizden çektiği kadar kimseden çekmemiştir, inanın. Örnek mi? 41.dakikada Welinton’un Quaresma’ya girişi, buz gibi penaltı. Ne var ki Yaşar Kemal Uğurlu burnunun dibindeki pozisyonu süzemiyor, süzmüyor bizce! Welinton’un topla teması hiç yok. İddia ediyorum o pozisyon ceza alanı dışında olsa faulü çalardı, ne dersin sayın Uğurlu? 53. dakikada Adriano’nun rakibine yaptığı faulün, o vermediğin penaltı pozisyonundan ne farkı var? O nasıl olsa dışarda, çalarsın tabi!

Haberin Devamı

Elbette son iki yılın şampiyonu Beşiktaş’ın iç hatlarda çok iyi futbol oynadığını söyleyemeyiz, bu da bir gerçek. Kartal o geçtiğimiz yıllardaki tempolu, coşkulu, baskılı oyununun çok uzağında maalesef! Bir de Fabri’ye atılan geri paslar adeta iftira gibi! Yılların tecrübesi Adriano’nun ilk yarıdaki geri pasını anımsayın, pas değil şut mübarek! Fabri uzandı, korner, o pozisyon gitti gol oldu!

Welinton’un golüyle skoru eşitleyen Alanyaspor ikinci yarıda savunmasına öyle bir kapandı ki o duvarı delmek için matkap gerekirdi! Alanyaspor’un bu anlayışı elbette Beşiktaş’ın işine geldi, benzetme yerindeyse Kartal oyunu tek kaleye çevirdi, çok adamlı baskıdan pozisyon üretemedi... Bunun da temelinde Alanyaspor’un takım savunmasını başarıyla uygulaması yatıyordu. Kartal kanatlardan yüklendi, açamadı, göbeği denedi yine kilidi açamadı, Babel’in bazukasına kaleci geçit vermedi.

Eee ne demişler savunma tamam da nereye kadar? Negredo kafayla kalecinin uzanamayacağı köşeye topu bırakırken, Kartal’ı üç puana uçurdu... Negredo kedi olalı, nihayet bir fare tutarken, arkadaşlarına Monaco maçı öncesinde moral şırınga etti.

İşin özeti birçok yorumcu ve de meslektaşlarımız Beşiktaşlı futbolcuların Devler Ligi’ne motive oldukları iddia ediyorlar, valla hak vermemek elde değil, ben de inanmaya başladım. Dış ve iç hatlardaki Beşiktaş o kadar farklı ki! İç hatlarda taraftarlar maç izlerken dokuz doğuruyorlar, bilesiniz sevgili futbolcular.