Diğer Bizimkiler finalde

Bizimkiler finalde

26.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Teklerde umduğunu bulamayan Çağla Büyükakçay-Jelena Jankovic ikilisi çiftlerde ise fırtına gibi esiyor.

Bizimkiler finalde

Çağla Büyükakçay-Jelena Jankovic çifti, TEB BNP Paribas İstanbul Cup yarı finalinde Anett Kontaveit-Elizaveta Kulichkova karşısına çıktı. Tie-break sonunda rakiplerini 2-1 yenen süper ikili, dev turnuvada finale yükseldi.

Haberin Devamı

Milli tenisçi Çağla Büyükakçay TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ta final yüzü gördü. Garanti Koza Arena’da gerçekleştirilen turnuvanın çiftler kategorisinde Sırp partneri Jelena Jankovic ile birlikte mücadele veren Büyükakçay, dünkü yarı finalin ardından finale yükselme başarısı elde etti.

Anett Kontaveit (Estonya)-Elizaveta Kulichkova (Rusya) ikilisi ile karşı karşıya gelen Büyükakçay-Jankovic çifti, karşılaşmayı 2-1 kazanarak finalde kupa için raket sallamaya hak kazandı. Turnuvanın altıncı gününde oynanan maç büyük çekişmeye sahne oldu. İlk seti 6-3 alan Çağla-Jelena, ikinci seti ise 6-2 kaybetti. Tie-break’e giden üçüncü seti ise 10-6’lık skorla alan müthiş ikili böylece turu geçen taraf oldu.

Haberin Devamı

Oyuna hızlı başladılar

İlk sette rakibinin servis oyunlarında başarılı olan Çağla-Jankovic çifti, 5-1’lik üstünlük yakaladı. Kontaveit-Kulichkova çifti, 7. oyunda Çağla’nın servisini kırdı, 8. oyunda hata yapmayarak durumu 5-3’e getirdi. Sırp sporcunun servis kullandığı 9. oyunu alan Çağla-Jankovic, seti 6-3 aldı.

İkinci sete servis kırarak başlayan Çağla-Jankovic ikilisine, aynı şekilde karşılık veren Kontaveit-Kulichkova çifti ilk 5 oyun sonunda 4-1’lik üstünlük yakaladı ve seti de 6-2 kazanarak durumu 1-1’e getirdi.

Finalisti tie-break seti belirledi. Karşılıklı sayılarla başlayan sette ilk 11 oyun sonunda Çağla-Jankovic 7-4’lük üstünlük yakaladı. Yakaladığı ilk maç puanı fırsatını değerlendiren ikili seti 10-6, 1 saat 7 dakika süren maçı da 2-1 kazandı. Çiftler finali bugün 14.00’te oynanacak.

‘Şampiyonluk istiyoruz’

Şampiyonluk yaşamak istediğini söyleyen Çağla Büyükakçay, “İnşallah şampiyon olacağız. Jankovic büyük bir star. Onunla oynamam herkesi heyecanlandırmıştı. Finale çıkmamız daha da heyecan verici. İletişimimiz çok iyi. Başarımız da buradan geliyor. Beni çok rahat hissettiriyor. Kariyerimin ikinci finalimi evimde oynayacağım, kazanarak şampiyon olmak istiyorum” dedi.

Çağla Büyükakçay-Jelena Jankovic çifti bugün saat 14.00’te finalde Daria Gavrilova (Rusya)-Elina Svitolina (Ukrayna) ikilisine karşı mücadele verecek.

Haberin Devamı

Bizimkiler finalde