Skorer Bir gün, mutlaka

Bir gün, mutlaka

03.05.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

“Asla para peşinde koşmadım. Yanımdakileri de hiçbir zaman satmadım. Tekrar Beşiktaş’ta çalışmaktan onur duyarım"

Bir gün, mutlaka




BRİEGEL, artık gün sayıyor. Sezona kötü başlayan Beşiktaş’ı lig ikinciliğine taşımanın verdiği keyfi süremeden dönüş hazırlığı yapıyor. Bir yılını geçirdiği Swiss Otel’in lobisinde MİLLİYET’in sorularını yanıtlayan Alman hoca, “Önce prensip" diye konuşuyor, “Yanımdakileri hiç kandırmadım, satmadım" diyor ve ekliyor: “Bu nedenle ayrılık kararımdan pişmanlık duymuyorum."
ÜSTÜNE basa basa Türkiye’yi ve Beşiktaş’ı çok sevdiğini vurguluyor Hans Peter Briegel. Bir gün mutlaka döneceğini söylüyor. Alman hoca kendisine “Stajyer" denilmesini unutmuyor, “Şampiyonlar Ligi’ne girdiğimize göre artık stajyerliğim de bitti" diye konuşuyor ve devam ediyor: “Beşiktaş’ta deneyim kazandığım bir gerçek. Teklif gelirse tekrar gelmekten ve Beşiktaş’ta çalışmaktan onur duyarım. Türkiye’de Beşiktaş’tan başka bir takımda da çalışmam."
BEŞİKTAŞ yönetimine göndermeler yapıyor. “Ahmet Akcan ile benim kazandığım paranın iki katını yeni hocaya verecekler" derken, “Kirli çamaşırları yıkamak istemiyorum. Beşiktaş’tan ve Türkiye’den dostluklarla ayrılmak istiyorum" diye konuşmayı da ihmal etmiyor. Yeni hocaya forvet ve savunma oyuncusu transfer etmesi gerektiğini söyleyeceğini de ifade ediyor ve “Ayrılmam belki Beşiktaş için iyi olmayabilir. Çünkü oturmuş ve uyumlu kadro vardı" diyor.
***
Hiçbir futbolcu hocasına böylesine bağlanmadı... Belki hiçbir hoca da futbolcusuna bu kadar sevgi duymadı...Gözyaşı dökecek kadar Beşiktaş aşığıydı o... Prensipleri için çok sevdiği Siyah - Beyazlı renklerden kopma kararı verdi. Ama bu karardan pişmanlık da duymadığını söylüyor Almanların “biyonik adamı" Hans Peter Briegel.
Briegel, sıkıntı dolu günlerini anlattı. Briegel, “Ayrılma nedenlerimden biri yardımcım Ahmet Akcan’dır. Diğeri ise benden habersiz yapılan transfer görüşmeleri. Hiçbir zaman yanımdaki ismi kandırmadım ve satmadım" diyor.
Beşiktaş ile parasal hiçbir sorun yaşamadığını dile getiren Peter Briegel sözlerine şöyle devam ediyor:
“Para - pul peşinde asla değilim. Parayı hiçbir zaman dert etmedim. Önümüzdeki dört, beş ayı ailemle birlikte geçirmek istiyorum. Bu sürede çalışmayacağım. Özellikle Almanya’dan çok teklif aldım. İsteseydim geçen hafta bir kulüple anlaşırdım. Ahmet ile benim kazanacağım paranın iki katını yeni hocaya verecekler. Kirli çamaşırları yıkamak istemiyorum. Çamur atmak da benim işim değil. Beşiktaş ve Türkiye’den dostlukla ayrılmak istiyorum. Türkiye ve Beşiktaş’ı çok seviyorum."
Alman hoca, “Galatasaray’ı yenseydik hiç bir sorun olmazdı. Zaten şampiyon da olurduk. Yönetimin yaptığı basın açıklaması hazırlıksız alelacele yapılmış bir açıklama. Kaldı ki ben ayrıldım, açıklamadan bir gün önce başkan Bilgili’yi aradım ve bu şartlarda göreve devam edemeyeceğimi bildirdim" diyor.
Amokachi konusuna da değiniyor Briegel ve anlatıyor:
“Yönetim Amokachi’yi oynatmamı istiyordu. 11 ay maç yapmayan bir futbolcu ne yapabilir?"
‘Stajyerlik bitti’
Beşiktaş’ta iyi ancak zorlu bir dönem geçirdiğini ifade eden Briegel, şöyle devam ediyor:
“Galatasaray maçını unutamıyorum. Eğer o maçı alsaydık şampiyon olurduk. Beşiktaş’la şampiyonluk yaşamayı çok istiyordum. Benim için stajyer diyenler oldu. Şampiyonlar Ligi’ne girdiysek benim stajyerliğimde bitmiştir demek. Beşiktaş’tan deneyim kazandığım bir gerçek. Bir gün Türkiye’ye mutlaka döneceğim... Teklif gelirse yine Beşiktaş’ı çalıştırmaktan onur duyarım... Türkiye’de Beşiktaş’tan başka takımda çalışmam."
Son haftaların formsuz futbolcusu Ahmet Dursun ile ilgili olarak da oldukça ilginç açıklamalarda bulunuyor Briegel:
“Ahmet şu an yol ayrımında. Ya uçuruma gidecek, ya da zirveye. Bir süre önce Ahmet’in özel yaşantısındaki bazı düzensizlikleri öğrendim. Bana düzeleceğine dair söz verdi. Ona çok güveniyorum. Bir kere yalan söylemiyor."
Briegel, konuyu Süleyman Seba’ya getiriyor:
“Süleyman Seba futboldan çok anlayan bir başkandı. Bana bir keresinde takımı 4 - 4 - 2 oynatmam konusunda uyarıda bulundu. Bende kendisine nazik bir şekilde bunun kısa süre içerisinde olmayacağını söyledim. Eğer kalsaydım yeni sezonda bu sistemi uygulamayı düşünüyordum. Seba’yı unutamayacağım. O gördüğüm en beyefendi insanlardan biriydi."
‘Scala rahat eder’
Briegel, yönetim kurulunun İtalyan hoca Scala ile anlaşmasına da değiniyor:
“Scala iyi bir insan ve başarılı bir hoca. Ben kendimi burada sanki İtalya’daki gibi hissettim. Özellikle İtalyan restaurantları oradakinden farksız. Scala da rahat eder."
Beşiktaş’tan ayrılacağı için üzüntülü olduğunu söyleyen Briegel, söyleşimizi şu sözleriyle noktalıyor:
“Beşiktaş’ta çok kaliteli oyuncular var. Yeni hocaya önce kanatlardan gelecek ortaları değerlendirecek çok iyi bir forvet ve savunmaya transfer yapılmasını söyleyeceğim. Beşiktaş iyi transfer yaparsa önümüzdeki sezon şampiyon olur. Ayrılmam belki Beşiktaş için iyi olmayabilir çünkü oturmuş uyumlu bir kadro vardı.

