Voleybol Bosetti gözyaşlarına boğuldu, Ebrar Karakurt teselli etti!

Bosetti gözyaşlarına boğuldu, Ebrar Karakurt teselli etti!

20.04.2023 - 10:02 | Son Güncellenme:

İtalyan genç voleybolcu Julia Ituma'nın ölümü sonrası Novara ilk kez sahaya çıktı. Ebrar'ın takımı maçta geri dönüşe imza atarken galibiyet sonrası ise voleybolcular gözyaşlarını tutamadı.

Bosetti gözyaşlarına boğuldu, Ebrar Karakurt teselli etti

İstanbul'da oynanan Eczacıbaşı maçı sonrası hayatını kaybeden Julia Ituma'nın ölümü sonrası Novara ilk kez sahaya çıktı. Mücadeleyi Novara 3-2 kazanırken voleybolcular gözyaşlarını tutamadı.

Haberin Devamı

ITUMA'NIN ÖLÜMÜ TAKIMI SARSTI
Igor Gorgonzola Novara'nın 18 yaşındaki voleybolcusu Julia Ituma, İstanbul'da oynanan Eczacıbaşı maçı sonrası kaldığı otelin camından düşerek hayatını kaybetmişti. Geçtiğimiz günlerde genç oyuncu için cenaze töreni düzenlendi.

Bosetti gözyaşlarına boğuldu, Ebrar Karakurt teselli etti

GERİDEN GELİP KAZANDILAR
İtalya Kadınlar Voleybol Ligi'nde Igor Gorgonzola Novara, 2-0 geriye düştüğü maçta Chieri'yi 3-2 mağlup etti. Bu sonuçla Novara play-0ff ilk maçını kazandı.

Novara bu sezon oynadığı 10 maçı tie-break setine götürürken bunların 9'unu kazanma başarısı gösterdi. Novara'da Anna Danesi 7 blok, 2 ace toplamda 19 sayı ile oynadı. Milli pasör çaprazı Ebrar Karakurt ise mücadeleyi 17 sayıyla tamamladı.

ITUMA İÇİN 1 DAKİKALIK SAYGI DURUŞU
Müsabaka öncesi Julia İtuma anısına 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Haberin Devamı
1/4

2/4

3/4

4/4

BOSETTI GÖZYAŞLARINA BOĞULDU, EBRAR TESELLİ ETTİ
Maç sonunda ise bütün voleybolcular duygusal bir boşalma yaşadı. Caterina Bosetti karşılaşma sonunda göz yaşlarına hakim olamadı. İtalyan ismi teselli edenler arasında Ebrar Karakurt da yer aldı.

KULÜPTEN YASAK GELDİ
Novara’dan yapılan bilgilendirme metninde basın mensuplarına bazı yasakalar geldi. Buna göre, takımdaki oyuncuların ruh hali dikkate alınarak takımın hiçbir üyesi, meydana gelen trajediyle ilgili doğrudan veya dolaylı olarak açıklamalarda bulunmayacak veya röportajlar yapmayacak. Takımın üyeleri, yönetmelik hükümlerine uygun olarak (şampiyonanın televizyon haklarını elinde bulunduran televizyon yayıncılarıyla maç öncesi ve sonrası) tamamen sportif nitelikte röportajlar vermekle yetinecekler; bu kurala uyulmazsa, üyeler cevap vermeyecek ve görüşmeyi hemen terk edecekler. Şirket, daha sonra gerekli önlemleri alma hakkını saklı tutacak.

İTALYANLARI YASA BOĞDU
Oyuncunun ölümü tüm İtalya'yı yasa boğdu. Ituma, Club Italia'dan ayrıldıktan sonra Novara takımıyla ilk sezonunu geçiriyordu. İtalyan voleybolunun dikkat çeken adaylarından biriydi. Milano'da Nijeryalı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen, 192 cm boyunda, güçlü fiziğiyle geleceğin pasör çaprazlarından biri olarak dikkat çekiyordu.

Haberin Devamı

EBRAR'DAN DUYGUSAL PAYLAŞIM
Ebrar Karakurt, vefat eden takım arkadaşı Julia Ituma için sosyal medyadan duygu yüklü bir paylaşım yaptı. Ebrar Karakurt, sosyal medyadan paylaştığı gönderide şu sözlere yer verdi: "Keşke sana bir kez daha sarılabilseydim. Her zaman kalbimde olacaksın. Mekanın cennet olsun"

Yazarlar