Diğer Bir çınar daha devrildi

Bir çınar daha devrildi

26.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray’a futbolcu ve teknik adam olarak hizmet veren Bülent Eken hayata gözlerini yumdu. Eken için yarın TT Arena’da bir tören düzenlenecek, ardından da son yolculuğuna uğurlanacak

Bir çınar daha devrildi

Galatasaray’ın efsaneleri arasında yer alan eski futbolcu ve teknik direktör Bülent Eken hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Kariyerinde 13 kez A Milli Takım forması giyen Eken, 1942 yılında Galatasaray’da oynamaya başladı ve 1954 Dünya Kupası kadrosunda yer aldı. Galatasaray formasıyla İstanbul Ligi şampiyonluğu da yaşayan Eken, 1950’de İtalya’nın Salernitana takımının ardından 1953’te Galatasaray’a döndüğü ve bir yıl sonra futbolu bıraktı.

İtalya’da teknik direktörlük eğitimi alan Bülent Eken, 1963 yılında A Milli Futbol Takımı’nı çalıştırdı, Galatasaray, Karşıyaka, Göztepe, Altay, İzmirspor, Vefa, Adanaspor, Orduspor ve Rizespor’da da görev aldı.

Sarı-kırmızılıların efsane ismi için yarın saat 15:00’te Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da tören düzenlenecek. Eken’in naaşı daha sonra Teşvikiye Camii’nde kılınacak ikindi namazının ardından

Haberin Devamı

Ayazağa Mezarlığı’na defnedilecek.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Bülent Eken’in vefatı sonrası bir başsağlığı mesajı yayınladı. Terim, mesajında, “Türk futboluna büyük hizmetler vermiş kıymetli Bülent Eken ağabeyime Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm Türk futbol camiasına baş sağlığı dilerim.’’ dedi.