Kartal’da yumruklar konuştu

Tayfur Yasin’i tekmeledi, Mehmet boğazına sarılan Ahmet Dursun’u yumrukladı
KARTAL YİĞİT
Beşiktaş, Göztepe maçının hazırlıklarına dün neşeli bir antrenmanla devam ederken, büyük bir tatsızlık yaşandı.
Fulya’daki çift kalede önce Yasin, Tayfur’a dirsek atınca, tecrübeli oyuncu genç futbolcuyu arkasından giderek tekmeledi, ardından yere yığıldı. Yasin bu hareket karşısında ağlarken, Kaptan Mehmet iki futbolcuyu barıştırdı. Ancak ardından ikinci olay patlak verdi. Çalışma bitimi rahatlatıcı koşu yapan Siyah - Beyazlı futbolculardan Ahmet Dursun, kenarda duran toplara vurunca, Kaptan Mehmet tarafından uyarıldı. Şifo Mehmet, “Bu hareketleri hep sen yapıyorsun. Kendine gel kardeşim, burası Beşiktaş takımı" deyince, genç oyuncu el kol hareketleriyle karşılık verdi. Birbirlerine iyice yaklaşan iki oyuncudan Ahmet Dursun, Mehmet’in boğazına sarıldı, Mehmet de Ahmet’in çenesine yumruk attı. Olay daha fazla büyümeden diğer futbolcular tarafından yatıştırıldı. Kaptan Mehmet ve Ahmet Dursun, soyunma odasında Briegel tarafından barıştırıldı ve olay tatlıya bağlandı.
Fulya’daki tatsızlıklarından sonra açıklama yapan Kaptan Mehmet, “Aile içinde bu tür şeyler olur. Ben onun hem ağabeyiyim, hem de kaptanıyım. Gün gelir döverim, gün gelir severim. Bu tür şeylere kafayı takmasın." dedi. Ahmet ise, “Benim kimseye karşı yapmış olduğum bir hareket yok. Mehmet ağabeyi hepsinden daha çok severim. Üstelik ona karşı ne küfür ettim, ne de bir harekette bulundum. O da herhalde biraz sinirliydi, bu da bana denk geldi" diye konuştu.
Bu arada yönetim tarafından antrenmanlara çıkması istenen Amokachi, bugün ailesiyle birlikte İstanbul’a gelecek. Siyahi futbolcu sağlık kontrolünden geçirildikten sonra takıma alınıp alınmayacağına karar verilecek.

SCALA imzaya geliyor

BİLAL MEŞE
BEŞİKTAŞ Yönetim Kurulu, dün yaptığı toplantıda takımın başına Scala’nın getirilmesine onay verdi. Daha önce iki yıl için 2 milyon dolar isteyen İtalyan hocayla bir milyon 800 bin dolar karşılığında anlaşma yapıldığı öğrenildi. Toplantıdan sonra bir açıklama yapan Başkan Serdar Bilgili, “Scala iki gün içinde gelecek ve imzayı atacak" dedi.
SCALA ise yaptığı açıklamada, “Bir kaç gün sabredin. Yakında İstanbul’da olmayı umut ediyorum. Beşiktaş, Türkiye’nin en iyi takımlarından biri. İstanbul’u da çok seviyorum. Eşim de güzel bir kentte yaşamak istiyor" diye konuştu. Scala, daha önce anlaştığı F.Bahçe’nin son anda Zeman’a dönmesi konusunda da, “Kızgın değilim. Futbolda her şey mümkün. Yaptıkları tercihin sonucu ortada" ifadelerini kullandı.

HERRLİCH ilk hedef

BEŞİKTAŞ yönetiminin anlaştığı Scala’nın B.Dortmundlu Herrlich’in transfer edilmesini istediği öğrenildi. Alman oyuncuyu geçen sezon Feldkamp da istemiş ancak alınamamıştı. Bu arada transfer komitesinin Gaziantepsporlu Ramazan’a teklif götürdüğü öğrenildi. Ayrıca 35 futbolcunun da yer aldığı listede Gaziantepspor’dan Erhan Albayrak, İbrahim, Hakan, Samsunspor’dan Ali Akdeniz, Tümer, Antalyaspor’dan ise Zafer ve Fazlı da bulunuyor.