Beşiktaş Birand 32. dakikada alkışlarla anıldı

Birand 32. dakikada alkışlarla anıldı

27.01.2013 - 19:32 | Son Güncellenme:

Galatasaraylı taraftarlar, Mehmet Ali Birand'ı unutmadı.

Birand 32. dakikada alkışlarla anıldı

Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Galatasaray, TT Arena'da Beşiktaş'ı ağırladı.

Haberin Devamı

Zorlu derbide dakikalar 32'yi gösterdiğinde sarı kırmızılı taraftarlar, geçtiğimiz günlerde vefat eden Mehmet Ali Birand'ı alkışlarla andılar.

Mehmet Ali Birand’ın koltuğu boş bırakıldı
Geçtiğimiz günlerde vefat eden Galatasaray camiasının önde gelen isimlerinden gazeteci-yazar Mehmet Ali Birand’ın, Türk Telekom Arena’da maçları izlediği koltuğu boş bırakıldı.
Karşılaşma öncesi stat skorbordunda, Mehmet Ali Birand’ın çeşitli görüntülerine yer verilirken, Birand’ın koltuğu ise üzerinde ismi yazılı bir sarı-kırmızılı forma konularak boş bir şekilde tutuldu.

Pankartlı mesajlar
Galatasaray taraftarları, derbi maçta Türk Telekom Arena’yı pankartlarla donatarak çeşitli mesajlar verdiler.
Vefat eden ve Galatasaraylılığı ile bilinen gazeteci-yazar Mehmet Ali Birand ile deprem çalışmalarıyla ön plana çıkan Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara için, ”Mekanınız cennet olsun Mehmet Ali Birand ve Ahmet Mete Işıkara” pankartları açıldı.
Çıkan yangınla önemli hasara uğrayan Galatasaray Üniversitesi binasıyla ilgili, ”Kenetlenerek geçer bu yangının izi. Gururumuzsun Galatasaray Üniversitesi” pankartı yer aldı.

Sneijder yedekler arasında
Galatasaray’ın hafta içi kadrosuna kattığı Hollandalı yıldız Wesley Sneijder, Beşiktaş derbisinin yedekleri arasında yer aldı.
İmza töreninde, kendisini hazır hissettiğini ve Beşiktaş maçında forma giymek istediğini aktaran Sneijder, Fatih Terim’in görev vermesi halinde sarı-kırmızılı takımdaki ilk maçına yedekler arasından dahil olabilecek.
Öte yandan, sarı-kırmızılı taraftarların Sneijder için açtıkları dev pankartta, İngilizce olarak, ”Burası Galatasaray Wesley! Efsane olmak için kalbini koymalısın” yazdığı görüldü.

Haberin Devamı

Beşiktaş yönetimini Ali Dürüst karşıladı
Derbi maçı izlemek için Türk Telekom Arena’ya gelen Beşiktaş kafilesini, Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Ali Dürüst karşıladı.
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ile birlikte stada gelen siyah-beyazlı yönetim kurulu üyelerini, sarı-kırmızılı kulüp adına Ali Dürüst ile yönetim kurulu üyeleri Abdurrahim Albayrak, Sedat Doğan ve Emir Sarıgül protokol tribünü kapısında karşıladılar.

Coşkun Özarı anıldı
Sarı-kırmızılı ekibin iç saha maçlarında düzenlenen ”Galatasaray Efsanelerini Anıyor” organizasyonu kapsamında, Beşiktaş derbisinde anılan isim, Coşkun Özarı oldu.
Derbi maç öncesi düzenlenen törende, Galatasaray Yönetim Kurulu Üyeleri Sedat Doğan ve Emir Sarıgül, Coşkun Özarı adına oğlu Murat Özarı’ya plaket verdiler.
Galatasaray’a futbolcu ve teknik adam olarak hizmet veren ve yine teknik direktör olarak milli takım ile çeşitli kulüp takımlarında görev alan Coşkun Özarı, 22 Haziran 2011 tarihinde 80 yaşında vefat etmişti.

Taraftar yalnız bırakmadı
Beşiktaş derbisinde sarı-kırmızılı taraftarlar, takımlarınız yalnız bırakmadılar.
Maç öncesi Florya Metin Oktay Tesisleri’nden coşkulu bir şekilde takımlarını uğurlayan taraftarlar, Türk Telekom Arena’yı misafir takım taraftarları için ayrılan bölüm de dahil olmak üzere önemli ölçüde doldurdular.
Isınmak için sahaya çıkan Galatasaray takımına tezahüratlarla destek veren taraftarlar, tüm futbolcuları tek tek tribüne çağırdılar.
Yeni transfer Wesley Sneijder de maç öncesi taraftarların çağrısıyla tribüne giderek ”Üçlü” çektirdi.
Taraftarların, Beşiktaş kalesinin olduğu bölüme konfeti atmaları nedeniyle de maç kısa bir süre gecikmeyle başladı.

Ufuk Ceylan gözden düştü
Sarı-kırmızılı ekipte Muslera’nın ardından ikinci kaleci olan Ufuk Ceylan, teknik direktör Fatih Terim’in gözünden düştü.
Fatih Terim, sezonunu ikinci yarısındaki ikinci maçta da Ufuk’u kadroya almazken, yedekler arasında Kasımpaşa maçının ardından Beşiktaş derbisinde de genç kaleci Eray İşcan yer buldu.

Türk Telekom’dan etkinlik
Galatasaray-Beşiktaş derbisi için Türk Telekom Arena’ya gelen taraftarlar, maç heyecanının yanı sıra, Türk Telekom’un etkinlikleri ve hediyeleriyle de güzel bir gün geçirdiler.
Etkinlik alanında yapılan organizasyonla 5 taraftar, Galatasaray’ın yeni transferi Wesley Sneijder’in imzalı formasına sahip olma şansını yakaladı.
Ayrıca, Seyrantepe Metrosu hattı boyunca taraftarlara eşlik eden Türk Telekom bandosu ile özel etkinlik alanında canlı müzik performansı da sergilendi. Etkinliklerde onlarca futbol topu, yüzlerce taraftar atkısı, tişörtleri ve birçok sürpriz hediyeler dağıtıldı.