Diğer Bolt gibisi gelmez!

Bolt gibisi gelmez!

16.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Jamaikalı atlet Usain Bolt, 100 metre finalinde yine finişi gören ilk isim oldu, üst üste üç olimpiyat altını kazanarak tarihe geçti.

Bolt gibisi gelmez

Pistlerin yaşayan efsanesi 2008 Pekin ve 2012 Londra’dan sonra Rio’da da altın madalyayı boynuna takarak ulaşılması güç bir başarıya imza attı. 9.81’lik derecesiyle birinciliğe uzanan Bolt’un ardından ABD’li Justin Gatlin ikinci, Kanadalı Andre De Grasse üçüncü sırayı aldı.

Haberin Devamı

Atletizmin merakla beklenen mücadelesi 100 metre yarışında kazanan yine Usain Bolt oldu. Rio Olimpiyatları’ndaki kısa mesafe koşusu dün koşulurken, 9.81’lik dereceyle mücadeleyi ilk sırada tamamlayan Jamaikalı atlet, altın madalyayı boynuna taktı.

Yılın en iyi derecelerini yapan ABD’li Justin Gatlin rakibini zorlasa da, 9.89 ile koşuyu ancak ikinci sırada tamamlayabildi. Üçüncülüğü ise Kanadalı atlet Andre De Grasse elde etti (9.91).

Finale gelmeden önceki yarı final mücadelesinde Türk atlet Jak Ali Harvey de vardı. Jamaika asıllı Türk sporcu, 10.03’lük derecesiyle kendi serisinde dördüncü sırayı almasına karşın, final biletini kılpayı kaçırdı. Bolt yarı final aşamasında da en iyi dereceyi yapan isimdi. 9.86 koşan Jamaikalıyı, 9.92 ile Kanadalı De Grasse ve 9.94’le Gatlin takip etti.

Haberin Devamı

Sadece altın!

2008 Pekin ve 2012 Londra Olimpiyatları’nda da bu mesafenin bir numaralı ismi Usain Bolt, Brezilya’daki başarısıyla tarih yazdı. Jamaikalı sprinter, 100 metreyi olimpiyatta üst üste üçüncü kez kazanan ilk atlet olma başarısını gösterdi. Olimpiyatlarda katıldığı tüm yarışlarda sadece birincilik elde ederek, toplamdaki yedinci altın madalyasını boynuna taktı.

200 metre günü

100 metrenin ardından Usain Bolt Rio’da sporseverlerin karşısına iki yarışta daha çıkacak. Bugün TSİ 18.00’de seçmeleri koşulacak 200 metre yarışında boy gösterecek Bolt, perşembe günü de 4x100 bayrakta madalya kovalayacak.

Yarı finalleri ve finalleri de bu gece geç saatlerde koşulacak 200 metrede sporseverler yeni bir dünya rekoru beklentisi içine girdi. Dünya rekorunu 19.19 ile elinde bulunduran Jamaikalı atlet, Rio’da bu mesafede rekor hedeflediğini açıklamıştı.

Kariyerini annesi bitirecek

Tarihi bir zafere imza atan Usain Bolt, mücadelenin ardından sporseverleri üzen açıklamalarda bulundu. Kariyerini noktalamayı düşündüğünü itiraf eden yıldız atlet, yarışı da yorumlayarak kendisi için önemini anlattı.

Bolt,”Çok hızlı değildim ama çok mutluyum. Kendimi, herkesten ayırmak istediğimi söylemiştim. Burası olimpiyatlar... Yani bunu yapmam gereken yer” dedi.

Haberin Devamı

Aktif kariyerini, 2017 Londra Dünya Atletizm Şampiyonası’nın ardından noktalamayı planladığını daha önce açıklayan Bolt, bu tarihi daha da öne çekebileceğini ima etti. Bolt, “Biri bana 100, 200 ve 4x100 metreyi üst üste 3 kez kazanmam halinde ölümsüz olacağımı söyledi. İki madalya daha kaldı. Sonra çekilebilirim. Bu iyi bir başlangıçtı. Şüphe duyanlar her zaman olur ama geçen yıla göre daha iyi durumdayım” diye konuştu.

Jamaikalı atletin açıklamalarının, annesinin baskısından kaynaklandığı ortaya çıktı. Oğlunun evlenmesini ve yuva kurmasını çok isteyen Jennifer Bolt, oğlundan bu yönde bir söz aldığını geçtiğimiz gün açıklamış ve konuyla ilgili hazırlıkların başlayacağının sinyalini vermişti.

Bob Marley tartışması

ABD’nin ünlü spor spikeri Bob Costas, yıldız atlet ile ilgili yeni bir tartışma başlattı. Tüm dünyada olduğu gibi ülkesinde de çok popüler olan Usain Bolt’un, Jamaika’nın gelmiş geçmiş en önemli figürü haline geldiğini öne sürdü.

Bugüne kadar Jamaika denildiğinde akla gelen ilk ismin Bob Marley olduğuna dikkat çeken Amerikalı spor adamı, “Tüm reggae hayranlarından özür dilerim ancak Bolt artık Bob Marley’yi geride bıraktı” sözlerini, olimpiyatları ABD’de canlı yayınlayan NBC’nin yayınında söyledi. Bu sözler büyük bir tartışma başlatırken, Bolt’un efsane müzisyenle ilgili sözleri de akla geldi. Kendisi de unutulmaz şarkıcının hayranı olan Bolt, “Benim için Jamaika demek Bob Marley demektir” ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

Jamaika’nın başkenti Kingston’da halk, Bolt’un mücadelesini sokağa kurulan dev ekranda izledi, zafer sonrası kutlamalar yapıldı.

Bolt gibisi gelmez