Bilal Meşe

Bilal Meşe

bmese@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Hadi burdan buyurun bakalım! Beşiktaş lige iyi başlamadı, Kartal, bir bilinmeze doğru kanat çırpıyor! Bu olumsuz tabloya Başkan Fikret Orman’ın istifa kararını alması, yangını daha da büyüttü, söndürülmesi haftalar alır.
Arkadaşlar, eyyy Beşiktaş’a gönül verenler, taraftarlar... Demokratik ortamda, eleştiri hakkınızı kullanabilirsiniz, buna gıkımız çıkmaz. Ancaaak, eleştirinin dozunu kaçırıp, hakarete dönüştürmek demokratik hak değildir. Yani, yönetimi beğenmezsiniz, başarısız bulursunuz, ‘istifaya’ çağırabilirsiniz...Hakaret ne demek? Başkan Fikret Orman’ın avukatı değilim, ancak tribünlerden çıkan çatlak sözlere isyan ediyorum. Hele bir sosyal medya var ki, hakaretin bini bir para! Bu mudur demokratik hak?
7.5 yıllık süreçte başkan Orman’ın iki şampiyonluğu var. Yeterli mi, değil mi, tartışılır. Bu sürece bir de stadı eklemekte yarar var. O stada kazmayı vurmak bile o ortamda mangal gibi yürek isterdi, başkan Orman bunu gerçekleştirdi.
Haaa işin bir de ekonomik boyutu var, o kasayı denk duruma getirmek, öyle biri iki senenin işi değil, biliyoruz!
HHH
Eğri oturacağız, doğruyu söyleyeceğiz arkadaş... Her büyük takım, böyle süreçler yaşar, futbolun doğasında var. Bu handikaplara bir de yanlış transfer politikasını eklememiz gerekir. Dememiz o ki Kartal’daki kötü gidişatın temelinde yatan en büyük faktördür.
Filmi biraz geriye saralım, bu takım, hatta Galatasaray küme düşme korkusu yaşamadılar mı? Artı Fenerbahçe’nin geçtiğimiz sezonu nasıl sıkıntılı kapattığını da unutmayalım.
Gelelim madalyonun ters yüzüne... Ufukta olağanüstü kongre var, yönetimin tamamı istifa etmezse, ikinci başkan yani Serdal Adalı koltuğa oturur, bir ay içinde kulübü kongreye götürür. Tüzük böyle diyor. Bu tabloda, bu ekonomik krizde kimler aday olabilir, bekleyip, göreceğiz.

Haberin Devamı

Avcı ile devam

Başkan Orman’ın istifası Abdullah Avcı’nın görevde, kalıp, kalmayacağı sorusunu da birlikte getirdi. Tribünler ‘Sergen Yalçın’ diye bağırıyor. Ancak şunu da anımsatmakta yarar var. Sergen Yalçın sezon başında olabilirdi, adımlar atıldı ancak iddia odur ki, parada anlaşamadılar. Dememiz o ki, Abdullah Avcı ile yola çıkıldı, sezon da onunla tamamlanır, doğal olanı da budur.

Haberin Devamı

Şimdi ne olacak?

Yönetim kurulu önceki akşam Başkan Fikret Orman’ın evine gitti, kararından döndürmek için yoğun uğraş verdi, ancak karar değişmedi. Şimdi, olağanüstü kongrede kimler başkanlığa adaylığını koyacak, bu konuya açıklık getirmek isterim.
Uzun süredir mayıs ayında kulübü olağanüstü kongreye götürme uğraşları vardı biliyorum. Çalışmalar büyük gizlilik içinde yürütülüyordu. Kimlerin olduğunu biliyorum ama söz verdim, yazamadım. Şimdilik isimleri bende saklı! Görünen o ki, Serdal Adalı da adaylığını koyacak. Diğerleri kimler mi? İsimler var, merak etmeyin.
Örneğin Ahmet Nur Çebi ve arkadaşları... Artı, Divan Başkanı Tevfik Yamantürk’ün İsmail Ünal birlikte yola çıkacağı da söyleniyor. Valla, Serdar Bilgili’nin de adı geçmiyor değil... Olur mu, olmaz mı, bilemiyoruz. Eğer Tevfik Yamantürk göreve soyunmadığı taktirde, olağanüstü kongrede Serdal Adalı’nın öne çıkacağını söyleyebilirim. Oy potansiyeli de var.

Haberin Devamı

Gençler sahaya tecrübeliler VAR'a

Düşünün daha ligin beşinci haftası... Bu hakem hatalarıyla kalan 29 haftayı nasıl bitireceğiz, aklım almıyor...
Şu güzelim oyunun önüne hatalı kararlarınızla geçmeyin, MHK’yı sürekli ateş hattına atıyorsunuz, farkında değil misiniz? Valla, top artık MHK’de...Efendim, diyorlar ki, havuzda 40 hakem var, doğru...Eskilere 22 genç hakem ilave ettiler, bu da doğru bir yöntem. Ne var ki, bu 22 genç kardeşimiz, deneyimi var mı? Yok!
Asıl sıkıntı VAR’ın başına oturanlarda! Eee siz MHK olarak, “Aman fazla devreye girmeyin” derseniz, onlar da ikilemde kalıyor, asıl sıkıntı burada yatıyor!
Bu genç kardeşlerimizi öne çıkarmanın bir yolu var, elbette. Kişisel düşüncem, örneğin Alanya-Gazişehir maçına bu genç arkadaşlardan birini verin, eyvallah... Ancak VAR’ın başına da deneyimli, güven veren hocaları oturtursanız, olabilir.
Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus’u VAR’da kullanın ki, başınız derde girmesin!
Diyorlar ki, VAR’ın protokolünün genişletilmesi şart... Bu da bir görüş... Ancak bu kuralları FIFA ve UEFA’nın içinde yer alan IFAB belirliyor.

Üzüntümüz büyük

O bizim Necati Ağabeyimizdi. O bizim derneğimizin kurucularındandı. Televizyonun yaşamımıza girmediği yıllarda Necati ağabeyimizin anlatımlarıyla maçları takip ederdik. Ne yazık ki, efsane spikerlerimizden Necati Karakaya’yı da kaybettik, üzüntümüz büyük. ‘Atatürk Beşiktaşlı’ kitabının da yazarı olan Necati Ağabeyimizi asla unutmayacağız. Mekanın cennet olsun. Işıklar içinde uyu Necati Ağabey...