Basketbol Bir teselli ver

Bir teselli ver

17.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Ülker, Real Madrid’e yenilerek finali kaçırdığı Final Four’da bugün teselli arayacak. Temsilcimiz, üçüncülük maçında Rusya’nın dev ekibi CSKA Moskova karşısına çıkacak.

Bir teselli ver

ÜMİT AVCI

Tarihinde ilk kez Final Four oynama başarısı gösteren ancak yarı finalde Real Madrid’e yenilerek final şansını yitiren Fenerbahçe Ülker, bugün Rusya temsilcisi CSKA Moskova ile karşılaşacak.

İspanya’nın Başkenti Madrid’deki Barclaycard Arena’daki karşılaşma TSİ 18.00’de başlayacak. CSKA Moskova, yarı finalde Olimpiakos’a neredeyse tamamını üstün oynadığı maçın son bölümünde teslim olmuş ve final şansını yitirmişti.

Yardımcısına rakip

İki ekibin karşılaşması Obradovic ile uzun yıllar Panathinaikos’ta yardımcılığını yapan Itoudis’i bir kez daha rakip yapacak.

İki isim geçtiğimiz yıl Türkiye Ligi’nde Fenerbahçe Ülker-Banvit maçlarında ilk kez birbirlerine rakip olmuş, bu sezon da CSKA Moskova ile Fenerbahçe Ülker’in TOP 16’da aynı grupta yer almasıyla iki kez daha karşılaşmışlardı.

Devasa bir 2. çeyrek!

Real Madrid’in Fenerbahçe Ülker’i yenerek finale kalması, İspanyol basınınca sevinçle karşılandı. Marca gazetesi, “Bir çeyrek, finale değer” başlığıyla verdiği haberinde, “Real Madrid, mükemmel oynadığı 2. çeyrek sayesinde maçın sonucunu belirledi. Diğer çeyreklerde ise kaybetti. Gustavo Ayon ve K. C. Rivers parıldadı. 35 yaşındaki Andres Nocioni bireysel özellikleriyle çok iyi bir maç çıkardı. Avrupa Ligi’nin MVP’si Nemanja Bjelica etkisiz hale getirildi” değerlendirmesinde bulundu.

“Devasa bir 2. çeyrek, Madrid’i büyük finale taşıyor” başlığını atan As gazetesi ise “Ayon ve Nocioni’nin pençeleri ve Rivers’ın 3’lükleri, Real Madrid Başantrenörü Pablo Laso’nun takımını fişekledi” ifadelerini kullandı.

El Mundo Deportivo gazetesi de “Fenerbahçe’yi bitirmek ve finale çıkmak için Madrid’e 12 dakika yetti” değerlendirmesini yaptı.

Final 21.00’de

Turkish Airlines Euroleague’de şampiyonu belirleyecek karşılaşma Olimpiakos ile Real Madrid arasında oynanacak. CSKA Moskova karşısında mucize bir dönüşle kazanmayı başaran Olimpiakos, saat TSİ 21.00’de başlayacak karşılaşmada ev sahibini de devirerek son 4 sezonda 3. Euroleague şampiyonluğunu yaşamaya çalışacak. Real Madrid ise tam 19 yıldır hasret kaldığı, en son Obradovic yönetiminde kazandığı Euroleague şampiyonluğunu tarihinde 9. kez kucaklamak için sahaya çıkacak.

‘Uzun süre F.Bahçe’deyim’

F.Bahçe Ülker Başantrenörü Obradovic, sezon sonu bitecek olan sözleşmesiyle ilgili, “Henüz resmi olarak söyleyemem ama başkan ve sponsorla konuştuklarımızdan sonra sanırım F.Bahçe ile çok daha uzun zaman birlikte olacağım” dedi. Obradovic, “Yıl boyunca onların verdiği desteğe teşekkür ederim. Çok net düşünceleri var. Madrid’de, Türkiye’den gelen çok sayıda taraftarımızla yaşadığımız tecrübe, F.Bahçe’nin daha uzun yıllar bu düzeyde olmasını sağlamalı. Çünkü herkes bunu istiyor” diye konuştu.

Bir teselli ver