Diğer Bir yıldız doğuyor!

Bir yıldız doğuyor!

30.06.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk atletizmi orta mesafedeki yıldızını buldu. Oyunların 1500 ve 800 metre şampiyonu İlham Tanui Özbilen performansıyla göz kamaştırdı

Bir yıldız  doğuyor

Akdeniz Oyunları’nda kazandığı çifte altınla pistin yüzünü güldüren ve gelecek için büyük umut veren Kenya asıllı milli atletimiz İlham Tanui Özbilen gözünü dünya kürsüsüne dikti.
Sezon başından bu yana sürekli yükselen form grafiği ile orta mesafenin yeni yıldızı olmaya aday milli atlet, dopinglerle sarsılan Türk atletizminin kürsüdeki gururu oldu.
Geçen yıl İstanbul’da yapılan Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nda Türkiye’ye bir gümüş madalya kazandıran İlham Özbilen, katıldığı tüm yarışlarda derecelerini geliştirerek bu madalyaların sinyalini aylar öncesinden verdi.

Tribünleri ateşliyor
Kısa sürede adını 800 ve 1500 metrenin önemli ve iddialı isimleri arasına yazdıran rekortmen atlet kendine has koşu stili ve taktik anlayışıyla tribünleri heyecanlandırıp ateşliyor. Startla birlikte grubun önüne çıkan Özbilen yarış sonuna kadar üstünlüğünü koruyor ve finişe seyir zevki yüksek bir tempoyla giriyor.
Akdeniz Oyunları’nda hazırlığını iki altın madalya üzerine yaptığını ve bunu başardığı için çok mutlu olduğunu belirten milli atlet, “Sırada dünya kürsüsü ve madalyası var. Ağustos ayı içinde Moskova’da yapılacak Dünya Atletizm Şampiyonası’da 1500 metre mücadelesi yapıp mutlaka kürsüye çıkmak istiyorum. Bir büyük hedefim de olimpiyet şampiyonluğu. Türkiye’yi seviyor ve seviliyorum. Bana gösterilen bu yakınlığın karşılığını alacağım madalyalarla ödemek istiyorum” diye konuşuyor.
Elde ettiği başarıların ardında menaceri ve isim babası Önder Özbilen, kulübü Enka ve Atletizm Federasyonu’nun büyük rolü olduğunu da vurgulayan milli atlet, “Bu kadar yakın ilgiyi öz vatanımda bile yaşamadım. Karşılığını verebilmek ve onları mahçup etmemek için çok çalışıyor, karşılığını da alıyorum” dedi.

Yazarlar