Basketbol Borisa Simanic Dünya Kupası'nda sakatlandı, böbreğini kaybetti!

Borisa Simanic Dünya Kupası'nda sakatlandı, böbreğini kaybetti!

04.09.2023 - 18:01 | Son Güncellenme:

FIBA 2023 Dünya Kupası'nda Sırbistan-Güney Sudan maçında dramatik bir olay yaşandı. Rakibinin darbesi sonrası hastaneye kaldırılan 25 yaşındaki basketbolcunun böbreği alındı.

Borisa Simanic Dünya Kupasında sakatlandı, böbreğini kaybetti

FIBA 2023 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda sporseverleri üzen sakatlık yaşandı. Sırbistan'ın 25 yaşındaki basketbolcusu Borisa Simanic, Güney Sudan maçında rakibi Nuni Omot'un darbesiyle önce yerde kaldı, sonra hastaneye kaldırıldı. 2 kez ameliyat edilen Sırp oyuncunun bir böbreği alındı.

Haberin Devamı

NUNI AMOT ÖZÜR DİLEDİ

Simanic'e darbeyi vuran Güney Sudan oyuncusu Nuni Amot, yaşanan sakatlık sonrası yaptığı açıklamada “Hastaneye kaldırıldığını duydum. Özür diliyorum, kasti kötü bir hareket yapmamıştım. Umarım kısa sürede iyileşir. Dua edeceğim. Kasti kötülükler yapan bir oyuncu değilim, hiç olmadım. Kalbimin en derinlerinden herkesten ve özellikle de oyuncudan özür diliyorum" ifadelerini kullandı. 

Borisa Simanic Dünya Kupasında sakatlandı, böbreğini kaybetti

ZARAGOZA FORMASI GİYİYOR

25 yaşında olan Borisa Simanic, kariyerine ülkesi Sırbistan'ın Kızılyıldız kulübünde başladı. 5 sezon boyunda burada ter döken Simanic, son sezonunu İspanya'nın Zaragoza takımında geçirdi. Son sezonunda maç başı 19.4 dakika süre alan pivot, 6.9 sayı ortalamasıyla mücadele etti.

Haberin Devamı

Yazarlar