Dünyadan Futbol Brezilya’da tarihi cezalar

Brezilya’da tarihi cezalar

14.12.2013 - 23:59 | Son Güncellenme:

Büyük olayların çıktığı Brezilya 1. Ligi maçı için Paranaense’ye 12, Vasco da Gama’ya ise 8 maçlık tarihi cezalar verildi

Brezilya’da tarihi cezalar

Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Brezilya’da büyük tribün olaylarına sahne olan Atletico Paranaense-Vasco da Gama karşılaşması ile ilgili cezalar açıklandı. Tribünlerde iki takım taraftarlarının birbirine girdiği, onlarca kişinin yaralandığı, sahaya inen helikopterin ağır yaralı bir seyirciyi hastaneye götürdüğü ve polisin müdahalede bulunarak birçok taraftarı gözaltına aldığı olaylarla ilgili iki kulübe de ceza yağdı.

Brezilya Spor Adalet Yüksek Mahkemesi ev sahibi ekip Paranaense’nin sıradaki 12 iç saha maçını, statlarının bulunduğu Curitiba kentinden en az 100 kilometre uzakta oynamasına hükmetti. Kulüp bu maçlardan altısında seyircisinden de yoksun olacak.

Paranaense’ye 5-1 yenildiği maçın ardından küme düşen Vasco da Gama ise 8 karşılaşmasını Rio de Janeiro’nun dışında oynayacak ve bunlardan dördünde rakiplerini seyircisiz olarak ağırlayacak.
Atletico Paranaense ayrıca 59 bin dolarlık para cezasına çarptırılırken, Vasco da Gama’ya ise bu miktarın yaklaşık yarısı kadar bir para cezası kesildi.

Haberin Devamı

2014 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak olan ülkede gerçekleşen olaylar, FIFA’nın, inşaatı devam eden bazı statların bitirilmesi gereken tarihte bitirilmediği uyarılarının hemen birkaç gün sonrasında meydana gelmişti.

Her iki kulüp de cezalara itiraz edeceğini açıklarken, seyircisiz oynanacak karşılaşmaların, Türkiye’deki gibi kadın ve çocuklu olarak gerçekleştirilebileceği ifade edildi.