Trabzonspor Bir soruşturma da Trabzon'a

Bir soruşturma da Trabzon'a

28.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Kulübü, şikayetleri üzerine, UEFA’nın Trabzonspor Kulübü hakkında disiplin soruşturması başlattığını ve savunma istediğini duyurdu. Sarı-lacivertiler’in yeni iddia ve ifadelere dayanarak başvuruda bulunduğu belirtildi.

Bir soruşturma da Trabzona

Fenerbahçe Spor Kulübü dün Trabzonspor hakkında da UEFA’nın soruşturma açtığını belirtti. Yapılan yazılı açıklamada, “UEFA, Fenerbahçe’nin şikayeti üzerine, Trabzonspor hakkında disiplin soruşturması başlattı. 17 Temmuz’da UEFA Disiplin Kurulu bu dosyayı da görüşecek. UEFA, Trabzonspor’a tebligat göndererek savunmasını istedi” denildi.

Sarı-lacivertli yönetimin bu girişiminin ise yeni iddia ve ifadelere dayandığı ortaya çıktı. Şike davası kapsamında sarı-lacivertli kulübün yaptığı yeniden yargılanma başvurusunun kabul edilmesinin ardından Trabzonspor Kulübü’nün UEFA’ya yaptığı şikayet üzerine harekete geçen Fenerbahçe’nin de, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz’ın geçtiğimiz ay gündeme getirdiği suçlamaları esas göstererek benzeri bir yola başvurduğu öğrenildi.

Kulüp avukatlarının Odyakmaz’ın kulüp mali genel kurulunda Trabzonspor’a yönelik suçlamalarının incelenmesi ve soruşturma başlatılması yönündeki talebinin UEFA tarafından kabul edilmesinin rutin bir uygulama olduğu belirtildi. Tıpkı Trabzonspor’un rakibini şikayetini dikkate alan UEFA’nın, Fenerbahçe’den gelen şikayeti de göz ardı etmediği ve 17 Temmuz’da yapılacak toplantıda karşılıklı iddiaları değerlendireceği vurgulandı.