Skorer Bir ihtimal daha var: 0 - 0

Bir ihtimal daha var: 0 - 0

16.06.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yenemedik, ancak umudu Belçika maçına taşıdık. Özellikle savunmada başarılı oynadık. Rakibe gol şansı tanımadık. Hücumda son derece yetersiz kaldık. İsveç duvarını bir türlü aşamadık. Avrupa Şampiyonası’nda ilk kez puan aldık

Bir ihtimal daha var: 0 - 0



ZOR bir maç oynadık. İsveç ile adeta taktik savaş yaptık. İtalya karşısındaki hatalardan uzaklaştık. Özellikle savunmadaki dikkatli oyunumuzla rakibe yok denecek kadar az pozisyon bıraktık. Geçen maçta eleştiri okları gönderdiğimiz Rüştü'yü bu kez başarılı müdahaleleri için alkışladık. Stres yüklü oyunda hucümda bir türlü etkili olamadık ve İsveç savunmasını aşamadık.

ORTA alanda yine küçümsenmeyecek oranda top kayıpları yaptık. Savunmaya dönük oyunda başarılı olurken, atağa gerekli desteği sağlayamadık. Özellikle Hakan Şükür'ü istediği toplarla buluşturamadık. En etkili atağı 71. dakikada Sergen'in kaleciden dönen şutuyla yarattık. Avrupa Şampiyonası'nda ilk puanımızı aldık. Çeyrek final umudumuzu yitirmedik, Belçika karşılaşmasına taşıdık.

TÜRKİYE
Rüştü (***)
Alpay (***)
Ogün (**)
Tugay (Dk. 50 (**)
Fatih (**)
Ümit (*)
Tayfun (Dk.45 (**)
Okan (***)
Suat (*)
Hakan Ünsal (***)
Mustafa izzet (*)
Sergen (Dk. 58 (**)
Arif (**)
Hakan Şükür (*)
YEDEKLER: Ömer, Fevzi, Tayfur, Osman, Ergün, Oktay, Ayhan, Abdullah

İSVEÇ
Hedman (**)
Lucic (**)
Mellberg (**)
Björklund (**)
Sundgren (**)
Mild (***)
Ljungberg (***)
Mjallby (**)
Alexandersson (*)
A.Andersson (Dk. 63 (*)
H.Larsson (**)
Svensson (Dk. 78)
K.Andersson (**)
J.Pettersonn (Dk. 67 (**)
YEDEKLER: Kihlstedt, Asper, Gustafsson, D.Andersson, Osmanovski, Allback
HAKEMLER: Dick Jol (***), Jaap Pool (***), Emmanuel Zammit (***)
SARI KART: Suat (Türkiye), Mjallby (İsveç)
BİLAL MEŞE

Şimdi ne olacak?

Türkiye, golsüz beraberliğe rağmen çeyrek final şansını Belçika maçına taşıdı. Ekibimizin tur atlaması için Belçika'yı yenmesi, İsveç'in de İtalya karşısında puan kaybetmesi gerekiyor. İki takım da aynı sonuçla galip gelirse, gol averajları eşit olacağından, Euro 2000 ve 1998 Dünya Kupası elemelerindeki puanların toplam ortalamaları gündeme gelecek. İsveç, Euro 2000 elemelerinden 8 maçta 22 puan, 2.75, 1998 Dünya Kupası elemelerinden ise 10 maçta 21 puan ve 2.1 ortalamayla geldiği için, Euro 2000 elemelerinde 8 maçta 17 puan toplayıp 2.12, 1998 Dünya Kupası'nda ise 8 maçta 14 puan ve 1.75 ortalama tutturan Türkiye'yi fair play klasmanına bakılmaksızın geride bırakacak.

Ümit oynamayacak
MİLLİ Takımımız'da dünkü maçta sakatlanan Ümit'in Belçika karşısında forma giyemeyeceği belirtildi. Diğer sakatlardan Ogün'un durumu şüpheli olurken, Mustafa İzzet'in oynayabileceği ifade edildi.

Belçika maçını Nielsen yönetecek
MİLLİ Takımımız’ın B Grubu’nda Belçika ile 19 Haziran’da Brüksel’de oynayacağı son maçı yönetecek hakem belli oldu. Bu karşılaşmada Danimarka Federasyonu’ndan Kim Milton Nielsen görev yapacak.

Dallas’a görev
İTALYA ile oynadığımız ve 2 - 1 yenildiğimiz maçta Milli Takımımız aleyhine verdiği haksız penaltı ile tepki toplayan İskoç hakem Hugh Dallas’a yine görev verildi. Dallas 18 Haziran’daki Norveç - Yugoslavya maçını yönetecek.

Penaltı haklıydı
TÜRKİYE - İtalya maçında Milli Takımımız’ın yenilgisine neden olan ve İskoç hakem Dallas tarafından verilen penaltı kararına diğer hakemlerden destek geldi. UEFA Hakem Komitesi Üyesi Kenneth Ridden, Ogün’ün Inzaghi ile girdiği pozisyonu kastederek “İtme, itmedir. Penaltının doğru karar olduğundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

İtalya garantiledi
EURO 2000’de Milli Takımımız’ın İsveç ile golsüz berabere kalması sonrası İtalya, çeyrek finali garantiledi. Turnuvadaki ilk iki maçını galibiyetle kapayan ve altı puanla B Grubu’nda lider durumda olan Gök Mavililer, böylece son maçlar oynanmadan çeyrek final vizesini alan ilk takım oldu.

Yine ceza geliyor
MİLLİ Takımımız’ın İsveç ile oynadığı maçta sahaya atılan yabancı maddeler yüzünden yine ceza gündeme geldi. UEFA, ekibimizin İtalya ile yaptığı karşılaşmada da sahaya atılan cisimler yüzünden Futbol Federasyonu’nu cezalandırmıştı.

Büyük tırpan
MUSTAFA Denizli, İtalya’ya 2 - 1 yenilen kadroda büyük revizyona gitti. Denizli, devamlılığı ile ön plana çıkan Tayfur’u, İtalya maçındaki formsuzluklarıyla dikkat çeken Tayfun, Abdullah ve Sergen’i İsveç maçında yedek kulübesine çekti. Denizli, bu oyuncuların yerine İsveç karşısına Suat, K.Hakan, Arif ve Mustafa İzzet’i sahaya sürdü.

Yazarlar