Skorer Bir zamanlar 'GÜLER'di

Bir zamanlar 'GÜLER'di

23.11.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bir zamanlar 'GÜLER'di

Bir zamanlar GÜLERdi


Dünya ve Avrupa rekortmeni Fedail Güler, sakatlanınca terk edildi. Hastaneye borcunu ödeyemedi. Evine icra gelmemesi için arabasını satmaya karar verdi


       Öyle çabuk terk ettik ki onu... Hemen dışladık... Hemen unutup, kaderiyle başbaşa bıraktık. Oysa çok değil, daha dört yıl öncesinde "Bravo... Helal aslanım... En büyük sensin" sözleriyle Fedail'i alkışlardık. Ama o zaman şampiyondu Fedail. Rekortmendi. Dünyayı ayağa kaldırıyor, genç yaşında ulaştığı başarılarla, halterde rakip tanımıyordu. Bir talihsiz sakatlık sonrası önce milli takımdan çıkarıldı... Sonra kulübünden aldığı maaş kesildi. Ardından da bir gazetenin Dünya Şampiyonu olduktan sonra yaptığı aylık ödeme.

       Son Avrupa Şampiyonası'nda sakatlığı nüksedince ve etrafından gerekli ilgiyi görmeyince Fedail kendi olanaklarıyla tedavi olmaya başladı. Çektirdiği MR'ların 422 milyon lira tutan bedelini ödeyemedi. Faiziyle birlikte borcun neredeyse ikiye katlandığını belirten Fedail, "Ödemem için son kez süre tanıdılar. Yoksa evime icra gelecek. Şu an kıt kanaat geçiniyoruz. Küçük bir kırtasiye dükkanımız var. Ancak iki ortağı doyurmaya yetmiyor. Ama samimi söylüyorum, derdim para pul değil. Bana asıl içine düştüğüm durum koyuyor" dedi.

       Sağlam ve başarılıyken el üstünde tutulduğuna, ama şimdi unutulduğuna dikkat çeken Dünya ve Avrupa Şampiyonu halterci, "Borcu bir şekilde hallederim. En sonunda, arabamı satar öderim. Yalnız bırakılmanın verdiği bu acıyı... Onu ne yapar, nasıl yok ederim? Altı aydır sakatım, arayan, soran, 'ne yapıyorsun, nasıl çalışıyorsun?' diyen olmadı" diye sitemde bulundu. Fedail Güler, bir gün tamamen düzeleceğini, podyuma eskisinden de hırslı döneceğini bildirdi, bugün kendisine sırt çevirenlerle, yeniden şampiyon olduğunda hesaplaşacağını söyledi.

Yazarlar