Bilal Meşe

Bilal Meşe

bmese@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Devler Ligi, elbette manevi açıdan çok önemli. Ne var ki, parasal getirisi az - buz değil. Katılım halinde, kasanıza nereden bakarsanız bakın 25 milyon Euro’nun üzerinde nakit para girecek. Eksiğinizi, gediğinizi kapatma adına büyük bir rakam. Yola devam ederseniz, ikiye, üçe katlarsınız.
Beşiktaş, bu kulvarı yakalama adına çok fırsatlara ulaştı, ne var ki kullanamadı, kullanmayı bir türlü beceremedi! Direkt katılma adına çırpınıp, duruyor! Kasımpaşa, asla çantada keklik bir takım değil, Avrupa’yı hedefliyor. Etkili kramponlara sahipler, iyi oynuyorlar, ofansa çok adamla çıkıyorlar, iyi de (dünkü maç hariç) takım savunması yapıyorlar.
Bu tabloda Beşiktaş, Kasımpaşa karşısında adeta altın buldu. İlk yarıda Oğuzhan ve Veli’yle iki farkı yakalayan Beşiktaş, skoru korumak için inanılmaz bir mücadele ortaya koyarken, anası ağladı dersek yine abartmış olmayız!
Oğuzhan’ın golünde sıkıntı yok, yani Olcay, pozisyonun içinde değil, buz gibi gol. Ancaak Veli’nin golü öncesinde Franco’nun Yalçın’a profesyonelce yapılmış bir faulu var, maalesef orta hakem Kamil Abitoğlu, pozisyonunu süzemedi!
Özellikle Necip’in oyundan sakatlanarak çıkması, Kartal’ın oyun şablonunu alt - üst etti. 24. dakikadan sonra Kasımpaşa, Beşiktaş’a büyük bir baskı kurdu, bu baskıyı da bitiş düdüğüne kadar sürdürdü, bir de gol buldu.
Bu baskının baş mimarı, Bilic’tir! Yahu arkadaş Atiba, orta sahada oynadığı süreçte Kartal’ın en büyük lokomotifi olduğunu cümle - alem biliyor. Ne var ki, Bilic, böylesi bir yeteneği köreltme adına müthiş bir uğraş veriyor! Bu anlamda çok da başarılı! Tamam, Necip sakatlandı, olabilir. Peki, Jones’u orta sahaya çekip, Atiba’yı savunmanın sağına yerleştirmek nerden çıktı? Oranın baş aktörü, böylesi yokluklar içinde Serdar Kurtuluş’tur arkadaş! Atiba’nın yeriyle oynama. Alternatifin mi yok, oraya bir odun koy daha iyi! Gökhan Töre, çürük diş gibiydi, aldığı her topu kaybetti, başarılı günlerini mumla arattı! Jones mu? Sahada mıydı, farkında değiliz! Başta Veli, Oğuzhan, Dany, Atiba, Tolga ve biraz da Olcay alkışı haketti.
Galatasaray mı, Beşiktaş mı? Aslan bir adım önde... Ne var ki, Galatasaray, Trabzon’da, Beşiktaş, Elazığ’da kantara çıkacak. İki takımında işi zor. Ancaak, kadro zenginliği Aslan’ı avantajlı kılıyor.